Konenäkö osaksi OnRobotin tuotteita

OnRobot on julkaissut ohjelmistopäivityksen suosittuun Eyes-konenäköjärjestelmään. Päivitys on osa yhtiön strategiaa, jolla lisätäään OnRobotin tuotteisiin ominaisuuksia, joiden avulla asiakkaat voivat käyttää työkaluja yhä erilaisemmissa käyttökohteissa.

 

onrobot

OnRobot Eyes

Perinteiset yhden käyttötarkoituksen teollisuusrobotit ovat menettämässä jalansijaa edullisille ja helppokäyttöisille roboteille ja oheislaitteille, joita voidaan käyttää joustavasti monenlaisissa käyttökohteissa.

- Perinteinen lähestymistapa teollisuusautomaatioon asettaa tuotteen keskiöön. Tämä johtaa kalliisiin, liian monimutkaisiin ratkaisuihin yksinkertaisten automaatio-ongelmien kohdalla, sanoo OnRobotin toimitusjohtaja Enrico Krog Iversen.

- nRobot hyödyntää käytännöllisempää, käyttötarkoituskeskeistä lähestymistapaa. Tämä tarkoittaa, että tarjoamme asiakkaillemme helppokäyttöiset tiettyihin käyttötarkoituksiin mukautetut työkalut. Samalla se tarkoittaa myös asiakkaiden tukemista tarjoamalla olemassa oleviin tuotteisiin päivityksiä, jotka mahdollistavat niiden käyttämisen uusiin käyttötarkoituksiin.

Uusia ominaisuuksia, joiden ansiosta Eyes-konenäköä voidaan käyttää laaduntarkastukseen ja mobiiliasennuksiin, ovat muun muassa useiden kohteiden havaitseminen yhdestä kuvasta, värien ja läiskien tunnistus ja automaattiset rajamerkkien kalibrointityökalut, jotka nopeuttavat jaksoaikaa mobiilikäytössä.

Konenäkötarkastusominaisuudet parantavat jaksoaikaa ja pääoman tuottoa

Yhtiö kertoo, että Eyesin uusien tarkastusominaisuuksien ansiosta järjestelmä voi helposti lajitella, tarkastaa tai poimia ja asettaa järjestämättömiä esineitä värien ja ääriviivojen tunnistuksen avulla. Yhtiön mukaan tämä tunnistusmenetelmä ei edellytä lainkaan työkappaleiden opettamista, ja se tunnistaa kohteita käyttäjän syöttämien väri- ja kokotietojen perusteella. Eyesin tarkastusominaisuuksia voidaan käyttää esimerkiksi CNC-koneista poistettujen osien tarkistamiseen tai materiaalin liiallisuuden tai riittämättömyyden tarkistamiseen IMM-osista valamisen jälkeen. Työkalut tukevat myös manuaalisia tarkastuksia: käyttäjä määrittää kamera- ja tarkastusohjelman, asettaa työkappaleen manuaalisesti näkökenttään ja suorittaa tarkastuksen. Robottia ei tarvita.

Päivitys tarjoaa käyttäjille myös useiden kohteiden tunnistuksen yhdestä kuvasta.

- Siten järjestelmä voi poimia kaikki työkappaleet vain yhden kuvan perusteella. Tämä vähentää käyttäjien kokemaa monimutkaisuutta ja parantaa jaksoaikoja. Päivitys sisältää työkalut, joiden avulla käyttäjät voivat pyytää tiettyjä työkappaletyyppejä ja määrittää tarttujan liikkumisvaraparametrit.

Eyes-konenäön lisääminen robotteihin

Uusi Landmark-ominaisuus on lisätty Eyesin työkaluvalikoimaan. Sen avulla Eyes-konenäköä voidaan käyttää mobiiliroboteissa ja kokoonpanoissa, joissa on kärryjä, tarjottimia ja kuormalavoja. Landmark-ominaisuuden avulla mobiilirobotit on helppo ohjelmoida siirtymään asemalta asemalle loppukäyttäjän määrittämien rajamerkkien perusteella. Rajamerkkejä voidaan käyttää myös käynnistämään tiettyjä robottitoimintoja: esimerkiksi kun Eyes havaitsee työtilaan saapuvan poimittavilla osilla kuormatun mobiilikärryn, se voi helposti vaihtaa poimi ja aseta -rutiiniin.

- Yhä useammat valmistajat haluavat käyttää robottivarsia mobiilialustoilla erilaisissa tehdas- ja varastokäyttötarkoituksissa. Tämä päivitys antaa asiakkaillemme mahdollisuuden asentaa Eyes-konenäkö mobiilirobotteihin tinkimättä helppokäyttöisyydestä, joka tekee tuotteistamme houkuttelevia kaikenkokoisille valmistajille, sanoo Iversen.

Uusimmat artikkelit

27.10.2020 | Alan Uutiset

Valmetin Q3 tulos vakaa – vahva kehitys Papereissa jatkui

Konepajayhtiö Valmetin tilausmäärät laskivat odotetusti kolmannella kvartaalilla, mutta vertailukelpoinen liiketulos nousi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. 

Liikenteen päästöt puoleen 2030 mennessä – laaja keinovalikoima avuksi

Liikenne- ja viestintäministeriön johtama fossiilittoman liikenteen työryhmä on antanut suosituksensa siitä, miten kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan puolittaa vuoteen 2030 mennessä ja pudottaa nollaan vuoteen 2045 mennessä. Työryhmä on tarkastellut myös keinoja, joiden avulla kansainvälisen meri- ja lentoliikenteen päästöjä voitaisiin vähentää Suomessa.

22.10.2020 | Tutkimus ja koulutus

LUT: Uutta rakennusmateriaalia teollisuuden sivuainevirroista

Teollisuuden sivuainevirroista on kehitetty Urban Infra Revolution -hankkeessa rakentamiseen soveltuvia, ekologisia ja 3D-tulostettavia geopolymeerikomposiitteja. Materiaaleja testataan Lappeenrannassa junaradan meluesteessä. Hankekonsortio pyrkii luomaan materiaaleille kannattavan liiketoimintaekosysteemin.

HSY: Häiriöttömämpää viemäröintiä pumppaamosaneerauksilla

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n jätevedenpumppaamo Vantaan Ylästöntiellä uusitaan. Pumppaamon kapasiteetti nousee ja samalla se uudistuu teknisesti. Pumppaamojen ja viemäreiden saneerauksella parannetaan toimintavarmuutta ja vähennetään häiriöitä, joista pahimmillaan voi syntyä jäteveden ylivuoto maastoon tai vesistöön.

SSAB:n Raahen-tehtaalla kokeiltiin lisätyn todellisuuden hyödyntämistä asennustyön valvonnassa

SSAB:n Raahen-tehtaan nauhavalssaamon vuosihuollossa otettiin kesällä digiloikka, kun asennustyön valvonnassa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa lisättyä todellisuutta (AR). Tämä mahdollisti sen, että kyseistä asennustyötä yleensä valvovan asiantuntijan ei tarvinnut matkustaa Saksasta SSAB:n tehtaalle Raaheen, vaan hän pystyi seuraamaan ja ohjaamaan työtä AR-lasien kautta, jotka oli kiinnitetty tehtaan oman asennusvalvojan kypärään.

20.9.2020 | Kumppaniartikkeli

Somotec: Lisää kulumiskestävyyttä tuotantoprosessiin

Teollisuuden kasvavat kilpailukyky- ja tehokkuusvaatimukset sekä usein raskaat käyttöolosuhteet edellyttävät laitteiden kulutuksen- ja korroosionkestävyyden jatkuvaa parantamista.

OL3 EPR:n sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on saanut laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta päivitetyn aikataulun OL3 EPR -laitosyksikön käyttöönotosta. Sen mukaan polttoaine ladataan reaktoriin maaliskuussa 2021, laitosyksikkö liitetään valtakunnan sähköverkkoon saman vuoden lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022.