https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Kuusakoski plant in Veitsiluoto

Kuusakosken tehdas Veitsiluodossa. Kuva: Kuusakoski

Kuusakoski suunnittelee 25 miljoonan euron investointia hiilivapaasti toimivaan teräksenkierrätyslaitokseen.

Uusi laitos rakennetaan Kemin Veitsiluotoon. Satamayhteys yhdistää merirahdin tehokkaasti raide- ja tieliikenteeseen.

– Veitsiluodossa olemme lähellä suurimpia loppuasiakkaitamme, ja voimme tarjota ylivertaiset, älykkäät toimitusmallit ja kilpailukykyiset toimitusajat, toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto sanoo.

Veitsiluoto-Finland-Sweden_kuusakoski (1)

Kemin Veitsiluodon sijainti yhdistää merirahdin tehokkaasti raide- ja tieliikenteeseen. Havainnekuva: Kuusakoski

Investointi vastaa kierrätysmetallien kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa, ja lisää yhtiön metallipitoisten jätteiden vuosittaista kierrätyskapasiteettia 150 tuhannella tonnilla eli 25 prosentilla.

– Lähitulevaisuudessa terästeollisuus siirtyy kohti päästötöntä tuotantoa. Uusi laitoksemme tuo mukanaan päästöttömän prosessoinnin, mikä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden edelleen pienentää ilmastovaikutuksia koko arvoketjussa, Kuusilehto lisää.

Uusi laitos tuottaa aiempaa merkittävästi puhtaampia kierrätysraaka-aineita ja parantaa laadullista erottelukykyä.

– Tämä on mahdollista esikäsittelyssä ja analysoinnissa käytettävän uuden teknologian avulla. Esimerkiksi ainutlaatuinen esikäsittelyteknologia on kehitetty yhteistyössä laitevalmistajan kanssa - vastaavaa ei ole käytössä muualla.

Investoinnin myötä Kuusakosken asiakkaat, kuten Outokumpu, saavat mahdollisuuden hyödyntää entistä tarkempia hiilijalanjälkilaskelmia ja puhtaampaa kierrätysterästä tuotannossaan, jolla terästuotteiden hiilijalanjälkeä voidaan entisestään pienentää.

– Outokumpu on sitoutunut tiukkoihin ilmastotavoitteisiin ja hyödynnämme jo nyt tuotannossamme pääosin kierrätysterästä. Kuusakosken uusi teräksenkierrätyslaitos rakentuu Tornion terästehtaamme näkökulmasta logistisesti hyvään paikkaan. Hiilivapaiden toimintojen ja niiden läheisyyden lisäksi materiaalien laatu ja koko toimitusketjun jäljitettävyys ovat meille vastuullisena toimijana avainasemassa, Outokummun vastuullisuusjohtaja Juha Erkkilä toteaa.

Suunnitelmien mukaan laitoksen rakentaminen käynnistyy ensi vuonna ja se aloittaa toimintansa vuoden 2025 aikana. Kierrätyslaitos tulee työllistämään noin 20 henkilöä.

Kuusakoski on asettanut tavoitteekseen täysin hiilivapaat toiminnot vuoteen 2035 mennessä. Uusi kierrätyslaitos mahdollistaa vuosittain yli 150 000 tonnin vältetyt hiilidioksidipäästöt koko toimitusketjussa.

Investoinnin kokonaisarvo on 25 M€, ja rahoituksesta 2,8 M€ tulee Business Finlandilta osana RRF- rahoitusta (Recovery and Resilience Facility).

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.