https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Kuusakoski plant in Veitsiluoto

Kuusakosken tehdas Veitsiluodossa. Kuva: Kuusakoski

Kuusakoski suunnittelee 25 miljoonan euron investointia hiilivapaasti toimivaan teräksenkierrätyslaitokseen.

Uusi laitos rakennetaan Kemin Veitsiluotoon. Satamayhteys yhdistää merirahdin tehokkaasti raide- ja tieliikenteeseen.

– Veitsiluodossa olemme lähellä suurimpia loppuasiakkaitamme, ja voimme tarjota ylivertaiset, älykkäät toimitusmallit ja kilpailukykyiset toimitusajat, toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto sanoo.

Veitsiluoto-Finland-Sweden_kuusakoski (1)

Kemin Veitsiluodon sijainti yhdistää merirahdin tehokkaasti raide- ja tieliikenteeseen. Havainnekuva: Kuusakoski

Investointi vastaa kierrätysmetallien kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa, ja lisää yhtiön metallipitoisten jätteiden vuosittaista kierrätyskapasiteettia 150 tuhannella tonnilla eli 25 prosentilla.

– Lähitulevaisuudessa terästeollisuus siirtyy kohti päästötöntä tuotantoa. Uusi laitoksemme tuo mukanaan päästöttömän prosessoinnin, mikä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden edelleen pienentää ilmastovaikutuksia koko arvoketjussa, Kuusilehto lisää.

Uusi laitos tuottaa aiempaa merkittävästi puhtaampia kierrätysraaka-aineita ja parantaa laadullista erottelukykyä.

– Tämä on mahdollista esikäsittelyssä ja analysoinnissa käytettävän uuden teknologian avulla. Esimerkiksi ainutlaatuinen esikäsittelyteknologia on kehitetty yhteistyössä laitevalmistajan kanssa - vastaavaa ei ole käytössä muualla.

Investoinnin myötä Kuusakosken asiakkaat, kuten Outokumpu, saavat mahdollisuuden hyödyntää entistä tarkempia hiilijalanjälkilaskelmia ja puhtaampaa kierrätysterästä tuotannossaan, jolla terästuotteiden hiilijalanjälkeä voidaan entisestään pienentää.

– Outokumpu on sitoutunut tiukkoihin ilmastotavoitteisiin ja hyödynnämme jo nyt tuotannossamme pääosin kierrätysterästä. Kuusakosken uusi teräksenkierrätyslaitos rakentuu Tornion terästehtaamme näkökulmasta logistisesti hyvään paikkaan. Hiilivapaiden toimintojen ja niiden läheisyyden lisäksi materiaalien laatu ja koko toimitusketjun jäljitettävyys ovat meille vastuullisena toimijana avainasemassa, Outokummun vastuullisuusjohtaja Juha Erkkilä toteaa.

Suunnitelmien mukaan laitoksen rakentaminen käynnistyy ensi vuonna ja se aloittaa toimintansa vuoden 2025 aikana. Kierrätyslaitos tulee työllistämään noin 20 henkilöä.

Kuusakoski on asettanut tavoitteekseen täysin hiilivapaat toiminnot vuoteen 2035 mennessä. Uusi kierrätyslaitos mahdollistaa vuosittain yli 150 000 tonnin vältetyt hiilidioksidipäästöt koko toimitusketjussa.

Investoinnin kokonaisarvo on 25 M€, ja rahoituksesta 2,8 M€ tulee Business Finlandilta osana RRF- rahoitusta (Recovery and Resilience Facility).

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.