https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Kuusakoski plant in Veitsiluoto

Kuusakosken tehdas Veitsiluodossa. Kuva: Kuusakoski

Kuusakoski suunnittelee 25 miljoonan euron investointia hiilivapaasti toimivaan teräksenkierrätyslaitokseen.

Uusi laitos rakennetaan Kemin Veitsiluotoon. Satamayhteys yhdistää merirahdin tehokkaasti raide- ja tieliikenteeseen.

– Veitsiluodossa olemme lähellä suurimpia loppuasiakkaitamme, ja voimme tarjota ylivertaiset, älykkäät toimitusmallit ja kilpailukykyiset toimitusajat, toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto sanoo.

Veitsiluoto-Finland-Sweden_kuusakoski (1)

Kemin Veitsiluodon sijainti yhdistää merirahdin tehokkaasti raide- ja tieliikenteeseen. Havainnekuva: Kuusakoski

Investointi vastaa kierrätysmetallien kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa, ja lisää yhtiön metallipitoisten jätteiden vuosittaista kierrätyskapasiteettia 150 tuhannella tonnilla eli 25 prosentilla.

– Lähitulevaisuudessa terästeollisuus siirtyy kohti päästötöntä tuotantoa. Uusi laitoksemme tuo mukanaan päästöttömän prosessoinnin, mikä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden edelleen pienentää ilmastovaikutuksia koko arvoketjussa, Kuusilehto lisää.

Uusi laitos tuottaa aiempaa merkittävästi puhtaampia kierrätysraaka-aineita ja parantaa laadullista erottelukykyä.

– Tämä on mahdollista esikäsittelyssä ja analysoinnissa käytettävän uuden teknologian avulla. Esimerkiksi ainutlaatuinen esikäsittelyteknologia on kehitetty yhteistyössä laitevalmistajan kanssa - vastaavaa ei ole käytössä muualla.

Investoinnin myötä Kuusakosken asiakkaat, kuten Outokumpu, saavat mahdollisuuden hyödyntää entistä tarkempia hiilijalanjälkilaskelmia ja puhtaampaa kierrätysterästä tuotannossaan, jolla terästuotteiden hiilijalanjälkeä voidaan entisestään pienentää.

– Outokumpu on sitoutunut tiukkoihin ilmastotavoitteisiin ja hyödynnämme jo nyt tuotannossamme pääosin kierrätysterästä. Kuusakosken uusi teräksenkierrätyslaitos rakentuu Tornion terästehtaamme näkökulmasta logistisesti hyvään paikkaan. Hiilivapaiden toimintojen ja niiden läheisyyden lisäksi materiaalien laatu ja koko toimitusketjun jäljitettävyys ovat meille vastuullisena toimijana avainasemassa, Outokummun vastuullisuusjohtaja Juha Erkkilä toteaa.

Suunnitelmien mukaan laitoksen rakentaminen käynnistyy ensi vuonna ja se aloittaa toimintansa vuoden 2025 aikana. Kierrätyslaitos tulee työllistämään noin 20 henkilöä.

Kuusakoski on asettanut tavoitteekseen täysin hiilivapaat toiminnot vuoteen 2035 mennessä. Uusi kierrätyslaitos mahdollistaa vuosittain yli 150 000 tonnin vältetyt hiilidioksidipäästöt koko toimitusketjussa.

Investoinnin kokonaisarvo on 25 M€, ja rahoituksesta 2,8 M€ tulee Business Finlandilta osana RRF- rahoitusta (Recovery and Resilience Facility).

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.