https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Kuusakoski plant in Veitsiluoto

Kuusakosken tehdas Veitsiluodossa. Kuva: Kuusakoski

Kuusakoski suunnittelee 25 miljoonan euron investointia hiilivapaasti toimivaan teräksenkierrätyslaitokseen.

Uusi laitos rakennetaan Kemin Veitsiluotoon. Satamayhteys yhdistää merirahdin tehokkaasti raide- ja tieliikenteeseen.

– Veitsiluodossa olemme lähellä suurimpia loppuasiakkaitamme, ja voimme tarjota ylivertaiset, älykkäät toimitusmallit ja kilpailukykyiset toimitusajat, toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto sanoo.

Veitsiluoto-Finland-Sweden_kuusakoski (1)

Kemin Veitsiluodon sijainti yhdistää merirahdin tehokkaasti raide- ja tieliikenteeseen. Havainnekuva: Kuusakoski

Investointi vastaa kierrätysmetallien kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa, ja lisää yhtiön metallipitoisten jätteiden vuosittaista kierrätyskapasiteettia 150 tuhannella tonnilla eli 25 prosentilla.

– Lähitulevaisuudessa terästeollisuus siirtyy kohti päästötöntä tuotantoa. Uusi laitoksemme tuo mukanaan päästöttömän prosessoinnin, mikä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden edelleen pienentää ilmastovaikutuksia koko arvoketjussa, Kuusilehto lisää.

Uusi laitos tuottaa aiempaa merkittävästi puhtaampia kierrätysraaka-aineita ja parantaa laadullista erottelukykyä.

– Tämä on mahdollista esikäsittelyssä ja analysoinnissa käytettävän uuden teknologian avulla. Esimerkiksi ainutlaatuinen esikäsittelyteknologia on kehitetty yhteistyössä laitevalmistajan kanssa - vastaavaa ei ole käytössä muualla.

Investoinnin myötä Kuusakosken asiakkaat, kuten Outokumpu, saavat mahdollisuuden hyödyntää entistä tarkempia hiilijalanjälkilaskelmia ja puhtaampaa kierrätysterästä tuotannossaan, jolla terästuotteiden hiilijalanjälkeä voidaan entisestään pienentää.

– Outokumpu on sitoutunut tiukkoihin ilmastotavoitteisiin ja hyödynnämme jo nyt tuotannossamme pääosin kierrätysterästä. Kuusakosken uusi teräksenkierrätyslaitos rakentuu Tornion terästehtaamme näkökulmasta logistisesti hyvään paikkaan. Hiilivapaiden toimintojen ja niiden läheisyyden lisäksi materiaalien laatu ja koko toimitusketjun jäljitettävyys ovat meille vastuullisena toimijana avainasemassa, Outokummun vastuullisuusjohtaja Juha Erkkilä toteaa.

Suunnitelmien mukaan laitoksen rakentaminen käynnistyy ensi vuonna ja se aloittaa toimintansa vuoden 2025 aikana. Kierrätyslaitos tulee työllistämään noin 20 henkilöä.

Kuusakoski on asettanut tavoitteekseen täysin hiilivapaat toiminnot vuoteen 2035 mennessä. Uusi kierrätyslaitos mahdollistaa vuosittain yli 150 000 tonnin vältetyt hiilidioksidipäästöt koko toimitusketjussa.

Investoinnin kokonaisarvo on 25 M€, ja rahoituksesta 2,8 M€ tulee Business Finlandilta osana RRF- rahoitusta (Recovery and Resilience Facility).

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.