https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Liikkuva työ vaatii kestävää tietotekniikkaa – putoamiset ja vesi suurimmat vaarat

Liikkuva työ altistaa tietotekniikan rankoille olosuhteille, ja etenkin putoamiset ja veden aiheuttamat vahingot vaanivat laitteita. Rikkoontuneet laitteet tulevat kalliiksi – myös aiheuttamiensa työnseisausten takia.

kaukomarkkinat

Lähde: Kaukomarkkinat

Tyypillisimpiä syitä laitteiden rikkoutumiselle liikkuvassa työssä ovat laitteen putoaminen ja vesivahingot, eli uppoaminen veteen tai nesteen läikkyminen laitteen päälle, selviää Kaukomarkkinoiden suomalaisten yritysten IT-hallinnolle tekemästä kyselystä.

- Liikkuvassa työssä olosuhteet asettavat kovia vaatimuksia laitteiden kestävyydelle, eikä useimpia tavallisia tablet-laitteita voi käyttää lainkaan esimerkiksi sateessa, suorassa auringonpaisteessa tai hanskat kädessä, kertoo Kaukomarkkinoiden toimialajohtaja Kyösti Ollila.

Turhat laiteviat nostavat kustannuksia

Laitteen rikkoutumisella voi olla kalliit seuraukset, sillä toimimattomat työvälineet tuovat laitteen hinnan ja huoltokustannusten lisäksi usein pitkänja tarpeettoman tauon työntekoon. Lähes puolet kyselyn vastaajista (44 %) kertoi työnseisauksen tällaisissa tapauksissa kestävän keskimäärin yli kaksi tuntia. Myös huollon odottelu vie aikaa – yleensä päivästä kahteen, joskus jopa pari viikkoa.

- Vastaajat kertoivat laitevikoja esiintyvän erityisesti vahvistamattomien laitteiden käytössä. Kaikissa laiteryhmissä – kännyköissä, läppäreissä, tableteissa ja hybrideissä – lujitetuissa versioissa oli havaittu vähemmän vikaantumisia ja rikkoontumisia kuin tavallisissa laitteissa, Ollila kertoo.

Yleisin laitteiden käytössä ilmaantunut ongelma oli kyselyn mukaan toimimattomat yhteydet (64 %). Tuttuja kiusoja ovat myös akkuongelmat (53 %) ja rikkoutuneet näytöt (44 %).

Liikkuvassa työssä laitteiden luotettavuus avainasemassa

Valtaosa kyselyn vastaajista (80 %) ilmoitti, että laitteita käytetään kylmässä ilmastossa, esimerkiksi ulkona pakkasessa. Lähes yhtä moni (78 %) kertoi laitteita käytettävän ulkona hanskat kädessä. Useimmat laitteista altistuvat myös tärinälle (64 %), pölylle (62 %) ja kosteudelle (47 %). Kaikki nämä olosuhteet asettavat kovia vaatimuksia laitteiden kestävyydelle. Siitä huolimatta Suomessa käytetään vielä enimmäkseen tavallisia, lujittamattomia laitteita.

- Kriittisessä työssä, kuten lento- ja raideliikenteessä, lujitettuja laitteita käytetään jo laajasti. Tällaisilla aloilla laitteiden on oltava toimintakunnossa kaikissa olosuhteissa. Lujitetut laitteet tuovat kuitenkin kiistattomia kustannushyötyjä myös vähemmän kriittisille aloille, Ollila jatkaa.

Tärkeimpinä ominaisuuksina liikkuvassa työssä käytettäville laitteille vastaajat pitivät luotettavuutta (89 %), akkukestoa (60 %) ja helppokäyttöisyyttä (58 %). Kärkikolmikon ohessa esiin nousivat myös hallittavuus, turvallisuus sekä rakenteen kestävyys.

Kaukomarkkinoiden liikkuvan työn kysely toteutettiin verkkokyselynä helmikuussa 2016. Kyselyyn osallistui 45 vastaajaa, joista suurin osa oli IT-hallinnon tai johdon edustajia. Vastaajien edustamista yrityksistä valtaosa oli suuria, yli 500 työntekijän yrityksiä ja vahvimmin olivat edustettuna teollisuuden, energia-alan ja julkisen puolen yritykset.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.