https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Liikkuva työ vaatii kestävää tietotekniikkaa – putoamiset ja vesi suurimmat vaarat

Liikkuva työ altistaa tietotekniikan rankoille olosuhteille, ja etenkin putoamiset ja veden aiheuttamat vahingot vaanivat laitteita. Rikkoontuneet laitteet tulevat kalliiksi – myös aiheuttamiensa työnseisausten takia.

kaukomarkkinat

Lähde: Kaukomarkkinat

Tyypillisimpiä syitä laitteiden rikkoutumiselle liikkuvassa työssä ovat laitteen putoaminen ja vesivahingot, eli uppoaminen veteen tai nesteen läikkyminen laitteen päälle, selviää Kaukomarkkinoiden suomalaisten yritysten IT-hallinnolle tekemästä kyselystä.

- Liikkuvassa työssä olosuhteet asettavat kovia vaatimuksia laitteiden kestävyydelle, eikä useimpia tavallisia tablet-laitteita voi käyttää lainkaan esimerkiksi sateessa, suorassa auringonpaisteessa tai hanskat kädessä, kertoo Kaukomarkkinoiden toimialajohtaja Kyösti Ollila.

Turhat laiteviat nostavat kustannuksia

Laitteen rikkoutumisella voi olla kalliit seuraukset, sillä toimimattomat työvälineet tuovat laitteen hinnan ja huoltokustannusten lisäksi usein pitkänja tarpeettoman tauon työntekoon. Lähes puolet kyselyn vastaajista (44 %) kertoi työnseisauksen tällaisissa tapauksissa kestävän keskimäärin yli kaksi tuntia. Myös huollon odottelu vie aikaa – yleensä päivästä kahteen, joskus jopa pari viikkoa.

- Vastaajat kertoivat laitevikoja esiintyvän erityisesti vahvistamattomien laitteiden käytössä. Kaikissa laiteryhmissä – kännyköissä, läppäreissä, tableteissa ja hybrideissä – lujitetuissa versioissa oli havaittu vähemmän vikaantumisia ja rikkoontumisia kuin tavallisissa laitteissa, Ollila kertoo.

Yleisin laitteiden käytössä ilmaantunut ongelma oli kyselyn mukaan toimimattomat yhteydet (64 %). Tuttuja kiusoja ovat myös akkuongelmat (53 %) ja rikkoutuneet näytöt (44 %).

Liikkuvassa työssä laitteiden luotettavuus avainasemassa

Valtaosa kyselyn vastaajista (80 %) ilmoitti, että laitteita käytetään kylmässä ilmastossa, esimerkiksi ulkona pakkasessa. Lähes yhtä moni (78 %) kertoi laitteita käytettävän ulkona hanskat kädessä. Useimmat laitteista altistuvat myös tärinälle (64 %), pölylle (62 %) ja kosteudelle (47 %). Kaikki nämä olosuhteet asettavat kovia vaatimuksia laitteiden kestävyydelle. Siitä huolimatta Suomessa käytetään vielä enimmäkseen tavallisia, lujittamattomia laitteita.

- Kriittisessä työssä, kuten lento- ja raideliikenteessä, lujitettuja laitteita käytetään jo laajasti. Tällaisilla aloilla laitteiden on oltava toimintakunnossa kaikissa olosuhteissa. Lujitetut laitteet tuovat kuitenkin kiistattomia kustannushyötyjä myös vähemmän kriittisille aloille, Ollila jatkaa.

Tärkeimpinä ominaisuuksina liikkuvassa työssä käytettäville laitteille vastaajat pitivät luotettavuutta (89 %), akkukestoa (60 %) ja helppokäyttöisyyttä (58 %). Kärkikolmikon ohessa esiin nousivat myös hallittavuus, turvallisuus sekä rakenteen kestävyys.

Kaukomarkkinoiden liikkuvan työn kysely toteutettiin verkkokyselynä helmikuussa 2016. Kyselyyn osallistui 45 vastaajaa, joista suurin osa oli IT-hallinnon tai johdon edustajia. Vastaajien edustamista yrityksistä valtaosa oli suuria, yli 500 työntekijän yrityksiä ja vahvimmin olivat edustettuna teollisuuden, energia-alan ja julkisen puolen yritykset.

Uusimmat artikkelit

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

2.5.2025 | Alan Uutiset

Suomen ensimmäisen CAM-tehtaan rakentaminen alkaa – Kotkassa juhlistettiin peruskiven muurausta

Beijing Easpringin litiumioniakkujen katodiaktiivimateriaalia valmistavan tehtaan odotetaan toimivan ensivaiheessa 60 000 tonnin vuosikapasiteetilla, ja työllistävän suoraan noin 270 henkilöä. 

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.