Limingan Vesihuolto teki digiharppauksen Digitan IoT-verkon avulla

Limingan Vesihuolto Oy ja Digita Oy ovat allekirjoittaneet 10-vuotisen sopimuksen veden etäluentaan sekä vesi-infrastruktuurin digitalisointiin liittyen.

- Kaikilla toimijoilla on haasteita työntekijäresurssien riittävyyden kanssa. Vesimittareiden etäluenta vapauttaa resursseja yhtiön kannalta merkityksellisempiin tehtäviin kuten palvelukehitykseen. Etäluenta myös vähentää virheitä, selkeyttää laskutusta ja mahdollistaa tasaisen tulovirran laskutuksen tapahtuessa kuukausittain, summaa toimitusjohtaja Katja Arvola veden etäluennasta yhtiölle syntyviä hyötyjä.

Arvolan mukaan vesihuollon digitalisointi ei ole kustannuskysymys vaan kyse on asennemuutoksesta ja nykyisten toimintamallien kyseenalaistamisesta.

- Digitalisoinnin toimintamalli on valmiina ja kaikilla projektissa mukana olleilla toimijoilla, Digitalla, Onnisella, Suomen Vesitiedolla ja Kalibrolla on ollut yhteisen kehittämisen tahto ja kukin toimija on omassa roolissaan auttanut meitä eteenpäin, kiittää Arvola.

Limingan Vesihuolto digitalisoi Limingan vesihuoltoverkoston asiakasrajapinnan, kuudessa vuodessa koko vanha mittarikanta on uusiutunut.

- Olemme luoneet toimialalle ekosysteemin, jonka ansiosta asiakkaamme pääsevät nopeasti käynnistämään pilotin. Ekosysteemiin kuuluu Digitan IoT-verkon lisäksi älykkäiden vesimittareiden maahantuojia ja jakelijoita sekä järjestelmätoimittajia, jotka mahdollistavat kulutustietojen tallentamisen järjestelmiin ja laskutuksen sen pohjalta,  sanoo Digitan myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Uusimmat artikkelit

12.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pula digialan osaajista maksaa yrityksille satoja miljardeja

Eurooppalaisten yksityisomisteisten yritysten kasvun suurin haaste on kasvava osaajapula sekä tarve tarttua rohkeammin digitaaliseen transformaatioon.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

3D-tulostuksesta uusia mahdollisuuksia sähköverkon kunnossapidon varaosatarpeisiin

Sähköverkkojen järjestelmällisen uudistamisen rinnalla sähköverkkoyhtiöt pitävät huolta verkkojen kunnossapidosta. Uudistusinvestoinnit vievät vuosia, joten olemassa olevien sähköverkkojen kunnossapidolla on tärkeä rooli sähköjärjestelmän toimivuuden takaamiseksi.

Euroopan kiihtyvä energiapeli näkyy ja tuntuu Itämerellä

Itämeren allas nousee yhä kirkkaammin Euroopan energiapolitiikan parrasvaloihin, ja juuri sopivasti Suomen EU:n puheenjohtajakaudella. Kaikilla yhdeksällä rantavaltiolla on käynnissä omat ja eri kehitysvaiheissa olevat suuret energiahankkeensa. Itämeren energiapaletti vaihtelee maiden sähköverkkoja yhdistävistä merikaapeleista kaasuputkiin ja tuulivoiman tuotantoon.

3.7.2019 | Alan Uutiset

Uusi EU-lannoitevalmisteasetus vauhdittaa orgaanisten ja jätepohjaisten lannoitevalmisteiden käyttöä

Uudessa lannoitevalmisteasetuksessa vahvistetaan yhteiset säännöt, jotka koskevat erilliskerätyn biojätteen ja muiden jätepohjaisten aineiden muuntamista raaka-aineiksi, joita voidaan käyttää CE-merkittyjen EU-lannoitevalmisteiden valmistuksessa. Asetus tulee voimaan 14.7.2019 ja sitä sovelletaan 16.7.2022 alkaen.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.