https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Masuuneja ohjataan älykkäästi - innovaatiot vähentävät päästöjä

DIMECCin innovaatioyhteistyö on tuonut SSAB:n Raahen terästehtaan masuunien ohjaukseen uusia menetelmiä, jotka tehostavat toimintaa ja vähentävät päästöjä. Yhteistyön ansiosta masuunien hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää 120 kilotonnia vuodessa. Samalla masuunien hiilen kulutus laski tasaisesti viime vuoden aikana noin 15 kiloa rautatonnilta.

ssab_masuuni

Terästehtaan kustannustehokkuuden parantamiseksi Raahen masuuneilla siirryttiin käyttämään injektiopolttoaineena öljyn sijasta hienoksi jauhettua kivihiiltä vuoden 2015 lopussa. DIMECCin muutosohjelmassa masuunin ohjaukseen nyt yhdistettiin älykkäitä mittausmenetelmiä ja fysikaalisia mallinnuksia, mikä auttoi ymmärtämään uuden raaka-aineen käyttäytymistä prosessissa ja parantamaan tehokkuutta merkittävästi.

- DIMECCin rooli oli keskeinen 2,5 vuotta kestäneessä SIMP-ohjelmassa. Innovaatiorahoituksella saimme kehitystyöhön mukaan korkean osaamisen pk-yrityksiä ja akateemista tutkimustietoa, mikä nopeutti uusien menetelmien käyttöönottoa, kertoo SSAB:n kehityspäällikkö Jarmo Lilja.

- Masuunien ohjauksen modernisointi on malliesimerkki, miten voimme laaja-alaisella innovaatioyhteistyöllä yhdistää perinteisen teollisuutemme ja startup-yritystemme parhaan osaamisen toiminnan tehostamiseksi kestävän kehityksen keinoin, tiivistää DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala.

Johtavat teollisuuslaitokset ovat maamme suurimpia yksittäisiä kasvihuonekaasujen tuottajia. SSAB:n Raahen terästehdas tuottaa liki kymmenen prosenttia Suomen noin 40 miljoonan kilotonnin vuosittaisista hiilidioksidipäästöistä.

Mittausmenetelmiä ohjelmassa kehitti oululainen Sapotech, joka toimittaa korkeateknologisia tuotteita laadunseurantaan. Kuopiolainen Rocsole Oy puolestaan toi ohjelmaan innovatiivista kuvantamisteknologiaa. Tutkimusyhteistyötä SIMP-ohjelmassa tehtiin tiiviisti Oulun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa.

www.ssab.fi

www.dimecc.fi

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.