https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Boardin Kemin kartonkitehtaan kehitysohjelma valmistui

Kehitysohjelma nostaa Kemin lainerikartongin vuosituotantokapasiteetin 465 000 tonniin. Osana kehitysohjelmaa Metsä Fibren tuotantolinja siirtyy modernisoituna Metsä Boardin omistukseen.

87d18b249f76e3af_org

Valkopintaisen kraftlainerin vuosituotantokapasiteetti kasvaa 40 000 tonnilla. Kuva: Metsä Board

Metsä Boardin valkoista kraftlaineria valmistavan Kemin kartonkitehtaan kehitysohjelma valmistui samanaikaisesti Metsä Fibren uuden biotuotetehtaan kanssa. 40 000 tonnilla vuodessa kasvavan kapasiteetin lisäksi kartonkitehtaan energiankulutus vähenee kehitysohjelman myötä viisi prosenttia ja vedenkulutus noin 40 prosenttia tuotettua tonnia kohden.

Kehitysohjelma nostaa Kemin lainerikartongin vuosituotantokapasiteetin 465 000 tonniin, ja kartonkia myydään pääosin Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Kartonkitehtaan kehitysohjelma koostui kolmesta osakokonaisuudesta: valkopintaisen kraftlainerin vuosituotantokapasiteetin kasvattamisesta 40 000 tonnilla, energia- ja vesitehokkuuden parantamisesta sekä valkaisemattoman sellun tuotantolinjan siirtymisestä Metsä Boardille.

Kartonkitehtaalle on rakennettu uusi kapasiteetiltaan aiempaa suurempi kiekkosuodin, jonka avulla saadaan aikaan suljetumpi vesikierto ja merkittäviä säästöjä vedenkulutuksessa. Tehtaan uusitut lämmöntalteenottotornit ottavat tehokkaammin talteen prosessin hukkalämpöä ja kierrättävät sen takaisin prosessiin. Kartongin pintakerroksessa käytetyn koivusellun toimittaminen biotuotetehtaalta jatkossa kuivattuna lisää kartonkikoneen energia- ja tuotantotehokkuutta.

Tuotantokapasiteetin lisäyksen mahdollistamiseksi kartonkikoneelle ja jälkikäsittelyyn on tehty modernisointeja ja suoraviivaistettu tuotantoa. Esimerkkejä muutoksista ovat pituusleikkurin kapasiteetin nostaminen, konerullien automaattinen siirto kartonkikoneelta pituusleikkurille sekä täysin automatisoitu rullien lastaus ja uusi logistiikkaketju Ajoksen syväsataman välille.

Osana kehitysohjelmaa Metsä Fibren valkaisemattoman sellun tuotantolinja siirtyy modernisoituna Metsä Boardin omistukseen. Tuotantolinjan vuosikapasiteetti on 180 000 tonnia havusellua, jota käytetään Kemin kraftlainerin pohjakerroksessa.

Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukion mukaan Kemissä valmistettava lainerikartonki on markkinoilla tunnustettu edelläkävijä laadussa ja vastuullisuudessa.

– Maailmalla asiakkaat haluavat ostaa ’Kemiä’, kun tarkoittavat korkealaatuista päällystettyä valkopintaista kraftlaineria. Kevyillä ja kestävillä lainereilla on tärkeä rooli aaltopahvipakkausten hiilijalanjäljen pienentämisessä. Tämä investointi vastaa asiakkaidemme tarpeisiin parantamalla ympäristösuorituskyvyltään entistä parempien pakkausmateriaalien saatavuutta, Joukio toteaa yhtiön tiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.