https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Boardin Kemin kartonkitehtaan kehitysohjelma valmistui

Kehitysohjelma nostaa Kemin lainerikartongin vuosituotantokapasiteetin 465 000 tonniin. Osana kehitysohjelmaa Metsä Fibren tuotantolinja siirtyy modernisoituna Metsä Boardin omistukseen.

87d18b249f76e3af_org

Valkopintaisen kraftlainerin vuosituotantokapasiteetti kasvaa 40 000 tonnilla. Kuva: Metsä Board

Metsä Boardin valkoista kraftlaineria valmistavan Kemin kartonkitehtaan kehitysohjelma valmistui samanaikaisesti Metsä Fibren uuden biotuotetehtaan kanssa. 40 000 tonnilla vuodessa kasvavan kapasiteetin lisäksi kartonkitehtaan energiankulutus vähenee kehitysohjelman myötä viisi prosenttia ja vedenkulutus noin 40 prosenttia tuotettua tonnia kohden.

Kehitysohjelma nostaa Kemin lainerikartongin vuosituotantokapasiteetin 465 000 tonniin, ja kartonkia myydään pääosin Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Kartonkitehtaan kehitysohjelma koostui kolmesta osakokonaisuudesta: valkopintaisen kraftlainerin vuosituotantokapasiteetin kasvattamisesta 40 000 tonnilla, energia- ja vesitehokkuuden parantamisesta sekä valkaisemattoman sellun tuotantolinjan siirtymisestä Metsä Boardille.

Kartonkitehtaalle on rakennettu uusi kapasiteetiltaan aiempaa suurempi kiekkosuodin, jonka avulla saadaan aikaan suljetumpi vesikierto ja merkittäviä säästöjä vedenkulutuksessa. Tehtaan uusitut lämmöntalteenottotornit ottavat tehokkaammin talteen prosessin hukkalämpöä ja kierrättävät sen takaisin prosessiin. Kartongin pintakerroksessa käytetyn koivusellun toimittaminen biotuotetehtaalta jatkossa kuivattuna lisää kartonkikoneen energia- ja tuotantotehokkuutta.

Tuotantokapasiteetin lisäyksen mahdollistamiseksi kartonkikoneelle ja jälkikäsittelyyn on tehty modernisointeja ja suoraviivaistettu tuotantoa. Esimerkkejä muutoksista ovat pituusleikkurin kapasiteetin nostaminen, konerullien automaattinen siirto kartonkikoneelta pituusleikkurille sekä täysin automatisoitu rullien lastaus ja uusi logistiikkaketju Ajoksen syväsataman välille.

Osana kehitysohjelmaa Metsä Fibren valkaisemattoman sellun tuotantolinja siirtyy modernisoituna Metsä Boardin omistukseen. Tuotantolinjan vuosikapasiteetti on 180 000 tonnia havusellua, jota käytetään Kemin kraftlainerin pohjakerroksessa.

Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukion mukaan Kemissä valmistettava lainerikartonki on markkinoilla tunnustettu edelläkävijä laadussa ja vastuullisuudessa.

– Maailmalla asiakkaat haluavat ostaa ’Kemiä’, kun tarkoittavat korkealaatuista päällystettyä valkopintaista kraftlaineria. Kevyillä ja kestävillä lainereilla on tärkeä rooli aaltopahvipakkausten hiilijalanjäljen pienentämisessä. Tämä investointi vastaa asiakkaidemme tarpeisiin parantamalla ympäristösuorituskyvyltään entistä parempien pakkausmateriaalien saatavuutta, Joukio toteaa yhtiön tiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.