https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Boardin Kemin kartonkitehtaan kehitysohjelma valmistui

Kehitysohjelma nostaa Kemin lainerikartongin vuosituotantokapasiteetin 465 000 tonniin. Osana kehitysohjelmaa Metsä Fibren tuotantolinja siirtyy modernisoituna Metsä Boardin omistukseen.

87d18b249f76e3af_org

Valkopintaisen kraftlainerin vuosituotantokapasiteetti kasvaa 40 000 tonnilla. Kuva: Metsä Board

Metsä Boardin valkoista kraftlaineria valmistavan Kemin kartonkitehtaan kehitysohjelma valmistui samanaikaisesti Metsä Fibren uuden biotuotetehtaan kanssa. 40 000 tonnilla vuodessa kasvavan kapasiteetin lisäksi kartonkitehtaan energiankulutus vähenee kehitysohjelman myötä viisi prosenttia ja vedenkulutus noin 40 prosenttia tuotettua tonnia kohden.

Kehitysohjelma nostaa Kemin lainerikartongin vuosituotantokapasiteetin 465 000 tonniin, ja kartonkia myydään pääosin Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Kartonkitehtaan kehitysohjelma koostui kolmesta osakokonaisuudesta: valkopintaisen kraftlainerin vuosituotantokapasiteetin kasvattamisesta 40 000 tonnilla, energia- ja vesitehokkuuden parantamisesta sekä valkaisemattoman sellun tuotantolinjan siirtymisestä Metsä Boardille.

Kartonkitehtaalle on rakennettu uusi kapasiteetiltaan aiempaa suurempi kiekkosuodin, jonka avulla saadaan aikaan suljetumpi vesikierto ja merkittäviä säästöjä vedenkulutuksessa. Tehtaan uusitut lämmöntalteenottotornit ottavat tehokkaammin talteen prosessin hukkalämpöä ja kierrättävät sen takaisin prosessiin. Kartongin pintakerroksessa käytetyn koivusellun toimittaminen biotuotetehtaalta jatkossa kuivattuna lisää kartonkikoneen energia- ja tuotantotehokkuutta.

Tuotantokapasiteetin lisäyksen mahdollistamiseksi kartonkikoneelle ja jälkikäsittelyyn on tehty modernisointeja ja suoraviivaistettu tuotantoa. Esimerkkejä muutoksista ovat pituusleikkurin kapasiteetin nostaminen, konerullien automaattinen siirto kartonkikoneelta pituusleikkurille sekä täysin automatisoitu rullien lastaus ja uusi logistiikkaketju Ajoksen syväsataman välille.

Osana kehitysohjelmaa Metsä Fibren valkaisemattoman sellun tuotantolinja siirtyy modernisoituna Metsä Boardin omistukseen. Tuotantolinjan vuosikapasiteetti on 180 000 tonnia havusellua, jota käytetään Kemin kraftlainerin pohjakerroksessa.

Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukion mukaan Kemissä valmistettava lainerikartonki on markkinoilla tunnustettu edelläkävijä laadussa ja vastuullisuudessa.

– Maailmalla asiakkaat haluavat ostaa ’Kemiä’, kun tarkoittavat korkealaatuista päällystettyä valkopintaista kraftlaineria. Kevyillä ja kestävillä lainereilla on tärkeä rooli aaltopahvipakkausten hiilijalanjäljen pienentämisessä. Tämä investointi vastaa asiakkaidemme tarpeisiin parantamalla ympäristösuorituskyvyltään entistä parempien pakkausmateriaalien saatavuutta, Joukio toteaa yhtiön tiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.