https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan uuden biotehtaan käyttöönottoon

Tehdas tulee valmistamaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita.

KBTT_elokuu2023_78

kuva: Metsä Group

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan huolto- ja kytkentäseisokkiin, jossa valmistellaan yhtiön mukaan Suomen metsäteollisuushistorian suurimman investoinnin – Kemin uuden biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan laajennuksen – käyttöönottoa.

Seisokki alkaa osastoittain sunnuntaina 10.9.2023, ja tavoitteena on käynnistää biotuotetehdas keskiviikkona 20.9.2023.

Seisokissa nykyinen sellutehdas ajetaan alas, kartonkitehtaan uudet investoinnit otetaan käyttöön ja uuden biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan väliset liitännät viimeistellään.

Seisokin aikana voi esiintyä hajuhaittaa ja liikenne tehdasalueen lähistöllä saattaa ruuhkautua hetkellisesti erityisesti 11.9. alkavan viikon alussa. Hajuhaittoja voi esiintyä myös ennen seisokin alkua biotuotetehtaan käynnistämisvalmisteluiden takia.

Kemin uusi biotuotetehdas tulee valmistamaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita, kuten 2 terawattituntia uusiutuvaa sähköä.

Metsä Groupin mukaan uusi biotuotetehdas on tuotanto-, ympäristö- ja energiatehokkuudeltaan maailman huippua, ja merkittävästi korkeammasta tuotantokapasiteetista huolimatta se alittaa Kemin nykyisen sellutehtaan voimassa olevan ympäristöluvan päästörajat.

Kemin kartonkitehtaalle on tehty modernisointi- ja pullonkaulainvestointeja, jotka kasvattavat valkopintaisen kraftlainerin vuotuista tuotantokapasiteettia noin 40 000 tonnia. Investoinnit vähentävät tehtaan vedenkäyttöä 40 prosenttia ja energian käyttöä 5 prosenttia tuotettua kartonkitonnia kohden.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.