https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan uuden biotehtaan käyttöönottoon

Tehdas tulee valmistamaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita.

KBTT_elokuu2023_78

kuva: Metsä Group

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan huolto- ja kytkentäseisokkiin, jossa valmistellaan yhtiön mukaan Suomen metsäteollisuushistorian suurimman investoinnin – Kemin uuden biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan laajennuksen – käyttöönottoa.

Seisokki alkaa osastoittain sunnuntaina 10.9.2023, ja tavoitteena on käynnistää biotuotetehdas keskiviikkona 20.9.2023.

Seisokissa nykyinen sellutehdas ajetaan alas, kartonkitehtaan uudet investoinnit otetaan käyttöön ja uuden biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan väliset liitännät viimeistellään.

Seisokin aikana voi esiintyä hajuhaittaa ja liikenne tehdasalueen lähistöllä saattaa ruuhkautua hetkellisesti erityisesti 11.9. alkavan viikon alussa. Hajuhaittoja voi esiintyä myös ennen seisokin alkua biotuotetehtaan käynnistämisvalmisteluiden takia.

Kemin uusi biotuotetehdas tulee valmistamaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita, kuten 2 terawattituntia uusiutuvaa sähköä.

Metsä Groupin mukaan uusi biotuotetehdas on tuotanto-, ympäristö- ja energiatehokkuudeltaan maailman huippua, ja merkittävästi korkeammasta tuotantokapasiteetista huolimatta se alittaa Kemin nykyisen sellutehtaan voimassa olevan ympäristöluvan päästörajat.

Kemin kartonkitehtaalle on tehty modernisointi- ja pullonkaulainvestointeja, jotka kasvattavat valkopintaisen kraftlainerin vuotuista tuotantokapasiteettia noin 40 000 tonnia. Investoinnit vähentävät tehtaan vedenkäyttöä 40 prosenttia ja energian käyttöä 5 prosenttia tuotettua kartonkitonnia kohden.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.