https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan uuden biotehtaan käyttöönottoon

Tehdas tulee valmistamaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita.

KBTT_elokuu2023_78

kuva: Metsä Group

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan huolto- ja kytkentäseisokkiin, jossa valmistellaan yhtiön mukaan Suomen metsäteollisuushistorian suurimman investoinnin – Kemin uuden biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan laajennuksen – käyttöönottoa.

Seisokki alkaa osastoittain sunnuntaina 10.9.2023, ja tavoitteena on käynnistää biotuotetehdas keskiviikkona 20.9.2023.

Seisokissa nykyinen sellutehdas ajetaan alas, kartonkitehtaan uudet investoinnit otetaan käyttöön ja uuden biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan väliset liitännät viimeistellään.

Seisokin aikana voi esiintyä hajuhaittaa ja liikenne tehdasalueen lähistöllä saattaa ruuhkautua hetkellisesti erityisesti 11.9. alkavan viikon alussa. Hajuhaittoja voi esiintyä myös ennen seisokin alkua biotuotetehtaan käynnistämisvalmisteluiden takia.

Kemin uusi biotuotetehdas tulee valmistamaan vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita, kuten 2 terawattituntia uusiutuvaa sähköä.

Metsä Groupin mukaan uusi biotuotetehdas on tuotanto-, ympäristö- ja energiatehokkuudeltaan maailman huippua, ja merkittävästi korkeammasta tuotantokapasiteetista huolimatta se alittaa Kemin nykyisen sellutehtaan voimassa olevan ympäristöluvan päästörajat.

Kemin kartonkitehtaalle on tehty modernisointi- ja pullonkaulainvestointeja, jotka kasvattavat valkopintaisen kraftlainerin vuotuista tuotantokapasiteettia noin 40 000 tonnia. Investoinnit vähentävät tehtaan vedenkäyttöä 40 prosenttia ja energian käyttöä 5 prosenttia tuotettua kartonkitonnia kohden.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.