https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metso rakentaa Poriin DRI-sulatusuunin pilottilaitoksen

Uusi laitos mahdollistaa asiakaskohtaisen pilottimittakaavan testauksen, jolla osoitetaan vedyllä pelkistetyn raudan teollisen mittakaavan sulatuksen soveltuvuus ja tulokset.

a383b00491a45c18_800x800ar

DRI -sulatusuunin pilottilaitos. Havainnekuva: Metso Oyj

Metso laajentaa testausvalmiuksiaan investoimalla 8 miljoonaa euroa huipputasoiseen vedyllä pelkistetyn raudan (DRI) sulatusuunin pilottilaitokseen. Laitos rakennetaan Poriin, jossa sijaitsee yksi Metson mineraali- ja metalliteollisuutta palvelevista T&K-keskuksista. 

– Tällä hetkellä rauta- ja terästeollisuus aiheuttaa noin 8 % maailman hiilidioksidipäästöistä. Ympäristösäännösten tiukentuessa toimiala etsii uusia innovaatioita hiilijalanjäljen pienentämiseen. Äskettäin lanseerattu Metson Outotec® DRI -sulatusuuni on herättänyt paljon kiinnostusta. Se korvaa raudan ja teräksen valmistuksessa käytetyt perinteiset masuunit, ja sen avulla voidaan vähentää päästöjä merkittävästi, kun se yhdistetään suorapelkistyslaitokseen, sulatusliiketoiminnasta vastaava Metson johtaja Jyrki Makkonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Pilottilaitosinvestointi tukee testauksen nopeasti kasvavaa asiakastarvetta, kun teollisuus suunnittelee siirtymistä päästöttömään teräksen valmistukseen. Pilottilaitoksessa voimme testata luotettavasti erilaisia asiakkaiden materiaaleja ja skaalata laitokset teolliseen mittakaavaan. Tämän ainutlaatuisen laitoksen rakentaminen on alkanut, ja odotamme pääsevämme toteuttamaan ensimmäiset testit ja kampanjat vuoden 2024 jälkipuoliskolla. Tällä hetkellä palvelemme asiakkaitamme pienemmän mittakaavan laboratoriotesteillä, sulatusliiketoiminnan tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava Metson johtaja Mari Lindgren kertoo.

Yhtiön vuonna 2022 lanseeraama suuren kapasiteetin Outotec® DRI-sulatusuuni tukee rauta- ja terästeollisuuden hiilestä irtautumista.

Suorapelkistyslaitokseen yhdistettynä DRI-sulatusuuni korvaa masuunit raakaraudan tuotannossa. Se on optimaalinen ratkaisu primaariteräksen tuottajille, joiden tavoitteena on vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjään siten, että terästehtaan muihin osiin tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia. Uuni voidaan integroida Metson vetypohjaiseen CircoredTM -prosessiin tai muihin suorapelkistyksen prosesseihin.

Uusimmat artikkelit

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

30.1.2025 | Alan Uutiset

KONE toimittaa hissiratkaisut maailman korkeimpaan asuintaloon

Yli satakerroksinen luksusasuintalo valmistuu Dubaihin vuonna 2027. Rakennuksen hissien huippunopeus tulee olemaan 10 metriä sekunnissa.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.