https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metso rakentaa Poriin DRI-sulatusuunin pilottilaitoksen

Uusi laitos mahdollistaa asiakaskohtaisen pilottimittakaavan testauksen, jolla osoitetaan vedyllä pelkistetyn raudan teollisen mittakaavan sulatuksen soveltuvuus ja tulokset.

a383b00491a45c18_800x800ar

DRI -sulatusuunin pilottilaitos. Havainnekuva: Metso Oyj

Metso laajentaa testausvalmiuksiaan investoimalla 8 miljoonaa euroa huipputasoiseen vedyllä pelkistetyn raudan (DRI) sulatusuunin pilottilaitokseen. Laitos rakennetaan Poriin, jossa sijaitsee yksi Metson mineraali- ja metalliteollisuutta palvelevista T&K-keskuksista. 

– Tällä hetkellä rauta- ja terästeollisuus aiheuttaa noin 8 % maailman hiilidioksidipäästöistä. Ympäristösäännösten tiukentuessa toimiala etsii uusia innovaatioita hiilijalanjäljen pienentämiseen. Äskettäin lanseerattu Metson Outotec® DRI -sulatusuuni on herättänyt paljon kiinnostusta. Se korvaa raudan ja teräksen valmistuksessa käytetyt perinteiset masuunit, ja sen avulla voidaan vähentää päästöjä merkittävästi, kun se yhdistetään suorapelkistyslaitokseen, sulatusliiketoiminnasta vastaava Metson johtaja Jyrki Makkonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Pilottilaitosinvestointi tukee testauksen nopeasti kasvavaa asiakastarvetta, kun teollisuus suunnittelee siirtymistä päästöttömään teräksen valmistukseen. Pilottilaitoksessa voimme testata luotettavasti erilaisia asiakkaiden materiaaleja ja skaalata laitokset teolliseen mittakaavaan. Tämän ainutlaatuisen laitoksen rakentaminen on alkanut, ja odotamme pääsevämme toteuttamaan ensimmäiset testit ja kampanjat vuoden 2024 jälkipuoliskolla. Tällä hetkellä palvelemme asiakkaitamme pienemmän mittakaavan laboratoriotesteillä, sulatusliiketoiminnan tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava Metson johtaja Mari Lindgren kertoo.

Yhtiön vuonna 2022 lanseeraama suuren kapasiteetin Outotec® DRI-sulatusuuni tukee rauta- ja terästeollisuuden hiilestä irtautumista.

Suorapelkistyslaitokseen yhdistettynä DRI-sulatusuuni korvaa masuunit raakaraudan tuotannossa. Se on optimaalinen ratkaisu primaariteräksen tuottajille, joiden tavoitteena on vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjään siten, että terästehtaan muihin osiin tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia. Uuni voidaan integroida Metson vetypohjaiseen CircoredTM -prosessiin tai muihin suorapelkistyksen prosesseihin.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.