https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metso rakentaa Poriin DRI-sulatusuunin pilottilaitoksen

Uusi laitos mahdollistaa asiakaskohtaisen pilottimittakaavan testauksen, jolla osoitetaan vedyllä pelkistetyn raudan teollisen mittakaavan sulatuksen soveltuvuus ja tulokset.

a383b00491a45c18_800x800ar

DRI -sulatusuunin pilottilaitos. Havainnekuva: Metso Oyj

Metso laajentaa testausvalmiuksiaan investoimalla 8 miljoonaa euroa huipputasoiseen vedyllä pelkistetyn raudan (DRI) sulatusuunin pilottilaitokseen. Laitos rakennetaan Poriin, jossa sijaitsee yksi Metson mineraali- ja metalliteollisuutta palvelevista T&K-keskuksista. 

– Tällä hetkellä rauta- ja terästeollisuus aiheuttaa noin 8 % maailman hiilidioksidipäästöistä. Ympäristösäännösten tiukentuessa toimiala etsii uusia innovaatioita hiilijalanjäljen pienentämiseen. Äskettäin lanseerattu Metson Outotec® DRI -sulatusuuni on herättänyt paljon kiinnostusta. Se korvaa raudan ja teräksen valmistuksessa käytetyt perinteiset masuunit, ja sen avulla voidaan vähentää päästöjä merkittävästi, kun se yhdistetään suorapelkistyslaitokseen, sulatusliiketoiminnasta vastaava Metson johtaja Jyrki Makkonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Pilottilaitosinvestointi tukee testauksen nopeasti kasvavaa asiakastarvetta, kun teollisuus suunnittelee siirtymistä päästöttömään teräksen valmistukseen. Pilottilaitoksessa voimme testata luotettavasti erilaisia asiakkaiden materiaaleja ja skaalata laitokset teolliseen mittakaavaan. Tämän ainutlaatuisen laitoksen rakentaminen on alkanut, ja odotamme pääsevämme toteuttamaan ensimmäiset testit ja kampanjat vuoden 2024 jälkipuoliskolla. Tällä hetkellä palvelemme asiakkaitamme pienemmän mittakaavan laboratoriotesteillä, sulatusliiketoiminnan tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava Metson johtaja Mari Lindgren kertoo.

Yhtiön vuonna 2022 lanseeraama suuren kapasiteetin Outotec® DRI-sulatusuuni tukee rauta- ja terästeollisuuden hiilestä irtautumista.

Suorapelkistyslaitokseen yhdistettynä DRI-sulatusuuni korvaa masuunit raakaraudan tuotannossa. Se on optimaalinen ratkaisu primaariteräksen tuottajille, joiden tavoitteena on vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjään siten, että terästehtaan muihin osiin tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän muutoksia. Uuni voidaan integroida Metson vetypohjaiseen CircoredTM -prosessiin tai muihin suorapelkistyksen prosesseihin.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.