https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Minimitehojen lasku parantaa lämpövoimalaitosten energiatehokkuutta

Vähentynyt lämpöenergiantarve on ajanut lämpövoimaloita alentamaan laitostensa minimitehoja. Muutostöihin on kannustanut mahdollisuus vähentää polttoaineiden kulutusta. Samalla tuotantoon on saatu joustavuutta, energiatehokkuus on parantunut ja päästöt ovat vähentyneet.

PVO

Pohjolan Voimassa on aktiivisesti etsitty keinoja sopeutua uuteen tilanteeseen. Lämpövoimalaitosten minimitehoa pienentämällä on pystytty sekä välttämään että vähentämään hukkaenergiaa. Näin tuotantoa pystytään kustannustehokkaasti jatkamaan niinäkin aikoina, jolloin lämmöntarve on pientä.

Laitosten minimitehoa on pienennetty Kaukaan Voimassa Lappeenrannassa, Kymin Voimassa Kouvolassa, Hämeenkyrön Voimassa, Alholmens Kraftissa Pietarsaaressa ja Porin Prosessivoimassa. 

Prosessia ymmärretään nyt paremmin

Voimalaitosten minimitehon pienennysprojekti on toteutettu yhdessä prosessilaitetoimittajien, erityisesti kattila- ja turbiiniasiantuntijoiden kanssa. Koukin mukaan projektin aikana on opittu paljon uutta.

– Aikoinaan voimalaitosten suunnittelussa painotettiin enemmän isojen tehojen toimintaa kuin koko tehoalueen tehokkuutta. Myös mallinnukset ja lukuisat ajotilanteiden prosessimittaustulokset ovat tarkentuneet. Erityisesti ymmärrys alle 50-prosenttisen tehoalueen toiminnasta on merkittävästi lisääntynyt,  johtava asiantuntija Juha Kouki Pohjolan Voimasta sanoo.

Täysin uutta mittaustekniikkaa ei Koukin mukaan projektissa ole tarvittu. Selvitykset ja koeajot ovat osoittaneet, että laitosten minimitehoja pystytään pienentämään kuljettimia, pumppuja ja puhaltimia virittämällä sekä säätöjä kehittämällä.

Polttoaineelle minimitehojen pienentäminen on asettanut silti lisävaatimuksia.

– Kattilan toimiessa pienellä teholla, ollaan herkällä alueella, ja siksi polttoaineen tulee olla hyvää ja oikeanlaista, Kouki kertoo.

Lisää joustavuutta sähköjärjestelmään

Minimitehojen alentaminen on merkittävä tekijä myös sähköjärjestelmän joustavuutta kehitettäessä. Sähkön hinnan sukeltaessa voidaan vähentää sähköntuotantoa. 

– Säästä riippuvaisen, uusiutuvan sähköntuotannon lisääntyessä lämpövoimalaitosten pitää olla joustavia. Markkinasähkön hinta ohjaa toimintaa; vähennetään tai lisätään sähköntuotantoa tilanteen mukaan. Näissä tilanteissa voimalaitoksen minimi- ja maksitehon eron suuruus on etu, Kouki sanoo.

Pohjolan Voiman kaikissa voimalaitoksissa tehdään aktiivisesti energiansäästötoimenpiteitä. Yhtiö on tehnyt energiatehokkuussopimuksen myös kaudelle 2017–2025.

Pohjolan Voima on ilmoittanut voimalaitostensa teknisen minimitehon hallitun pienennyksen mukaan Energiateko-kampanjaan. Energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna 25. kertaa. 

Energiansäästöviikko on 11.–17. lokakuuta.

Uusimmat artikkelit

Valmetilta teollisen internetin ratkaisu mittaustiedon keräämiseen kaasukuljetuskonteista

Valmet on kehittänyt teollisen internetin ratkaisun, joka kerää kriittistä mittaustietoa kaasukuljetuskonteista. Tarkka tiedonkeruu ilman perinteisiä fyysisiä mittauksia parantaa räjähdysherkkien, esimerkiksi metaania tai vetyä sisältävien konttien turvallisuutta, tuo säästöjä ja antaa tietoja konttien sisällöstä logistiikkaa varten.

19.10.2021 | Tutkimus ja koulutus

Neste avaa tutkimuskeskuksen Singaporeen

Neste vauhdittaa kasvustrategiansa toteutusta perustamalla tutkimuskeskuksen Singaporeen. Investoinnin myötä Neste kasvattaa maailmanlaajuista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa ja edistää kumppaniyhteistyötä Aasian ja Tyynenmeren alueella ja erityisesti Singaporessa.

18.10.2021 | Alan Uutiset

Metsäteollisuus elpyy – teollisuuspuun hakkuut kasvavat

Koronapandemian vähittäinen väistyminen ja talouden elvytystoimien jatkuminen heijastuvat maailmantalouteen ja kasvattavat metsäteollisuustuotteiden tuotanto- ja vientimääriä vuonna 2021. Suomessa teollisuuden kasvava puuntarve lisää hakkuumääriä ja nostaa kantohintoja.

K-ryhmä saavutti vuoden 2025 energiatehokkuustavoitteensa – taustalla uudet innovaatiot

K-ryhmä sitoutui vuonna 2017 pienentämään energiankulutustaan 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tuoreet luvut paljastavat, että tavoite on täyttynyt neljä vuotta etuajassa.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.