https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Olkiluoto 3 EPR -laitosyksikkö on käynnistetty

OL3 EPR -laitosyksikön ensimmäinen kriittisyys saavutettiin tiistaina 21. joulukuuta 2021 klo 3.22. Sähköntuotanto alkaa tammikuun lopussa 2022 laitoksen kytkeydyttyä valtakunnan sähköverkkoon. 

olki

OL3:n reaktori käynnistyi tänään tiistaina 21. joulukuuta klo 3.22. Käynnistämisen* hetki oli historiallinen. Suomessa uusi ydinvoimalaitos otettiin käyttöön viimeksi yli neljä vuosikymmentä sitten ja Euroopassakin siitä on jo noin 15 vuotta aikaa. OL3 tuottaa säännöllisen sähköntuotannon alettua noin 14 prosenttia Suomen sähköstä. 

- Tämä hetki jää ikuisesti mieleen osoituksena sisukkaasta työstä uuden laitosyksikkömme käyttöönottamiseksi. Se kertoo vahvasta ydinalan ammattilaisuudesta ja halusta tehdä Suomen suurimmasta ilmastoteosta totta, tuotantojohtaja Marjo Mustonen toteaa. 

- Hieno projektin kohokohta toteutui yhteistyössä laitostoimittajan kanssa. Tammikuussa on vielä parempaa luvassa, kun OL3 liitetään valtakunnan sähköverkkoon eli sähköntuotanto alkaa, OL3-projektinjohtaja Jouni Silvennoinen sanoo.

Käynnistämisen jälkeen tehotasoa nostetaan portaittain ja jokaisella tehotasolla tehdään käyttöönottokokeita. Sähköntuotanto alkaa 30 prosentin eli noin 500 MW:n teholla tammikuun lopulla 2022. OL3:n säännöllinen sähköntuotanto alkaa kesäkuussa 2022. Koekäyttöjakson tuotannosta tiedotetaan TVO:n verkkosivuilla osoitteessa  www.tvo.fi/ol3ennusteet

Teollisuuden Voima Oyj:n Olkiluodossa tuottaman ydinsähkön osuus on noin kuudesosa, Olkiluoto 3:n valmistuttua liki kolmasosa, Suomen sähkön kulutuksesta. Olkiluotoon on rakenteilla myös maailman ensimmäinen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos.

* Reaktorin käynnistämiseen tarvitaan ns. primäärineutronilähteitä, joita on ollut sijoitettuna kolmeen polttoainenippuun reaktorissa. Näistä lähteistä vapautuu neutroneja, jotka käynnistävät uraaniytimien halkeamisen. Tämä ketjureaktio pitää ydinreaktorin käynnissä. 

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.