https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Omistajilla mahdollisuus ohjata energiayhtiöt miljoonasäästöihin – uusi palvelu avuksi

Perinteisten energiayhtiöiden taloudellisempaa hyödyntämistä rajoittaa usein niihin juurtunut toimintatapa. Laitoksissa on vuosien mittaan totuttu, ja tyydytty, tietyntehoiseen toimintaan. Kuntaomisteisissa energiayhtiöissä omaisuuden vajaatehosta kärsii myös kuntatalous, jolta jää turhaan tulouttamatta kipeästi kaivattuja varoja.

web-etusivukuva_asentaja_teollisuus_energia

Arvio perustuu Maintpartnerin asiantuntijoiden vuosikymmenten kokemukseen energialaitoksista ja niiden kehittämisestä. Mistä tahansa energiayhtiöstä on löydettävissä miljoonan euron verran säästöpotentiaalia vuodessa.

Kehittämistä viidellä osa-alueella

Haaskaus paljastuu tutkimalla ja haastamalla laitosten perinteiset tavat toimia viidellä osa-alueella:

  1. Hyötysuhde, joka on korkeiden polttoainekustannusten takia oleellista säilyttää hyvänä. Pienetkin notkahdukset aiheuttavat isoja menetyksiä. Keskeistä onnistumiselle on teknisen järjestelmän kunto sekä polttoaineen laadunvalvonta.
  2. Tuotantohäiriöt, jotka tulee voida estää. Jos laitos seisoo, kalliit varajärjestelmät on käynnistettävä. Avuksi tulevat esimerkiksi nykyaikaiset digitaaliset työkalut prosessia uhkaavien häiriöiden tunnistamiseen ennakkoon, samoin kunnossapidon optimointi.
  3. Kunnossapito, jota voidaan tehostaa nykyaikaisin työkaluin, esimerkiksi kriittisyysanalyyseihin ja laitoksen osien todelliseen kuntoon perustuvin ennakkohuolto-ohjelmin. Laitoksilla tehdään usein varmuuden vuoksi paljon turhaa työtä sen sijaan, että haetaan optimitaso kunnossapitoponnistelujen ja käytettävyyden välille.
  4. Turvallisuus, jonka parantaminen vaatii useimmiten kulttuurinmuutosta ja uudentyyppistä johtamista. Ihannetapauksessa turvallisuus hoidetaan tiimihenkisesti: kaikki kokevat vastuusta yhteisestä turvallisuudesta.
  5. Johtaminen, josta puuttuu systemaattinen datan kerääminen eri osa-alueilta, sen analysointi ja korjaavaan toimintaan vienti. Kun laitoksen häiriödata ja häiriöistä johtuvat tehonrajoitustilanteet tunnetaan, nähdään, kuinka paljon laitoksesta todellisuudessa saadaan irti tehoja.

Muutos alkaa säästöpotentiaalin tunnistamisesta

Maintpartner on kehittänyt uuden XPertti-selvitystyökalun, jonka avulla omistajalle ja johdolle kirkastuvat, mitkä ovat energialaitoksen haasteet ja kehitystarpeet. XPertti auttaa asettamaan toiminnalle oikeat operatiiviset tavoitteet. Energiayhtiöiden on korkea aika keksiä keinot energiamarkkinoiden murroksesta ja alhaisista sähkönhinnoista selviytymiseen, ja tähän selvitystyökalu tarjoaa mahdollisuudet.

- Meidän roolimme keskittyy strategisen kehittämisen ja operatiivisen suoritustason väliin. Selvitämme, miten kehittää olemassa olevaa omaisuutta niin, että nopeat muutokset ovat mahdollisia ilman mittavia investointiohjelmia, sanoo Timo Partanen, Maintpartnerin energialiiketoiminnan vetäjä (vt.).

Kuntapäättäjillä on mahdollisuus laittaa kunnan rahat parempaan käyttöön.

- Viestimme kaikille energiayhtiöiden omistajatahoille on: Perinteinen toimintatapa kannattaa haastaa. Pienellä panostuksella ja riskillä voidaan saada aikaan suuria tuloksia, painottaa Partanen.

www.maintpartner.fi

Uusimmat artikkelit

21.2.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilä asettaa toimitusketjuillensa päästötavoitteet

Wärtsilä sitoutuu vähentämään suorien toimittajiensa kasvihuonekaasupäästöjä neljänneksellä vuoteen 2030 mennessä. 

Valmet korvaa automaatiojärjestelmän KSS Energian vesivoimalaitoksella Kouvolassa

Uusi järjestelmä korvaa vanhan, elinkaarensa päähän tulleen automaation ja parantaa merkittävästi laitoksen käyttövarmuutta.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.