https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Omistajilla mahdollisuus ohjata energiayhtiöt miljoonasäästöihin – uusi palvelu avuksi

Perinteisten energiayhtiöiden taloudellisempaa hyödyntämistä rajoittaa usein niihin juurtunut toimintatapa. Laitoksissa on vuosien mittaan totuttu, ja tyydytty, tietyntehoiseen toimintaan. Kuntaomisteisissa energiayhtiöissä omaisuuden vajaatehosta kärsii myös kuntatalous, jolta jää turhaan tulouttamatta kipeästi kaivattuja varoja.

web-etusivukuva_asentaja_teollisuus_energia

Arvio perustuu Maintpartnerin asiantuntijoiden vuosikymmenten kokemukseen energialaitoksista ja niiden kehittämisestä. Mistä tahansa energiayhtiöstä on löydettävissä miljoonan euron verran säästöpotentiaalia vuodessa.

Kehittämistä viidellä osa-alueella

Haaskaus paljastuu tutkimalla ja haastamalla laitosten perinteiset tavat toimia viidellä osa-alueella:

  1. Hyötysuhde, joka on korkeiden polttoainekustannusten takia oleellista säilyttää hyvänä. Pienetkin notkahdukset aiheuttavat isoja menetyksiä. Keskeistä onnistumiselle on teknisen järjestelmän kunto sekä polttoaineen laadunvalvonta.
  2. Tuotantohäiriöt, jotka tulee voida estää. Jos laitos seisoo, kalliit varajärjestelmät on käynnistettävä. Avuksi tulevat esimerkiksi nykyaikaiset digitaaliset työkalut prosessia uhkaavien häiriöiden tunnistamiseen ennakkoon, samoin kunnossapidon optimointi.
  3. Kunnossapito, jota voidaan tehostaa nykyaikaisin työkaluin, esimerkiksi kriittisyysanalyyseihin ja laitoksen osien todelliseen kuntoon perustuvin ennakkohuolto-ohjelmin. Laitoksilla tehdään usein varmuuden vuoksi paljon turhaa työtä sen sijaan, että haetaan optimitaso kunnossapitoponnistelujen ja käytettävyyden välille.
  4. Turvallisuus, jonka parantaminen vaatii useimmiten kulttuurinmuutosta ja uudentyyppistä johtamista. Ihannetapauksessa turvallisuus hoidetaan tiimihenkisesti: kaikki kokevat vastuusta yhteisestä turvallisuudesta.
  5. Johtaminen, josta puuttuu systemaattinen datan kerääminen eri osa-alueilta, sen analysointi ja korjaavaan toimintaan vienti. Kun laitoksen häiriödata ja häiriöistä johtuvat tehonrajoitustilanteet tunnetaan, nähdään, kuinka paljon laitoksesta todellisuudessa saadaan irti tehoja.

Muutos alkaa säästöpotentiaalin tunnistamisesta

Maintpartner on kehittänyt uuden XPertti-selvitystyökalun, jonka avulla omistajalle ja johdolle kirkastuvat, mitkä ovat energialaitoksen haasteet ja kehitystarpeet. XPertti auttaa asettamaan toiminnalle oikeat operatiiviset tavoitteet. Energiayhtiöiden on korkea aika keksiä keinot energiamarkkinoiden murroksesta ja alhaisista sähkönhinnoista selviytymiseen, ja tähän selvitystyökalu tarjoaa mahdollisuudet.

- Meidän roolimme keskittyy strategisen kehittämisen ja operatiivisen suoritustason väliin. Selvitämme, miten kehittää olemassa olevaa omaisuutta niin, että nopeat muutokset ovat mahdollisia ilman mittavia investointiohjelmia, sanoo Timo Partanen, Maintpartnerin energialiiketoiminnan vetäjä (vt.).

Kuntapäättäjillä on mahdollisuus laittaa kunnan rahat parempaan käyttöön.

- Viestimme kaikille energiayhtiöiden omistajatahoille on: Perinteinen toimintatapa kannattaa haastaa. Pienellä panostuksella ja riskillä voidaan saada aikaan suuria tuloksia, painottaa Partanen.

www.maintpartner.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.