https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Oululainen Samat Nordic investoi jättihankkeeseen Haminassa

Ranskalaiseen Samat -konserniin kuuluva Samat Nordic Oy investoi yhteensä 15 miljoonaa euroa uuden säiliöterminaalin rakentamiseen Haminan satamaan. Kyseessä on yhteistyö Fintoilin mäntyöljyjalostamon kanssa, jonka välittömään läheisyyteen myös Samat Nordicin säiliöterminaali rakentuu.

samat-nordic-sailioterminaali-ilmakuva-550x500

Terminaalihanke on Samat Nordicin suurin yksittäinen investointi yrityksen historiassa.

Nestemäisten kemikaalien kuljettamiseen erikoistunut Samat Nordic on merkittävä toimija Suomen, Baltian ja Venäjän talousalueilla, sillä säiliöajoneuvokalustoa vaaditaan useiden tehtaiden tarvitsemien kemikaalien kuljettamiseen ja varastointiin. Samat Nordicilla on jo olemassa säiliöterminaalit Raumalla sekä Hamina-Kotkan satamassa, joiden rinnalle rakentuu Haminan uusi säiliöterminaali.

- Terminaali tulee vastaamaan Fintoilin biojalostamon tarpeisiin ja huolehdimme jalostamon raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden varastoinnista ja kuljetuksesta itsenäisesti, ihan päivittäisestä materiaalin liikuttelusta lähtien, kertoo Samat Nordicin toimitusjohtaja Juha Penttilä tiedotteessa.

Merkittävä osa Haminan jalostamon vuotuisesta raaka-aineesta kuljetetaan Haminaan laivoilla, joten laiturilta rakennetaan kaksi putkilinjastoa terminaaliin – yksi raaka-aineen pumppaamiseen laivoista terminaaliin ja toinen valmiiden tuotteiden pumppaamiseksi terminaalista laivoihin ja sitä kautta mm. Euroopan markkinoille.

Merkittävä lisäys liiketoimintaan

Fintoilin biojalostamon rakennustyöt käynnistyivät helmikuussa 2021 ja laitoksen materiaalivirtojen hallinnointiin oli haussa luotettava kumppani, joka on paitsi valmis investoimaan, myös kykenevä sitoutumaan pitkään yhteistyöhön. Toimitusjohtaja Penttilän mukaan pitkäkestoinen sopimus tuo turvaa liiketoiminnalle ja mahdollistaa liiketoiminnan kasvattamisen tulevaisuudessakin:

- Vaikka rakennusaikataulu on tiukka, meillä on kyky investoida ja lisätä kapasiteettia maantiekuljetuksiin, joten hankkeella on myös merkittävä työllistävä vaikutus ympäristöönsä. Luotettavien yhteistyökumppaneiden merkitystä näin suuressa ja nopean aikataulun hankkeessa ei voi vähätellä, Penttilä jatkaa.

Terminaalin säiliöiden rakentajana toimii lappeenrantalainen Terästorni Oy, joka on toteuttanut vastaavia kokonaisuuksia muun muassa metsäteollisuudelle.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.