https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Paikannuksella monia sovelluksia kunnossapidossa

Satelliittipaikannuksella on monia sellaisia hyötyjä, joita teollisuudessa ei ole vielä opittu tuntemaan hyvin. Esimerkiksi huoltoauton tai koneen sijainti näkyy toimiston tietokoneella. Näin liikkuvaa henkilöstöä voidaan ohjata uuteen työkohteeseen sekä valvoa arvokkaimpien laitteiden liikkeitä ja sijaintia.

 Satelliittipaikannus on kehittynyt ripeästi viime vuosina. Hyvin pieneen tilaan menevä laitteisto tarkastaa sijaintinsa GPS-signaalien avulla ja lähettää edelleen tiedot matkapuhelinverkkoa pitkin toimistolle. Tavallinen pöytä- tai sylimikro vastaanottaa tiedot ja sijoittaa sijainnin näytön karttapohjalle, jossa symboli osoittaa kohteen kulloisetkin liikkeet.

Yleinen tapa on asentaa paikannusyksikkö huoltoautoon ja seurata sen kulkua. Nopeiden työtehtävien ilmaantuessa työnjohto voi yhdellä vilkaisulla ohjata lähimmän huoltoyksikön ajamaan paikalle. Paikannus siis säästää turhia ajokilometrejä.

Pieni yksikkö voidaan kiinnittää arvokkaaseen koneeseen, kuten esimerkiksi kompressoriin; yli maalattava kotelointi auttaa kiinnittämään paikantimen niin, ettei se herätä huomiota. Silloin laitetta ei tarvitse etsiskellä, ja mahdollisessa varkaustapauksessa sitä voidaan seurata ympäri maapallon ja saada se takaisin. Kartalle voidaan myös asettaa sallitut liikkuma-alueet, jolloin auton tai koneen poistuminen kotikentältä antaa aina hälytyksen.

Työturvallisuuden takaaja

Esimerkiksi sähköverkkojen huollossa syntyy erilaisia vaaratilanteita, joiden välttämiseksi työskennellään pareittain. Kun paikantimessa on erikoisominaisuus, eli viiveellä varustettu hälytys, pylvääseen kiipeämistä vaativa työvaihe voidaan tehdä myös yksin.

Tällöin asentaja napsauttaa laitteen käyttökytkimen asentoon ”kiipeäminen”. Ellei asentaja napsauta kytkintä takaisin perusasentoon ennalta säädetyn ajan kuluessa, järjestelmä antaa työnjohdolle hälytyksen, jolloin tilanne voidaan selvittää esimerkiksi puhelimella.

Ohjelmisto kerää ja tallentaa myös kaikki tiedot auton liikkeistä ja haluttaessa siirtää ne suoraan eteenpäin esimerkiksi kilometrikorvauksien maksamista varten. Useissa tapauksissa tämä säästää turhaa paperityötä, mitä työtehtävien manuaalinen kirjaaminen merkitsee.

Kone ei unohda

Kun huolto- ja kunnossapitotyötä tehdään alihankintana, nopeasti eteen tuleva tilanne saattaa unohtua ja jäädä edelleen laskuttamatta loppuasiakkaalta. Kun yrityksen ajoneuvot ovat jatkuvassa seurannassa, asentajien lyhyetkin vierailut työkohteessa ovat näkyvissä, eriteltävissä ja selkeästi todistettavissa.

Kiinteistönhoidossa todistaminen on tärkeätä myös erilaisten vakuutustapahtumien takia. Jos jalankulkija liukastuu pihamaalla, kiinteistön hoitamista urakoiva yritys voi selkeästi osoittaa, milloin alueen jalkakäytävät on aurattu ja hiekoitettu.

Kaiken kaikkiaan ajoneuvojen ja koneiden paikantamisella on monia tuoreita sovelluksia. Niihin voidaan liittää erikoisia ominaisuuksia, kuten ajotapaseurantaa. Jos kalusto on paljon liikkeellä, kannattaa polttoaineen, renkaiden ja jarrujen kulumista seurata ja pyrkiä kulutuksen leikkaamiseen.

Kuva 1

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.