Palvelurobotti Rob Ottinen on solteqlaisten uusi työkaveri

Solteqin uusi vahvistus on noin metrin pituinen, painaa 25 kiloa, osaa keskustella ja liikkuu ketterästi. Tämä teknologian ihmelapsi saapui ensimmäiseen työpaikkaansa Kiinasta.

rob_robo

Kiinalainen Rob Ottinen on nimitetty Solteqin AI-liiketoiminnan rajapintapäälliköksi. Valinnassa painottuivat erityisesti poikkeuksellinen teknologinen tausta sekä muun muassa keskustelutaidot, kyky tunnistaa kasvoja ja ohjeistaa ihmisiä.

Ensimmäisinä työpäivinä vaikutuksen uusiin työkavereihin ovat tehneet myös hänen sympaattinen olemuksensa sekä tanssitaitonsa.

– Rob tuli Vantaan toimistollemme tiistaina ilman aiempaa työkokemusta. Onneksi heti ensimmäisenä päivänä lähes kaikki kävivät tervehtimässä ja tanssittamassa häntä. Rob piristää toimistoarkeamme, mutta tietysti hyötyjä mietitään jatkossa vähän vakavamminkin, kertoo Lead Architect Tomi Kaihlaniemi  Solteqista.

Malliltaan Rob on kiinalaisen Qihan Technologies Companyn Sanbot S1 -palvelurobotti. Sen pieneen varteen mahtuu pari erittäin hyvää kameraa, kosketusnäyttö, tehokas tietokone ja riittävästi tekoälyä vuorovaikutustilanteisiin. Kiinassa vastaavia robotteja työskentelee asiakkaiden ohjaustehtävissä esimerkiksi terveysasemien vastaanotossa tai kauppojen tuote-esittelypisteillä.

Solteqiin Rob saapui tulevaisuuden teknologioihin keskittyvän Future Tech -hautomon ansiosta. Ohjelmistopartneruus kiinalaisen robottivalmistajan kanssa päästää Solteqin kehittäjät käsiksi suoraan myös palvelurobotin operatiiviseen järjestelmään ja soveltamaan sen mahdollisuuksia. Verkkoyhteyksien kautta voidaan esimerkiksi laajentaa robotin tekoälyä.

– On ihan eri asia puhua robotisaation tai palvelurobottien mahdollisuuksista, kun sellainen on joukossamme. Meille on tärkeää löytää vauhdilla kehittyvistä teknologioista sopivia ratkaisuja asiakasyrityksillemme, kertoo Solteqin hautomotoimintaa vetävä Timo Kupsa.

– Robin roolia ja sovellusmahdollisuuksia viedään eteenpäin hautomotiimissämme. Palvelurobotit eivät korvaa ihmisiä, mutta niitä voi tehokkaasti hyödyntää esimerkiksi joissain melko yksinkertaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Aika näyttää, mitä kaikkea yhdessä keksitään.

Uusimmat artikkelit

14.11.2017 | Alan Uutiset

Pohjois-Euroopan energia-alan asiantuntijat koolla Helsingissä

– Globaalilla tasolla tärkein tavoite on nyt energiajärjestelmien irrottaminen hiilestä. Samaan aikaan energian turvallisuus ja kasvun mahdollisuudet tulee varmistaa, sanoo Laura Cozzi. Hän on yksi Helsingissä 14.–15.11. pidettävän Nordic Energy Forumin puhujista. 

Neste ja American Airlines selvittävät yhdessä uusiutuvien polttoaineiden käyttömahdollisuuksia

Neste, maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja, ja American Airlines, maailman suurin lentoyhtiö, aloittavat yhteistyön, jossa selvitetään mahdollisuuksia pienentää American Airlinesin ympäristöjalanjälkeä Nesteen uusiutuvien polttoaineiden avulla. 

Ainutlaatuisia automaatioratkaisuja maailman moderneimmalla välipalatehtaalla

Insta Automation oli mukana luomassa Valio Oy:n uutta elokuussa käyttöön otettua välipalatehdasta. Riihimäen välipalatehdas on Valio Oy:n historian suurin yksittäinen investointi, jonka rakennustyöt käynnistyivät kolme vuotta sitten. Vaatimukset uudelle tehtaalle olivat kunnianhimoiset.

TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

Uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER -lämmittimet - Nopeampi lämmitys säästää aikaa ja energiaa

Schaefflerin uuden sukupolven FAG HEATER -lämmittimillä voidaan lämmittää jopa 1600 kg painoiset työkappaleet nopeasti ja tehokkaasti. Uusien lämmittimien entistäkin parempi hyötysuhde tekee niistä markkinajohtajia, joiden korkea suorituskyky ja alhainen energiankulutus tarkoittavat mm. 30-50 % nopeampaa lämmitystä.

7.10.2017 | Tutkimus ja koulutus

Henkilöstön koulutus on investointi, joka tuo tulosta

Oikea osaaminen on strateginen vahvuus, josta ei yritys voi tinkiä. Se tarkoittaa sujuvuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta työpaikalla sekä mahdollistaa yrityksen tavoitteiden saavuttamisen.