https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Pohjalaiset teollisuuden pk-yritykset nojaavat tuotteisiin – palvelubisnes vielä pientä

Vaasan yliopiston ja Muotoilukeskus MUOVAn juuri julkaistun tutkimuksen mukaan pienten ja keskisuurten pohjalaisten teollisuusyritysten tulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa palveluliiketoimintaa, mutta kehittämisen käytännöt ovat vielä alussa.

Anne_Baltzar_web-640x427

– Tutkimuksessa ilmeni, että pohjalaiset valmistavan teollisuuden pk-yritykset ansaitsevat liikevaihtonsa tuotteiden ja teknologian myynnistä, usein korkealla räätälöinnillä varustettuna. Liiketoiminnan ansaintamallit eivät perustu merkittävästi palveluihin, vaikka yleinen kehitysmyönteisyys aihetta kohtaan onkin merkittävä piirre, sanoo logististen järjestelmien professori Petri Helo Vaasan yliopistosta.

Helon mukaan yrityksissä osataan tunnistaa digitalisaation mahdollisuuksia, vaikka kehitysresursseja ei välttämättä asioiden valmiiksisaattamiseen olekaan.

Uusi tutkimusraportti koostaa yhteen tulokset yrityshaastatteluista, jotka toteutettiin osana Digikasvu-projektia. Muovan ja Vaasan yliopiston yhteinen Digikasvu-projekti aikoo hyödyntää tutkimuksen tuloksia työkalupakin ja koulutusohjelman kehittämisessä, joilla tuetaan teollisten pk-yritysten digitalisaatiota ja palvelullistamista.

– Digitalisaatio on rakenteellisia muutoksia mahdollistava työkalu, joka on syytä ottaa myös pienten ja keskisuurten yritysten strategiatyökalupakkiin, sanoo professori Helo.

Digikasvu-hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ESR, Pohjanmaan ELY-keskus, Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu sekä VASEK. Projekti käynnistyi toukokuussa 2017 ja se jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka. Vaasan yliopistolta hankkeessa mukana ovat professori Helo ja strategisen johtamisen professori Marko Kohtamäki tutkimustiimeineen.

Linkki tutkimusraporttiin: Teolliset palvelut Pohjanmaalla. Palveluliiketoiminnan ja palvelukehittämisen tila valmistavassa teollisuudessa, toim. Miia Lammi. MUOVA tutkimusraportteja 1/2018.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.