https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Pohjalaiset teollisuuden pk-yritykset nojaavat tuotteisiin – palvelubisnes vielä pientä

Vaasan yliopiston ja Muotoilukeskus MUOVAn juuri julkaistun tutkimuksen mukaan pienten ja keskisuurten pohjalaisten teollisuusyritysten tulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa palveluliiketoimintaa, mutta kehittämisen käytännöt ovat vielä alussa.

Anne_Baltzar_web-640x427

– Tutkimuksessa ilmeni, että pohjalaiset valmistavan teollisuuden pk-yritykset ansaitsevat liikevaihtonsa tuotteiden ja teknologian myynnistä, usein korkealla räätälöinnillä varustettuna. Liiketoiminnan ansaintamallit eivät perustu merkittävästi palveluihin, vaikka yleinen kehitysmyönteisyys aihetta kohtaan onkin merkittävä piirre, sanoo logististen järjestelmien professori Petri Helo Vaasan yliopistosta.

Helon mukaan yrityksissä osataan tunnistaa digitalisaation mahdollisuuksia, vaikka kehitysresursseja ei välttämättä asioiden valmiiksisaattamiseen olekaan.

Uusi tutkimusraportti koostaa yhteen tulokset yrityshaastatteluista, jotka toteutettiin osana Digikasvu-projektia. Muovan ja Vaasan yliopiston yhteinen Digikasvu-projekti aikoo hyödyntää tutkimuksen tuloksia työkalupakin ja koulutusohjelman kehittämisessä, joilla tuetaan teollisten pk-yritysten digitalisaatiota ja palvelullistamista.

– Digitalisaatio on rakenteellisia muutoksia mahdollistava työkalu, joka on syytä ottaa myös pienten ja keskisuurten yritysten strategiatyökalupakkiin, sanoo professori Helo.

Digikasvu-hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ESR, Pohjanmaan ELY-keskus, Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu sekä VASEK. Projekti käynnistyi toukokuussa 2017 ja se jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka. Vaasan yliopistolta hankkeessa mukana ovat professori Helo ja strategisen johtamisen professori Marko Kohtamäki tutkimustiimeineen.

Linkki tutkimusraporttiin: Teolliset palvelut Pohjanmaalla. Palveluliiketoiminnan ja palvelukehittämisen tila valmistavassa teollisuudessa, toim. Miia Lammi. MUOVA tutkimusraportteja 1/2018.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.