PostNord ja GKN Powder Metallurgy vauhdittavat 3D-tulostuksen toimitusketjun kehitystä

Globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat merkittävällä tavalla nykypäivän tuotantoteollisuuteen. Toimitusajoista on tullut keskeinen kilpailutekijä laadukkaan ja tehokkaan tuotannon rinnalle, mikä nostaa automaation merkityksen uudelle tasolle. PostNord ja GKN Powder Metallurgyn ovat ryhtyneet yhteistyöhön tavoitteenaan lisätä 3D-tulostusmarkkinoiden avoimuutta ja saatavuutta.

3dtulostetut_s1800x0_q80_noupscale

- 3D-tulostus avaa yrityksille mahdollisuuden muuttaa koko toimitusketjuajatteluaan aina valmistuksesta logistiikkaan ja varastointiin. Olemme iloisia, että olemme saaneet GKN:stä vahvan yhteistyökumppanin, joka jakaa visiomme ja haluaa valjastaa 3D-tulostuksen potentiaalin tulevaisuuden toimitusketjuissa, sanoo PostNord Strålfors Groupin toimitusjohtaja Ylva Ekborn.

Viime vuonna PostNord avasi 3D-portaalin, joka palvelee yritysasiakkaita ja B2B-markkinoita. 3D-portaali on työkalu, jossa on mahdollista työstää kaikkia ketjun vaiheita suojatussa ympäristössä aina ideasta tarvepohjaiseen 3D-tuotantoon. Portaali mahdollistaa yksinkertaisen ja saumattoman tilausprosessin sekä automaattisen hinnoittelun, jonka ansiosta 3D-osien hintatiedot ovat nopeasti saatavilla. GKN:n kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa nyt myös metalliosien tulostamisen.

- Materiaalia lisäävä valmistus määrittää perinteisen valmistuksen ja perinteiset toimitusketjustrategiat kokonaan uudelleen. Yhdistimme voimamme PostNordin kanssa, sillä uskomme siihen valtavaan potentiaaliin, jota hajautettu tuotanto pitää sisällään. Turvalliseen tiedonsiirtoon ja turvalliseen tulostukseen yhdistettynä tämä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tulostaa monimutkaisia ja räätälöitäviä tuotteita itsenäisesti aina tarpeen mukaan, sanoo materiaalia lisäävästä valmistuksesta vastaava johtaja Guido Degen GKN Powder Metallurgylta.

- GKN Additive tarjoaa kokonaan digitalisoidun arvoketjun jauheesta aina valmiiseen osaan, ja sen materiaalia lisäävä valmistus on yksi ensimmäisistä tuotantoprosesseista, joka on sertifioitu kokonaan IATF 16949 -standardin mukaisesti. Tämän ja maailmanlaajuisen tulostusverkostonsa ansiosta sillä on ainutlaatuinen markkina-asema, Guido Degen jatkaa.

Uusimmat artikkelit

24.1.2020 | Alan Uutiset

Traficom: Vastuullisuuden merkitys kuljetusten tilauksissa kasvaa

Tieliikenteen kuljetusten tilaajat katsovat, että vastuullisuuden merkitys kasvaa tulevaisuudessa kuljetuspalveluiden hankinnoissa, mutta samalla vastuullisuuden arviointi todettiin haasteelliseksi. 

Pääkaupunkiseudun biojätteistä syntyy pian paikallista biokaasua

Energiatyhtiö Gasum ja Encore Ympäristöpalvelut ovat allekirjoittaneet sopimuksen Vantaan Viinikkalaan rakennettavasta biojätteen siirtokuormausasemasta. Asemalta biojätteet voidaan kuljettaa suurempina erinä Gasumin loppu vuodesta 2020 valmistuvalle Lohjan biokaasulaitokselle. 
 

23.1.2020 | Tutkimus ja koulutus

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry ja Suomen Messusäätiö etsivät palkittavia opinnäytetyöntekijöitä

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön vuoden 2020 opinnäytekilpailussa palkitaan paras kevään 2020 aikana projektityönä toteutettu yrityksen ja opiskelijaryhmän pienimittainen kehitysprojekti.

Väylä ja VR FleetCare testaavat uutta teknologiaa liikennehäiriöiden vähentämiseksi

Junaliikenteen sujuvuuden kannalta vaihteet ovat keskeisessä roolissa.Vaihteiden kunnonvalvonnan tehostamiseksi VR FleetCare ja Väylävirasto ovat yhteistyössä aloittaneet pilottihankkeen, jossa dataa keräämällä ja analysoimalla pyritään saamaan reaaliaikaista tietoa vaihteen kunnosta.

Metso harkitsee varastotoimintojensa keskittämistä Euroopassa

Osana maailmanlaajuisen jakelu- ja logistiikkaverkostonsa kehittämishanketta Metso harkitsee varastotoimintojensa keskittämistä Euroopassa ja aloittaa tähän liittyvät yhteistyöneuvottelut Euroopassa.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.