PostNord ja GKN Powder Metallurgy vauhdittavat 3D-tulostuksen toimitusketjun kehitystä

Globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat merkittävällä tavalla nykypäivän tuotantoteollisuuteen. Toimitusajoista on tullut keskeinen kilpailutekijä laadukkaan ja tehokkaan tuotannon rinnalle, mikä nostaa automaation merkityksen uudelle tasolle. PostNord ja GKN Powder Metallurgyn ovat ryhtyneet yhteistyöhön tavoitteenaan lisätä 3D-tulostusmarkkinoiden avoimuutta ja saatavuutta.

3dtulostetut_s1800x0_q80_noupscale

- 3D-tulostus avaa yrityksille mahdollisuuden muuttaa koko toimitusketjuajatteluaan aina valmistuksesta logistiikkaan ja varastointiin. Olemme iloisia, että olemme saaneet GKN:stä vahvan yhteistyökumppanin, joka jakaa visiomme ja haluaa valjastaa 3D-tulostuksen potentiaalin tulevaisuuden toimitusketjuissa, sanoo PostNord Strålfors Groupin toimitusjohtaja Ylva Ekborn.

Viime vuonna PostNord avasi 3D-portaalin, joka palvelee yritysasiakkaita ja B2B-markkinoita. 3D-portaali on työkalu, jossa on mahdollista työstää kaikkia ketjun vaiheita suojatussa ympäristössä aina ideasta tarvepohjaiseen 3D-tuotantoon. Portaali mahdollistaa yksinkertaisen ja saumattoman tilausprosessin sekä automaattisen hinnoittelun, jonka ansiosta 3D-osien hintatiedot ovat nopeasti saatavilla. GKN:n kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa nyt myös metalliosien tulostamisen.

- Materiaalia lisäävä valmistus määrittää perinteisen valmistuksen ja perinteiset toimitusketjustrategiat kokonaan uudelleen. Yhdistimme voimamme PostNordin kanssa, sillä uskomme siihen valtavaan potentiaaliin, jota hajautettu tuotanto pitää sisällään. Turvalliseen tiedonsiirtoon ja turvalliseen tulostukseen yhdistettynä tämä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tulostaa monimutkaisia ja räätälöitäviä tuotteita itsenäisesti aina tarpeen mukaan, sanoo materiaalia lisäävästä valmistuksesta vastaava johtaja Guido Degen GKN Powder Metallurgylta.

- GKN Additive tarjoaa kokonaan digitalisoidun arvoketjun jauheesta aina valmiiseen osaan, ja sen materiaalia lisäävä valmistus on yksi ensimmäisistä tuotantoprosesseista, joka on sertifioitu kokonaan IATF 16949 -standardin mukaisesti. Tämän ja maailmanlaajuisen tulostusverkostonsa ansiosta sillä on ainutlaatuinen markkina-asema, Guido Degen jatkaa.

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.