PostNord ja GKN Powder Metallurgy vauhdittavat 3D-tulostuksen toimitusketjun kehitystä

Globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat merkittävällä tavalla nykypäivän tuotantoteollisuuteen. Toimitusajoista on tullut keskeinen kilpailutekijä laadukkaan ja tehokkaan tuotannon rinnalle, mikä nostaa automaation merkityksen uudelle tasolle. PostNord ja GKN Powder Metallurgyn ovat ryhtyneet yhteistyöhön tavoitteenaan lisätä 3D-tulostusmarkkinoiden avoimuutta ja saatavuutta.

3dtulostetut_s1800x0_q80_noupscale

- 3D-tulostus avaa yrityksille mahdollisuuden muuttaa koko toimitusketjuajatteluaan aina valmistuksesta logistiikkaan ja varastointiin. Olemme iloisia, että olemme saaneet GKN:stä vahvan yhteistyökumppanin, joka jakaa visiomme ja haluaa valjastaa 3D-tulostuksen potentiaalin tulevaisuuden toimitusketjuissa, sanoo PostNord Strålfors Groupin toimitusjohtaja Ylva Ekborn.

Viime vuonna PostNord avasi 3D-portaalin, joka palvelee yritysasiakkaita ja B2B-markkinoita. 3D-portaali on työkalu, jossa on mahdollista työstää kaikkia ketjun vaiheita suojatussa ympäristössä aina ideasta tarvepohjaiseen 3D-tuotantoon. Portaali mahdollistaa yksinkertaisen ja saumattoman tilausprosessin sekä automaattisen hinnoittelun, jonka ansiosta 3D-osien hintatiedot ovat nopeasti saatavilla. GKN:n kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa nyt myös metalliosien tulostamisen.

- Materiaalia lisäävä valmistus määrittää perinteisen valmistuksen ja perinteiset toimitusketjustrategiat kokonaan uudelleen. Yhdistimme voimamme PostNordin kanssa, sillä uskomme siihen valtavaan potentiaaliin, jota hajautettu tuotanto pitää sisällään. Turvalliseen tiedonsiirtoon ja turvalliseen tulostukseen yhdistettynä tämä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tulostaa monimutkaisia ja räätälöitäviä tuotteita itsenäisesti aina tarpeen mukaan, sanoo materiaalia lisäävästä valmistuksesta vastaava johtaja Guido Degen GKN Powder Metallurgylta.

- GKN Additive tarjoaa kokonaan digitalisoidun arvoketjun jauheesta aina valmiiseen osaan, ja sen materiaalia lisäävä valmistus on yksi ensimmäisistä tuotantoprosesseista, joka on sertifioitu kokonaan IATF 16949 -standardin mukaisesti. Tämän ja maailmanlaajuisen tulostusverkostonsa ansiosta sillä on ainutlaatuinen markkina-asema, Guido Degen jatkaa.

Uusimmat artikkelit

19.4.2019 | Alan Uutiset

Fortum sai ympäristöluvan Porin tuhkajalostamolle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Fortumin Porin tuhkajalostamolle ympäristöluvan 18.4.2019. Porin tuhkajalostamossa käsitellään jätteenpolttolaitoksissa syntyvät tuhkat lain vaatimalla tavalla.

VR Kunnossapito selätti kilpailijat HKL:n metrojunien urakassa

VR-Yhtymä Oy on tehnyt merkittävän aluevaltauksen voittamalla Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kilpailutuksen metrojunien peruskorjauksesta. Hankkeen kokonaisarvo VR:lle on noin 30 miljoonaa euroa ja sen toteuttaa VR Kunnossapito Oy.

Maailman ensimmäinen markkinapaikka hiilidioksidin poistolle

Puro on maailman ensimmäinen markkinapaikka, joka käy kauppaa hiilidioksidin poistolla ilmakehästä. Puro on 23 yrityksen pilottihanke, jonka tavoitteena on tehdä hiilidioksidin poistosta verifioitavaa, vertailukelpoista ja kaupallista toimintaa.

Lahti Precision tuo markkinoille mobiilipohjaisen punnituspalvelun

Lahti Precision on tuonut markkinoille maailman ensimmäinen järjestelmistä riippumattoman mobiilipohjaisen punnituspalvelun mScalesin.

Ilmastonmuutos kuriin aurinkopolttoaineiden tuotannolla

Uudessa keinotekoisen fotosynteesin tutkimushankkeessa imitoidaan luonnon fotosynteesiprosessia ja kehitetään teknologia, joka tuottaa auringonvalosta, ilmakehän hiilidioksidista ja vedestä uusiutuvaa hiilineutraalia energiaa yhteiskunnan tarpeisiin.

3.4.2019 | Kumppaniartikkeli

GlobalReader vie tuotantolaitokset lähemmäs Industry 4.0 maailmaa

Ammattitaitoisen ja motivoituneen työvoiman löytäminen on tänä päivänä monelle valmistavan teollisuuden yritykselle haastavaa. Vaikka tehdastyön luonne on lisääntyneen automaation ansiosta muuttunut vuosien varrella täysin, työn arjen todellisuus ei useinkaan vastaa millenniaalisukupolven edustajien odotuksia. Pelkkä rahallinen korvaus työstä ei useinkaan heille riitä, vaan työn tekemisen on oltava myös mielekästä ja motivoivaa. 

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.