https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Raha ratkaisee – joskus liikaakin

Raha ratkaisee myös automaatiota ostettaessa. Uushankinnoissa halutaan aloittaa investoinnin takaisinmaksu niin nopeasti, ettei suunnittelulle ja käyttöönotolle jää riittävästi aikaa. Uusintoja siirretään vuositolkulla ja pyritään tulemaan toimeen auttamatta elinkaarensa päässä olevilla ratkaisuilla, jotka aiheuttavat viimeisinä vuosina ylimääräisiä tuotantokatkoja.

Raha ratkaisee myös automaatiota ostettaessa. Uushankinnoissa halutaan aloittaa investoinnin takaisinmaksu niin nopeasti, ettei suunnittelulle ja käyttöönotolle jää riittävästi aikaa. Uusintoja siirretään vuositolkulla ja pyritään tulemaan toimeen auttamatta elinkaarensa päässä olevilla ratkaisuilla, jotka aiheuttavat viimeisinä vuosina ylimääräisiä tuotantokatkoja.

Hankintavaiheen alussa tutustutaan vaihtoehtoihin perusteellisesti ja käydään läpi niiden erityispiirteitä. Jostain syystä hankintaprosessin kiihtyessä tulee vauhtisokeus, joka ohittaa tekniikan ja keskittyy taloudelliseen näkökulmaan.

Pelkästään hintaan perustuva ostopäätös saattaa tuoda mukanaan alhaisen elinkaarikustannuksen. Se ei aina suinkaan johdu onnistuneesta valinnasta vaan liian lyhyestä käyttöiästä. Päädyttiin edulliseen ratkaisuun, joka oli jo elinkaarensa loppupäässä. Kuitenkin sille oli suoritettava sama sovellussuunnittelu, joka olisi tarvittu kaksi kertaa kauemmin käytettävälle toteutukselle. Ja valittu ratkaisu hoitaa ainoastaan perustarpeet.

Usein automaatiototeutukseen on saatavilla lisäarvoa tarjoavia ominaisuuksia, jotka tuovat apua käytettävyyteen ja omaisuuden hallintaan (Asset Management). Oikein toimimalla niillä voidaan saavuttaa todella suuria kustannussäästöjä tuotantolaitoksen elinkaaren aikana. Lisäominaisuudet saattavat nopeuttaa käyttöönottoa jopa niin paljon, että niiden takaisinmaksu toteutuu jo ennen investoinnin käynnistymistä.

Laitoksen toiminnan aikana voidaan kerätä käyttö- ja tapahtumatietoja, jotka tarjoavat uusia mahdollisuuksia elinkaarikustannusten alentamiseen. Onko meillä varaa jättää nämä ominaisuudet käyttämättä ja luottaa sinisilmäisesti, että teollisuutemme pysyy kilpailukykyisenä?

Martti Hakonen

kehityspäällikkö, Promaint ry

päätoimittaja, Promaint-lehti

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.