https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

 

cyber

Lämpöenergian uudelleenjärjestelyllä on merkitystä paitsi huoltovarmuuden myös päästövähennyksien kannalta.

Teollisuudessa höyryä ja kuumaa vettä on saatava käyttöön jatkuvasti ja varmasti. Tarvittava höyry tuotetaan monien megawattien kokoisilla höyrykattiloilla, joiden polttoaineena käytetään usein maakaasua. Maakaasua käytetään useilla teollisuuden aloilla, ja erityisesti elintarviketeollisuudessa sillä voi olla ratkaiseva rooli.

– Älykkään energianhallintajärjestelmäkokonaisuuden avulla mahdollistetaan kohteen irtautuminen maakaasun käyttämisestä joko kokonaan tai tarvittavin osin. Ratkaisu tarjoaa aidon markkinajoustavuuden lämpöenergiantuotantoon, mikä tuo ensisijaisesti kustannussäästöjä kohteelle mutta tukee myös sähkömarkkinoiden toimivuutta, kertoo Head of Projects Development Miia Wallén Siemensiltä.

Ratkaisu optimoi energiankäyttöä automaattisesti

Ratkaisuun kuuluvan sähkökattilan avulla lämpöenergiantuotantoa voidaan säätää nopeasti kysynnän muuttuessa, kun reaaliaikaiset energiatiedot ja laitoksen prosessitiedot keskitetään energianhallintajärjestelmään. Järjestelmällä voidaan myös hallita laitoksen kokonaisenergiankulutusta ja toteuttaa optimointeja niin, että kokonaisenergian käyttö on mahdollisimman kustannustehokasta.

Järjestelmä mahdollistaa eri energiamuotojen optimaalisen käytön rinnakkain, mikä tukee sähkömarkkinoiden toimintaa ja alentaa kustannuksia. Sähkön hinnan ollessa matala höyry tuotetaan ensisijaisesti sähköllä, ja vastaavasti sähkön hinnan ollessa korkea, tuotanto painottuu kaasulle.

– Järjestelmät optimoidaan yhdessä asiakkaan asiantuntijoiden kanssa, jolloin kokonaishyötysuhde saadaan mahdollisimman korkeaksi. Ratkaisun kehittämisessä hyödynsimme Siemensin laaja-alaista osaamista teollisuudesta sekä sähkö- ja kiinteistöinfrastruktuurista, Wallén sanoo.

 

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.