https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

 

cyber

Lämpöenergian uudelleenjärjestelyllä on merkitystä paitsi huoltovarmuuden myös päästövähennyksien kannalta.

Teollisuudessa höyryä ja kuumaa vettä on saatava käyttöön jatkuvasti ja varmasti. Tarvittava höyry tuotetaan monien megawattien kokoisilla höyrykattiloilla, joiden polttoaineena käytetään usein maakaasua. Maakaasua käytetään useilla teollisuuden aloilla, ja erityisesti elintarviketeollisuudessa sillä voi olla ratkaiseva rooli.

– Älykkään energianhallintajärjestelmäkokonaisuuden avulla mahdollistetaan kohteen irtautuminen maakaasun käyttämisestä joko kokonaan tai tarvittavin osin. Ratkaisu tarjoaa aidon markkinajoustavuuden lämpöenergiantuotantoon, mikä tuo ensisijaisesti kustannussäästöjä kohteelle mutta tukee myös sähkömarkkinoiden toimivuutta, kertoo Head of Projects Development Miia Wallén Siemensiltä.

Ratkaisu optimoi energiankäyttöä automaattisesti

Ratkaisuun kuuluvan sähkökattilan avulla lämpöenergiantuotantoa voidaan säätää nopeasti kysynnän muuttuessa, kun reaaliaikaiset energiatiedot ja laitoksen prosessitiedot keskitetään energianhallintajärjestelmään. Järjestelmällä voidaan myös hallita laitoksen kokonaisenergiankulutusta ja toteuttaa optimointeja niin, että kokonaisenergian käyttö on mahdollisimman kustannustehokasta.

Järjestelmä mahdollistaa eri energiamuotojen optimaalisen käytön rinnakkain, mikä tukee sähkömarkkinoiden toimintaa ja alentaa kustannuksia. Sähkön hinnan ollessa matala höyry tuotetaan ensisijaisesti sähköllä, ja vastaavasti sähkön hinnan ollessa korkea, tuotanto painottuu kaasulle.

– Järjestelmät optimoidaan yhdessä asiakkaan asiantuntijoiden kanssa, jolloin kokonaishyötysuhde saadaan mahdollisimman korkeaksi. Ratkaisun kehittämisessä hyödynsimme Siemensin laaja-alaista osaamista teollisuudesta sekä sähkö- ja kiinteistöinfrastruktuurista, Wallén sanoo.

 

Uusimmat artikkelit

2.5.2025 | Alan Uutiset

CAM-tehtaan rakentaminen alkaa – Kotkassa juhlistettiin peruskiven muurausta

Suomen ensimmäisen litiumioniakkujen katodiaktiivimateriaalia valmistavan tehtaan odotetaan toimivan ensivaiheessa 60 000 tonnin vuosikapasiteetilla, ja työllistävän suoraan noin 270 henkilöä. 

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.