https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

 

cyber

Lämpöenergian uudelleenjärjestelyllä on merkitystä paitsi huoltovarmuuden myös päästövähennyksien kannalta.

Teollisuudessa höyryä ja kuumaa vettä on saatava käyttöön jatkuvasti ja varmasti. Tarvittava höyry tuotetaan monien megawattien kokoisilla höyrykattiloilla, joiden polttoaineena käytetään usein maakaasua. Maakaasua käytetään useilla teollisuuden aloilla, ja erityisesti elintarviketeollisuudessa sillä voi olla ratkaiseva rooli.

– Älykkään energianhallintajärjestelmäkokonaisuuden avulla mahdollistetaan kohteen irtautuminen maakaasun käyttämisestä joko kokonaan tai tarvittavin osin. Ratkaisu tarjoaa aidon markkinajoustavuuden lämpöenergiantuotantoon, mikä tuo ensisijaisesti kustannussäästöjä kohteelle mutta tukee myös sähkömarkkinoiden toimivuutta, kertoo Head of Projects Development Miia Wallén Siemensiltä.

Ratkaisu optimoi energiankäyttöä automaattisesti

Ratkaisuun kuuluvan sähkökattilan avulla lämpöenergiantuotantoa voidaan säätää nopeasti kysynnän muuttuessa, kun reaaliaikaiset energiatiedot ja laitoksen prosessitiedot keskitetään energianhallintajärjestelmään. Järjestelmällä voidaan myös hallita laitoksen kokonaisenergiankulutusta ja toteuttaa optimointeja niin, että kokonaisenergian käyttö on mahdollisimman kustannustehokasta.

Järjestelmä mahdollistaa eri energiamuotojen optimaalisen käytön rinnakkain, mikä tukee sähkömarkkinoiden toimintaa ja alentaa kustannuksia. Sähkön hinnan ollessa matala höyry tuotetaan ensisijaisesti sähköllä, ja vastaavasti sähkön hinnan ollessa korkea, tuotanto painottuu kaasulle.

– Järjestelmät optimoidaan yhdessä asiakkaan asiantuntijoiden kanssa, jolloin kokonaishyötysuhde saadaan mahdollisimman korkeaksi. Ratkaisun kehittämisessä hyödynsimme Siemensin laaja-alaista osaamista teollisuudesta sekä sähkö- ja kiinteistöinfrastruktuurista, Wallén sanoo.

 

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.