https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB Europe suorittaa korjauksia ja aikaistaa Raahen tehtaan masuuni 2:n välikorjausta

SSAB Europe suorittaa korjaus- ja huoltotöitä Raahen tehtaalla, minkä vuoksi masuuni 2 on poissa käytöstä yhteensä noin 8 viikkoa. Kokonaiskustannuksiksi arvioidaan yhteensä noin 200 miljoonaa Ruotsin kruunua ensimmäisen kvartaalin aikana.

ssab

Taustalla on tammikuun 22. päivänä tapahtunut masuunin puhkeaminen. Sulaa rautaa oli tuolloin vuotanut masuunin pesän seinämän läpi. Masuuni pysäytettiin väliaikaisesti ja korjaustöiden yhteydessä käynnistettiin myös kattava analyysi masuunin tilasta.

Analyysi on nyt valmis ja korjaustöiden lisäksi on päätetty aikaistaa kesälle 2020 suunniteltua välikorjausta mahdollisten myöhempien häiriöiden riskin pienentämiseksi. Tämä tarkoittaa, että masuuni 2 on poissa käytöstä kaikkiaan noin 8 viikkoa. Tuotantomenetyksiä pystytään osin kompensoimaan SSAB Europen muiden tuotantolaitosten masuuneilla sekä SSAB Special Steels -divisioonan masuuneilla Oxelösundissa. SSAB Europella on myös mahdollisuus ostaa teräsaihioita.

Negatiiviset kustannusvaikutukset syntyvät pääasiassa huonommasta kapasiteetin käyttöasteesta ja lisääntyvistä logistiikka- ja korjauskuluista, joiden arvioidaan yhteensä nousevan noin 200 miljoonaan Ruotsin kruunuun vaikuttaen tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Koska tuotantomenetykset saadaan osin kompensoitua, jäävät vaikutukset toimituksiin ensimmäisellä kvartaalilla vähäisiksi.

Raahen tehtaan masuunit on peruskorjattu vuosina 2010-2011 ja masuunien öljyinjektiolaitteisto korvattiin hiili-injektiolaitteistolla vuonna 2015, minkä ansiosta masuunit ovat huippuluokkaa ja mahdollistavat maailman johtavien terästuotteiden valmistuksen. Tuleva välikorjaus mahdollistaa masuuni 2:n raudantuotannon tehokkaan jatkumisen seuraavat noin 12 vuotta.

- Nyt suoritettavat korjaustyöt tarkoittavat, että kesälle 2020 suunniteltua seuraavaa välikorjausta myöhäistetään joko vuodelle 2022 tai 2023. Raahen tehtaan masuuni 1 toimii normaalisti, SSAB kertoo lehdistötiedotteessa.

SSAB:n pitkän aikavälin tavoitteena on yhdessä LKAB:n ja Vattenfallin kanssa käynnistetyn HYBRIT-projektin myötä siirtyä täysin fossiilivapaaseen teräksenvalmistukseen. Ruotsin Oxelösundin masuuni muutetaan valokaariuuniksi vuoteen 2025 mennessä. Suunnitelman mukaan Raahen ja Ruotsin Luulajan masuunit korvataan valokaariuuneilla vuosina 2030-2040. SSAB:n tavoite on olla täysin fossiilivapaa vuoteen 2045 mennessä.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.