https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

8ccdc0d71b6d1a1a_800x800ar

Kuva: Lindblad Studio/Tengbom/AplusM

SSAB on aiemmin tehnyt strategisen linjapäätöksen koko pohjoismaisen tuotantojärjestelmänsä uudelleenjärjestelystä noin vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö päätti tänä vuonna investoida 6,2 miljardia Ruotsin kruunua uuteen valokaariuuniin ja siihen liittyvään raaka-aineiden käsittelyyn Oxelösundissa.

– Aloitamme nyt SSAB:n pohjoismaisen tuotantojärjestelmän mittavan rakentamisen ja muuntamisen. Masuunien vaihtaminen valokaariuuneihin on miljardi-investointi. Pohjoismaisen tuotantojärjestelmän uudelleenjärjestelyllä on positiivinen vaikutus sekä globaalisti että paikallisesti ja se auttaa lisäksi asiakkaitamme vähentämään hiilidioksidipäästöjään. Samalla säilytämme paikallisia työpaikkoja ja suojelemme ympäristöä, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

Investointi Oxelösundiin on tärkeä askel SSAB:n siirtymisessä fossiilivapaaseen teräksentuotantoon ja suurelta osin fossiilivapaaksi yritykseksi. Se vahvistaa SSAB:n kilpailukykyä ja auttaa luomaan uusia maailman johtavia tuotteita ja ratkaisuja vahvempaan, kevyempään ja kestävämpään maailmaan.

SSAB on jo valmistanut ja toimittanut jo aiemmin pilottimääriä fossiilivapaata terästä strategisille asiakkailleen ja pyrkii ottamaan johtavan aseman terästeollisuuden vihreässä siirtymässä. Tänä vuonna SSAB esitteli myös SSAB Zero™ -teräksen, joka perustuu kierrätettyyn teräsromuun ja on valmistettu fossiilivapaalla sähköllä ilman fossiilisia hiilidioksidipäästöjä.

– Investointi Oxelösundiin lisää SSAB:n joustavuutta ja tuottokykyämme. Siirtyminen valokaariuuniin tarkoittaa myös sitä, että voimme vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä noin 3 prosenttia pelkästään Oxelösundin tehtaamme uudistamisella, sanoo Johnny Sjöström, SSAB Special Steels -divisioonan johtaja.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.