SSAB ja Kemppi kehittävät yhdessä hitsausprosessia nopeuttavan digitaalisen ratkaisun

SSAB ja hitsausalan digitalisoinnin edelläkävijä, Kemppi, ovat onnistuneet yhdistämään SSAB SmartSteel- ja Kemppi WeldEye-pilvipalvelut toisiinsa perusainetietojen käsittelyn tehostamiseksi hitsaustuotannossa. Onnistuneen pilottikokeen tulokset ovat nyt kumpaakin digitaalista palvelua käyttävien yritysten saatavilla.

SSAB_Kemppi

- Pilvipohjaisten alustojen kehittäminen on uusi tapa tehdä yhteistyötä, toteaa SSAB:n Senior Manager of Digital Business Development Niko Korte.

- Pyrimme kohti materiaalien Internetiä. Jokainen tämäntyyppinen hanke vie meidät lähemmäksi täydellistä jäljitettävyyttä ja terästä, jolla on digitaalinen identiteetti. Odotamme innolla tulevaisuutta ja kumppanuuksia, joiden avulla sitä muokataan. 

- Pilottikokeen tulokset ovat lupaavia. Ainestodistukset lähetetään nyt automaattisesti WeldEye-palveluun. Asiakkaat saavat kattavan kokonaiskuvan hitsausprosessissa käytettävistä perusaineista, kun he voivat skannata tuotteet SmartSteel-sovelluksella, saada ainestodistukset automaattisesti ja dokumentoida samalla kaiken, kertoo Kempin Chief Digital Officer Juhana Enqvist

Hitsausasiakirjojen kerääminen vie aikaa. Asiakirjat on kerättävä eri järjestelmistä ja varsinainen dokumentointi tehdään manuaalisesti. Kempin hitsauksen hallintaohjelmisto WeldEye yksinkertaistaa prosessia keräämällä hitsausparametrit digitaalisesti työasemilta, ja sen avulla voidaan jopa säätää hitsauslaitteet digitaalisten hitsausohjeiden (dWPS) mukaisesti. SSAB automatisoi prosessia entisestään tarjoamalla teräksen tiedot automaattisesti osaksi dokumentaatiota sovellusrajapinnan (API) kautta. SSAB SmartSteel on teräksen digitaalinen identiteetti, johon tallennetaan kaikki teräkseen liittyvät tiedot aina valmistuksesta toimitukseen, käsittelyyn, käyttöön ja kierrätykseen.

Toukokuussa 2018 julkistetun SmartSteel 1.0 -sovelluksen avulla teräs voidaan skannata, jolloin sen ainestodistus on helposti saatavilla. Nyt SSAB tarjoaa asiakkailleen rajapinnan, jonka avulla perusaineiden tiedot ja ainestodistukset voidaan lähettää hitsauslaitteisiin automaattisesti. Tämä vähentää manuaalisia tehtäviä, nopeuttaa laitteiden säätämistä, pidentää kaariaikaa ja vähentää korjausten määrää. Sen avulla hitsausprosessi voidaan myös dokumentoida automaattisesti. 

Onnistuneen pilottikokeen jälkeen ne SSAB:n asiakkaat, jotka jo käyttävät Kempin WeldEye-ohjelmistoa, voivat ryhtyä käyttämään uutta palvelua ja saada materiaalitiedot automaattisesti SmartSteel-pilvipalvelusta. SmartSteel-ratkaisua hyödyntävien palveluiden kehittämisestä kiinnostuneet uudet kumppanit voivat ottaa yhteyttä SSAB:hen. 

Uusimmat artikkelit

15.2.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tampereen yliopisto panostaa tekoälyn soveltamiseen teollisuudessa

Tekoälyn tuomaa murrosta rummutetaan paljon, mutta hyödyntämättömiä sovellusmahdollisuuksia Suomen teollisuudessa on edelleen merkittävästi. Tätä potentiaalia kartoitetaan Tampereen yliopiston ja yritysten käynnistämässä kaksivuotisessa MIDAS-tekoälyprojektissa.  

11.2.2019 | Alan Uutiset

Uusi verkkotyökalu organisaatioille tekoälykypsyyden testaamiseen

VTT:n kehittämän verkkotyökalun avulla organisaatiot voivat selvittää tekoälyvalmiutensa. Työkalua esitellään tänään 11.2.2019 klo 17 alkavassa AI Monday -tilaisuudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa.

Tulevaisuuden toimivat väylät edellyttävät monipuolisia rahoituskeinoja ja merkittävää rahoitustason nostoa

Liikennejärjestelmän kehittäminen edellyttää pitkäjänteisiä rahoituspäätöksiä sekä riittävää liikenneverkon kunnossapidon ja kehittämisen rahoitustasoa, sanoi Väylän pääjohtaja Kari Wihlman viraston ensimmäisessä sidosryhmätilaisuudessa tänään perjantaina 8.2. Finlandiatalolla.

Energiayhtiö Gasum siirtyi käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa sähköä

Energiayhtiö Gasum on siirtynyt käyttämään uusiutuvaa sähköä kaikessa toiminnassaan vuoden 2018 alusta alkaen. Kaikki yhtiön käyttämä sähkö 150 GWh on tuotettu Pohjoismaisella vesivoimalla. 

Elintarvikealalle Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus

Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus julkistettiin 8.2.2019. Elintarviketeollisuuden, kaupan ja pakkausalan sekä kolmen ministeriön välisellä sitoumuksella vähennetään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia vuosina 2019–2021. 

VTT kehitti uudentyyppisen laitteen hankalien jätemateriaalien prosessointiin

VTT:n kehittämällä lieriöekstruuderilla on hyvät mahdollisuudet mullistaa kierrätettävien materiaalien käsittelyä ja siten edistää kiertotalousliiketoimintaa. Se soveltuu esimerkiksi hankalien tekstiili- ja muovijätteiden ja hävikkiruoan pelletointiin. Laitteen ensimmäinen prototyyppi ylitti jo ensimmäisissä testeissä tutkijoiden ja teollisen ohjausryhmän odotukset. VTT etsii parhaillaan tekniikalle kaupallistajaa.