https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB mukana teräsbisneksen Morse-hankkeessa

SSAB Europe osallistuu VTT:n vetämään Morse-hankkeeseen, jossa yritykset kehittävät uusia ohjelmistotyökaluja. Näitä hyödyntämällä uudistetaan, hallitaan ja nopeutetaan teräsalan tuotantoprosesseja. 

moorse

Morse-hankkeen tavoite on parantaa teräsalan tuotteita, liiketoimintaa ja kilpailukykyä sekä kohentaa kustannus- ja raaka-ainetehokkuutta. Nelivuotisen hankkeen päärahoittaja on Euroopan unioni 5,7 miljoonalla eurolla. Yritykset kattavat osan kustannuksista.

Morse (Model-based optimisation for efficient use of resources and energy) -projektissa eurooppalaiset yritykset kehittävät entistä tarkempia työkaluja teräksen laadun parantamiseen ja monimutkaisten prosessien hallintaan.

Simulointi setvii parhaat vaihtoehdot

SSAB:n tavoitteena on kehittää materiaali- ja energiavirtojen simulointityökalu, jolla voidaan arvioida eri raaka-ainevalintojen ja prosessien ajotapavaihtoehtojen vaikutusta valmistuskustannuksiin ja -tehokkuuteen. 

Simuloinnin avulla voidaan tarkastella esimerkiksi sekundääristen eli sivuraaka-aineiden kierrätystä ja vaihtoehtojen vaikutusta tehtaan kokonaistaloudellisuuteen ja teräksen laatuun. 

Teräksen valmistuksen ja kuumavalssauksen osaprosessien online-mallinnus paranaa prosessiketjun laadunohjausta ja erikoistuotteiden materiaalitehokkuutta kehittämällä työkaluja ennustavaan laadunohjaukseen. 

Hankkeen tavoitteena on parantaa erikoistuotteiden tuotosta ja vähentää energiankulutusta kaksi prosenttia. Vuositasolla tämä pienentää hiilidioksidipäästöjä 110 000 tonnin verran. 

Koko hanketta johtavan VTT:n lisäksi Suomesta ovat mukana SSAB Europe Oy, Outokumpu Stainless, SW-Development Oy, Saksasta VDEh-Betriebsforschungsinstitut GmbH ja GRIPS Industrial IT Solutions GmbH, Norjasta Cybernetica AS, Itävallasta Maschinenfabrik Liezen und Giesserei Ges.m.b.H. ja Espanjasta Optimizacion Orientada a la Sostenibilidad sl. 

SSAB toimii yli 50 maassa

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa, jotta asiakas saa näistä itselleen parhaan lisäarvon. 

SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq OMX Nordic -pörssissä Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq OMX:ssä Helsingissä.

Teksti: Markku Pervilä 

www.ssab.com   

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.