Säästöä tulostusratkaisujen elinkaarimallista

KYOCERA Document Solutions Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkönä aloittanut Rauno Liukkonen patistaa yrityksiä vakioimaan tulostus- ja kopiointipalvelunsa elinkaarimallin avulla.

pexels-photo-416346

Paperittomasta toimistosta on puhuttu jo silloin kun Rauno Liukkonen aloitti tulostin- ja kopiointialalla muutama vuosikymmen sitten Canonin leivissä. Kesän alussa Liukkonen siirtyi Ricohin Bid Managerin paikalta KYOCERA Document Solutions Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäälliköksi. Liukkonen vastaa KYOCERAn Suomen markkinoinnista.

– KYOCERA on harvinainen tulostusalan toimija Suomessa, koska se on kuluneen kolmen vuoden ajan vuosittain kasvattanut liikevaihtoaan Suomessa. Palvelumallimme on ainutlaatuinen markkinoilla, Liukkonen sanoo.

Yhtenä tekijänä viimevuosien kasvulle on elinkaaripalvelumalli sekä merkittävien julkisen puolen toimijoiden siirtyminen KYOCERAn asiakkaiksi.

Vasta viime vuosina A4-tulosteiden määrän kasvu on pysähtynyt, siihen asti kasvua oli joka vuosi. Tulostin- ja kopiointialalla on erityisesti julkisella puolella herätty hankinnoissa kilpailuttamaan laitteet elinkaarimallin perusteella. Enää tulostimia ei haluta ostaa tai liisata, vaan ne hankitaan palveluna, joka mukautuu muuttuviin tarpeisiin.

- Tosin yrityksissä on vielä oppimista. Suurissa ja PK-yrityksissä kannattaisi panostaa tulostuksen hallintaan ja ottaa käyttöön elinkaarimalli, jossa koko tulostus saadaan paremmin mitattavaksi ja hallinnoiduksi kokonaisuudeksi yhdessä muun tietotekniikan kanssa. Tulostuslaitteiden ja -palvelun vakioinnilla saadaan kustannuksiin ja toiminnantehokkuuteen aivan uudenlaista hallittavuutta.

Liukkosen mukaan yrityksissä on usein tulostuksen ja kopioinnin osalta edelleen helposti niin, että jokainen yksikkö hoitaa itse laitehankintansa eikä hankintoja ole keskitetty.

Vuosia julkisten hankintojen parissa työskennellyt Liukkonen uskoo, että jatkossa julkisen puolen hankinnoissa ympäristöasiat saavat enemmän painoarvoa. Tällä hetkellä ympäristöasioiden painoarvo pyörii kilpailutuksissa noin 10 prosentissa. Tavanomaisesti vertaillaan vain laitteiden energiankulutusta, TEC-arvoa, vaikka tulostuksessa ympäristöä kuormittavat myös elinkaaren aikana syntyvä jäte: tyhjät värikasetit, pakkaukset, vaihdettavat varaosa ja tarvikkeet

- Yhtiöllä on ainutlaatuinen järjestelmä, jossa on patentoitu pitkäkestoinen rumpu, joka on erillään väriainepakkauksesta, joten rumpua ei tarvitse vaihtaa väriaineen loppuessa. Tämä vähentää merkittävästi syntyvän jätteen määrää, Liukkonen kertoo.

Teknologia vähentää merkittävästi kulutustarvikkeiden käyttöä ja muum muassa CO2-päästöjä .

Uusimmat artikkelit

12.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pula digialan osaajista maksaa yrityksille satoja miljardeja

Eurooppalaisten yksityisomisteisten yritysten kasvun suurin haaste on kasvava osaajapula sekä tarve tarttua rohkeammin digitaaliseen transformaatioon.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

3D-tulostuksesta uusia mahdollisuuksia sähköverkon kunnossapidon varaosatarpeisiin

Sähköverkkojen järjestelmällisen uudistamisen rinnalla sähköverkkoyhtiöt pitävät huolta verkkojen kunnossapidosta. Uudistusinvestoinnit vievät vuosia, joten olemassa olevien sähköverkkojen kunnossapidolla on tärkeä rooli sähköjärjestelmän toimivuuden takaamiseksi.

Euroopan kiihtyvä energiapeli näkyy ja tuntuu Itämerellä

Itämeren allas nousee yhä kirkkaammin Euroopan energiapolitiikan parrasvaloihin, ja juuri sopivasti Suomen EU:n puheenjohtajakaudella. Kaikilla yhdeksällä rantavaltiolla on käynnissä omat ja eri kehitysvaiheissa olevat suuret energiahankkeensa. Itämeren energiapaletti vaihtelee maiden sähköverkkoja yhdistävistä merikaapeleista kaasuputkiin ja tuulivoiman tuotantoon.

3.7.2019 | Alan Uutiset

Uusi EU-lannoitevalmisteasetus vauhdittaa orgaanisten ja jätepohjaisten lannoitevalmisteiden käyttöä

Uudessa lannoitevalmisteasetuksessa vahvistetaan yhteiset säännöt, jotka koskevat erilliskerätyn biojätteen ja muiden jätepohjaisten aineiden muuntamista raaka-aineiksi, joita voidaan käyttää CE-merkittyjen EU-lannoitevalmisteiden valmistuksessa. Asetus tulee voimaan 14.7.2019 ja sitä sovelletaan 16.7.2022 alkaen.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.