Säästöä tulostusratkaisujen elinkaarimallista

KYOCERA Document Solutions Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkönä aloittanut Rauno Liukkonen patistaa yrityksiä vakioimaan tulostus- ja kopiointipalvelunsa elinkaarimallin avulla.

pexels-photo-416346

Paperittomasta toimistosta on puhuttu jo silloin kun Rauno Liukkonen aloitti tulostin- ja kopiointialalla muutama vuosikymmen sitten Canonin leivissä. Kesän alussa Liukkonen siirtyi Ricohin Bid Managerin paikalta KYOCERA Document Solutions Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäälliköksi. Liukkonen vastaa KYOCERAn Suomen markkinoinnista.

– KYOCERA on harvinainen tulostusalan toimija Suomessa, koska se on kuluneen kolmen vuoden ajan vuosittain kasvattanut liikevaihtoaan Suomessa. Palvelumallimme on ainutlaatuinen markkinoilla, Liukkonen sanoo.

Yhtenä tekijänä viimevuosien kasvulle on elinkaaripalvelumalli sekä merkittävien julkisen puolen toimijoiden siirtyminen KYOCERAn asiakkaiksi.

Vasta viime vuosina A4-tulosteiden määrän kasvu on pysähtynyt, siihen asti kasvua oli joka vuosi. Tulostin- ja kopiointialalla on erityisesti julkisella puolella herätty hankinnoissa kilpailuttamaan laitteet elinkaarimallin perusteella. Enää tulostimia ei haluta ostaa tai liisata, vaan ne hankitaan palveluna, joka mukautuu muuttuviin tarpeisiin.

- Tosin yrityksissä on vielä oppimista. Suurissa ja PK-yrityksissä kannattaisi panostaa tulostuksen hallintaan ja ottaa käyttöön elinkaarimalli, jossa koko tulostus saadaan paremmin mitattavaksi ja hallinnoiduksi kokonaisuudeksi yhdessä muun tietotekniikan kanssa. Tulostuslaitteiden ja -palvelun vakioinnilla saadaan kustannuksiin ja toiminnantehokkuuteen aivan uudenlaista hallittavuutta.

Liukkosen mukaan yrityksissä on usein tulostuksen ja kopioinnin osalta edelleen helposti niin, että jokainen yksikkö hoitaa itse laitehankintansa eikä hankintoja ole keskitetty.

Vuosia julkisten hankintojen parissa työskennellyt Liukkonen uskoo, että jatkossa julkisen puolen hankinnoissa ympäristöasiat saavat enemmän painoarvoa. Tällä hetkellä ympäristöasioiden painoarvo pyörii kilpailutuksissa noin 10 prosentissa. Tavanomaisesti vertaillaan vain laitteiden energiankulutusta, TEC-arvoa, vaikka tulostuksessa ympäristöä kuormittavat myös elinkaaren aikana syntyvä jäte: tyhjät värikasetit, pakkaukset, vaihdettavat varaosa ja tarvikkeet

- Yhtiöllä on ainutlaatuinen järjestelmä, jossa on patentoitu pitkäkestoinen rumpu, joka on erillään väriainepakkauksesta, joten rumpua ei tarvitse vaihtaa väriaineen loppuessa. Tämä vähentää merkittävästi syntyvän jätteen määrää, Liukkonen kertoo.

Teknologia vähentää merkittävästi kulutustarvikkeiden käyttöä ja muum muassa CO2-päästöjä .

Uusimmat artikkelit

Austalin telakka kyberiskun kohteena – U.S. Navyn data turvassa

Sotalaivoja ja matkustaja-aluksia rakentava australialainen Austalin telakka ilmoittaa joutuneensa äskettäin kiristyshaittaohjelman kohteeksi. Telakka ei maksanut kiristäjille. 

12.11.2018 | Alan Uutiset

Janakkalan vuoden yrittäjäksi on valittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut Inweld Oy

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld Oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa viime perjantaina, kerrotaan Yrittäjät.fi -verkkosivustolla.

SSAB ja Kemppi kehittävät yhdessä hitsausprosessia nopeuttavan digitaalisen ratkaisun

SSAB ja hitsausalan digitalisoinnin edelläkävijä, Kemppi, ovat onnistuneet yhdistämään SSAB SmartSteel- ja Kemppi WeldEye-pilvipalvelut toisiinsa perusainetietojen käsittelyn tehostamiseksi hitsaustuotannossa. Onnistuneen pilottikokeen tulokset ovat nyt kumpaakin digitaalista palvelua käyttävien yritysten saatavilla.

7.11.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turbiinitekniikka -kirja voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle sekä energia-alan opiskelijoille

Turbiinitekniikka -kirja on tarkoitettu käsikirjaksi voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle. Kirjan tavoitteena on antaa lukijoille perustiedot turbiinilaitoksesta ja perusta oman turbiinilaitoksen ymmärtämiseen ja käyttö- ja kunnossapitotoiminnan kehittämiseen.

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.

Kemijoki Oy jatkaa sopimusta Lieksan seudun vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta Maintpartnerin kanssa

Kemijoki Oy jatkaa Lieksanjoessa sijaitsevien Lieksankosken ja Pankakosken vesivoimalaitostensa paikalliskäyttöä ja kunnossapitoa koskevaa sopimusta Maintpartnerin kanssa. Maintpartner on vastannut laitosten käytöstä ja kunnossapidosta vuodesta 2008.