Säästöä tulostusratkaisujen elinkaarimallista

KYOCERA Document Solutions Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkönä aloittanut Rauno Liukkonen patistaa yrityksiä vakioimaan tulostus- ja kopiointipalvelunsa elinkaarimallin avulla.

pexels-photo-416346

Paperittomasta toimistosta on puhuttu jo silloin kun Rauno Liukkonen aloitti tulostin- ja kopiointialalla muutama vuosikymmen sitten Canonin leivissä. Kesän alussa Liukkonen siirtyi Ricohin Bid Managerin paikalta KYOCERA Document Solutions Finland Oy:n myynti- ja markkinointipäälliköksi. Liukkonen vastaa KYOCERAn Suomen markkinoinnista.

– KYOCERA on harvinainen tulostusalan toimija Suomessa, koska se on kuluneen kolmen vuoden ajan vuosittain kasvattanut liikevaihtoaan Suomessa. Palvelumallimme on ainutlaatuinen markkinoilla, Liukkonen sanoo.

Yhtenä tekijänä viimevuosien kasvulle on elinkaaripalvelumalli sekä merkittävien julkisen puolen toimijoiden siirtyminen KYOCERAn asiakkaiksi.

Vasta viime vuosina A4-tulosteiden määrän kasvu on pysähtynyt, siihen asti kasvua oli joka vuosi. Tulostin- ja kopiointialalla on erityisesti julkisella puolella herätty hankinnoissa kilpailuttamaan laitteet elinkaarimallin perusteella. Enää tulostimia ei haluta ostaa tai liisata, vaan ne hankitaan palveluna, joka mukautuu muuttuviin tarpeisiin.

- Tosin yrityksissä on vielä oppimista. Suurissa ja PK-yrityksissä kannattaisi panostaa tulostuksen hallintaan ja ottaa käyttöön elinkaarimalli, jossa koko tulostus saadaan paremmin mitattavaksi ja hallinnoiduksi kokonaisuudeksi yhdessä muun tietotekniikan kanssa. Tulostuslaitteiden ja -palvelun vakioinnilla saadaan kustannuksiin ja toiminnantehokkuuteen aivan uudenlaista hallittavuutta.

Liukkosen mukaan yrityksissä on usein tulostuksen ja kopioinnin osalta edelleen helposti niin, että jokainen yksikkö hoitaa itse laitehankintansa eikä hankintoja ole keskitetty.

Vuosia julkisten hankintojen parissa työskennellyt Liukkonen uskoo, että jatkossa julkisen puolen hankinnoissa ympäristöasiat saavat enemmän painoarvoa. Tällä hetkellä ympäristöasioiden painoarvo pyörii kilpailutuksissa noin 10 prosentissa. Tavanomaisesti vertaillaan vain laitteiden energiankulutusta, TEC-arvoa, vaikka tulostuksessa ympäristöä kuormittavat myös elinkaaren aikana syntyvä jäte: tyhjät värikasetit, pakkaukset, vaihdettavat varaosa ja tarvikkeet

- Yhtiöllä on ainutlaatuinen järjestelmä, jossa on patentoitu pitkäkestoinen rumpu, joka on erillään väriainepakkauksesta, joten rumpua ei tarvitse vaihtaa väriaineen loppuessa. Tämä vähentää merkittävästi syntyvän jätteen määrää, Liukkonen kertoo.

Teknologia vähentää merkittävästi kulutustarvikkeiden käyttöä ja muum muassa CO2-päästöjä .

Uusimmat artikkelit

25.3.2019 | Alan Uutiset

SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalle autoteollisuuden IATF 16949:2016 -sertifiointi

DNV GL sertifiointilaitos on arvioinut SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan toimintaa. Tehtaalle on myönnetty autoteollisuuden IATF 16949:2016 – sertifikaatti. IATF 16949:2016 -standardissa määritellään autoteollisuuden laadunhallintajärjestelmän vaatimukset.

Fortumin ratkaisu nostaa akkujen kierrätysasteen yli 80 prosenttiin

Yhteiskunnan sähköistyminen lisää tulevaisuudessa merkittävästi tarvetta akuille. Fortum on kehittänyt ratkaisun, jonka ansiosta yli 80 prosenttia sähköauton akusta pystytään jatkossa kierrättämään. Ratkaisu palauttaa akussa olevat arvokkaat metallit kiertoon ja pienentää sähköauton akkujen ympäristörasitusta vähentämällä koboltin, nikkelin sekä muiden harvinaisten metallien louhinnan tarvetta.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.