Sataservice kimppaan ABB Drivesin kanssa

Vahvaa kasvua jatkava Sataservice on saanut ABB Oy Drivesin uudeksi ja merkittäväksi yhteistyökumppaniksi uudelle vuodelle. ABB Oy Drivesin taajuusmuuttajatehtaan toiminnot sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäellä.

ABB_Sataservice-767x1024

Kuvassa Toimitusjohtaja Thomas Luther, Sataservice Group ja Johtaja Lasse Mäkelin, ABB Oy Drives

Sopimuksen myötä Sataservicen kokonaisvastuulle siirtyy ABB:n Drivesin taajuusmuuttajatehtaan tuotanto- sekä laboratorio- ja testauslaitteiden ennakoiva ja korjaava kunnossapito. Yhteistyö käynnistyy 1. heinäkuuta.

Nyt solmittu sopimus tiivistää Sataservicen ja ABB:n yhteistyötä myös laite-edustuksen ja niihin liittyvien palveluiden osalta.

ABB toimii Suomessa noin 20 eri paikkakunnalla ja sen tehdaskeskittymät sijaitsevat Helsingissä, Vaasassa ja Porvoossa. ABB:n Drives-liiketoimintayksikkö kehittää ja valmistaa taajuusmuuttajia ja niihin liittyviä ohjelmistotyökaluja kaikkiin sovelluksiin ja teollisuudenaloille maailmanlaajuisesti.

Helsingissä Pitäjänmäen Drives-yksikössä työskentelee noin 1 300 henkilöä ja maailmanlaajuisesti ABB:n taajuusmuuttajaliiketoiminta työllistää kuutisen tuhatta henkilöä yli 80 maassa.

Sataservicen osaaminen vakuutti

ABB kilpailutti Drives -toimintojen tehdaskunnossapidon palvelutarjoajat perusteellisesti.

- Haimme palveluntarjoajaa vastaamaan taajuusmuuttajatehtaan tuotanto-, testaus ja laboratorioprosessien kunnossapidosta ja tuotantotehokkuuden kehittämisestä kokonaisvaltaisella, kustannustehokkaalla, joustavalla ja asiakasarvoa lisäävällä tavalla, ABB Oy Drivesin hankinnan Sourcing Manager Mervi Moldakainen perustelee.

- Sataservice vakuutti muun muassa laajalla osaamisellaan ja asiakaslähtöisyydellään, hän kiteyttää valintakriteerit.

Kimppa laajenee automaatioon

Sataservicen toimitusjohtaja Thomas Luther ja Etelä-Suomen aluejohtaja  Mikko Marjakoski ovat erittäin tyytyväisiä nyt tehdystä sopimuksesta.

-Sataservice tunnetaan asiakaslähtöisenä ja ketteränä toimijana, joka pystyy palvelemaan asiakkaitaan kyvykkäällä paikallisella organisaatiollaan. Nämä vahvuudet olivat myös niitä ratkaisevia tekijöitä, miksi ABB valitsi meidät yhteistyökumppanikseen Pitäjänmäen Drives-tehtaalle, kommentoi Marjakoski.

-Tämä on merkittävä yhteistyö Sataservicelle monessakin mielessä. ABB:n Drives-yksikkö on alansa johtava toimija ja jaamme toiminnassamme samat arvot niin työturvallisuuden, kuin tuottavuuden osalta. Tulemme myös laajentamaan yhteistyötämme ABB:n kanssa esimerkiksi automaatiotuotteiden osalta, joita jo käytämmekin monissa kohteissamme, Luther sanoo.

Sataservice on toiminut teollisuuden kunnossapidon erikoisosaajana jo 15 vuotta. Yritys toimii pääosin Länsi- ja Etelä-Suomen alueilla tarjoamalla asiantuntevat käynnissä- ja kunnossapidon palvelut takaamaan prosessien toimivuuden.

Sataservicen toiminnassa työturvallisuus on avainasemassa. Yrityksessä työskentelee kaiken kaikkiaan lähes 400 tuottavuuden tekijää.

www.sataservice.com

Markku Pervilä

Uusimmat artikkelit

18.6.2018 | Alan Uutiset

Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen markkinaehtoisesti merkittäviä määriä

Tuulivoima on Suomessa erittäin kilpailukykyistä ilman tukia. Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen tulevina vuosina runsaasti markkinaehtoisesti, mikä tulee muuttamaan koko Suomen sähköjärjestelmää.

Uusi teknologiakeskus avattu Kuopioon, kehittää uutta kromausmenetelmää Suomessa

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä. TripleHard-pinnoite on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. 

15.6.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.

Distence ja Houston Analytics yhteistyöhön – Teollinen IoT kohtaa tekoälyn

Yhteistyö mahdollistaa teollisille valmistajille helpon keinon siirtää toimintoketjunsa kertaheitolla tekoälyn ja alustatalouden aikakaudelle. Teolliset valmistajat voivat hyödyntää yhteistyön mahdollistamaa tiedon keruuta ja käyttämistä läpi koko toimintoketjunsa.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Caverion vastaamaan Pohjoismaiden toiseksi suurimman avoimen palvelinkeskuksen valvonnasta ja ylläpidosta

Caverion ja Telia Finland ovat tehneet sopimuksen Telian rakennuttaman uuden Helsinki Data Centerin valvonnasta sekä kiinteistön ylläpidosta. Helsingin Pitäjänmäkeen valmistuva avoin palvelinkeskus on Pohjoismaiden turvallisin, energiatehokkain ja ympäristöystävällisin.