Sataservice kimppaan ABB Drivesin kanssa

Vahvaa kasvua jatkava Sataservice on saanut ABB Oy Drivesin uudeksi ja merkittäväksi yhteistyökumppaniksi uudelle vuodelle. ABB Oy Drivesin taajuusmuuttajatehtaan toiminnot sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäellä.

ABB_Sataservice-767x1024

Kuvassa Toimitusjohtaja Thomas Luther, Sataservice Group ja Johtaja Lasse Mäkelin, ABB Oy Drives

Sopimuksen myötä Sataservicen kokonaisvastuulle siirtyy ABB:n Drivesin taajuusmuuttajatehtaan tuotanto- sekä laboratorio- ja testauslaitteiden ennakoiva ja korjaava kunnossapito. Yhteistyö käynnistyy 1. heinäkuuta.

Nyt solmittu sopimus tiivistää Sataservicen ja ABB:n yhteistyötä myös laite-edustuksen ja niihin liittyvien palveluiden osalta.

ABB toimii Suomessa noin 20 eri paikkakunnalla ja sen tehdaskeskittymät sijaitsevat Helsingissä, Vaasassa ja Porvoossa. ABB:n Drives-liiketoimintayksikkö kehittää ja valmistaa taajuusmuuttajia ja niihin liittyviä ohjelmistotyökaluja kaikkiin sovelluksiin ja teollisuudenaloille maailmanlaajuisesti.

Helsingissä Pitäjänmäen Drives-yksikössä työskentelee noin 1 300 henkilöä ja maailmanlaajuisesti ABB:n taajuusmuuttajaliiketoiminta työllistää kuutisen tuhatta henkilöä yli 80 maassa.

Sataservicen osaaminen vakuutti

ABB kilpailutti Drives -toimintojen tehdaskunnossapidon palvelutarjoajat perusteellisesti.

- Haimme palveluntarjoajaa vastaamaan taajuusmuuttajatehtaan tuotanto-, testaus ja laboratorioprosessien kunnossapidosta ja tuotantotehokkuuden kehittämisestä kokonaisvaltaisella, kustannustehokkaalla, joustavalla ja asiakasarvoa lisäävällä tavalla, ABB Oy Drivesin hankinnan Sourcing Manager Mervi Moldakainen perustelee.

- Sataservice vakuutti muun muassa laajalla osaamisellaan ja asiakaslähtöisyydellään, hän kiteyttää valintakriteerit.

Kimppa laajenee automaatioon

Sataservicen toimitusjohtaja Thomas Luther ja Etelä-Suomen aluejohtaja  Mikko Marjakoski ovat erittäin tyytyväisiä nyt tehdystä sopimuksesta.

-Sataservice tunnetaan asiakaslähtöisenä ja ketteränä toimijana, joka pystyy palvelemaan asiakkaitaan kyvykkäällä paikallisella organisaatiollaan. Nämä vahvuudet olivat myös niitä ratkaisevia tekijöitä, miksi ABB valitsi meidät yhteistyökumppanikseen Pitäjänmäen Drives-tehtaalle, kommentoi Marjakoski.

-Tämä on merkittävä yhteistyö Sataservicelle monessakin mielessä. ABB:n Drives-yksikkö on alansa johtava toimija ja jaamme toiminnassamme samat arvot niin työturvallisuuden, kuin tuottavuuden osalta. Tulemme myös laajentamaan yhteistyötämme ABB:n kanssa esimerkiksi automaatiotuotteiden osalta, joita jo käytämmekin monissa kohteissamme, Luther sanoo.

Sataservice on toiminut teollisuuden kunnossapidon erikoisosaajana jo 15 vuotta. Yritys toimii pääosin Länsi- ja Etelä-Suomen alueilla tarjoamalla asiantuntevat käynnissä- ja kunnossapidon palvelut takaamaan prosessien toimivuuden.

Sataservicen toiminnassa työturvallisuus on avainasemassa. Yrityksessä työskentelee kaiken kaikkiaan lähes 400 tuottavuuden tekijää.

www.sataservice.com

Markku Pervilä

Uusimmat artikkelit

23.3.2018 | Alan Uutiset

Fujitsu avasi Brysselissä lohkoketjusovelluksia kehittävän innovaatiokeskuksen

Fujitsu on avanut Brysselissä lohkoketjuihin erikoistuneen innovaatiokeskuksen, jonka tavoitteena on edistää lohkoketjujen ja muiden hajautettujen tilikirjojen käyttöä. Lohkoketjut muuttavat sekä kuluttajien että yritysten toimintamalleja, sillä niiden ansiosta tavaroiden ja palvelujen ostaminen, myyminen ja vaihtaminen mullistuvat.

Metallin 3D-tulostus kiinnostaa Suomessa ja maailmalla

Siinä missä Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa metallin 3D-tulostus on ollut suosittu tuotantotapa jo pidempään, ovat Suomessa vastaavat markkinat vasta lämpenemässä. 3D-tulostaminen kiinnosti messukävijöitä myös Tampereen Konemessut -tilaisuudessa.

Resurssitehokkaampi kiviaineshuolto säästää ympäristöä ja kustannuksia

Kiviaineksia voidaan hyödyntää aiempaa resurssitehokkaammin sekä samalla vähentää ympäristöhaittoja ja säästää kustannuksia. Resurssitehokkaasta kiviaineshuollosta on juuri ilmestynyt ympäristöministeriön raportti.

Caverion vastaamaan Turun Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon kunnossapidosta

Caverion ja Turun seudun puhdistamo Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon teknisestä huollosta ja kunnossapidosta sekä investointiluontoisten projektien toteutuksesta.

19.3.2018 | Tutkimus ja koulutus

Nopeampia ja parempia biotalousprosesseja mallintamalla

VTT:n erikoistutkija, diplomi-insinööri Kristian Melin on väitöstyössään kehittänyt mallinnus- ja arviointimenetelmän, jonka avulla kehitettävistä biojalostamojen prosesseista voidaan löytää ne, jotka käyttävät raaka-aineen tehokkaimmin, vähentävät eniten kasvihuonekaasupäästöjä tai ovat taloudellisesti kannattavimpia. Lisäksi menetelmä voi nopeuttaa uusien biotalousprosessien kehitystä laboratoriosta tuotantomittakaavaan.

Yhteistyörobotit eli cobotit nostavat Suomea maailman kärkeen

Suomi on 15. sijalla tuotantoaan eniten automatisoineiden maiden joukossa maailmassa. Robottiasiantuntijan mukaan osasyy piilee Suomen koulujärjestelmässä, eikä maan esiinmarssi suinkaan ole pysähtynyt. Muista Pohjoismaista Ruotsi on sijalla 5 ja Tanska sijalla 6.