Sataservice kimppaan ABB Drivesin kanssa

Vahvaa kasvua jatkava Sataservice on saanut ABB Oy Drivesin uudeksi ja merkittäväksi yhteistyökumppaniksi uudelle vuodelle. ABB Oy Drivesin taajuusmuuttajatehtaan toiminnot sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäellä.

ABB_Sataservice-767x1024

Kuvassa Toimitusjohtaja Thomas Luther, Sataservice Group ja Johtaja Lasse Mäkelin, ABB Oy Drives

Sopimuksen myötä Sataservicen kokonaisvastuulle siirtyy ABB:n Drivesin taajuusmuuttajatehtaan tuotanto- sekä laboratorio- ja testauslaitteiden ennakoiva ja korjaava kunnossapito. Yhteistyö käynnistyy 1. heinäkuuta.

Nyt solmittu sopimus tiivistää Sataservicen ja ABB:n yhteistyötä myös laite-edustuksen ja niihin liittyvien palveluiden osalta.

ABB toimii Suomessa noin 20 eri paikkakunnalla ja sen tehdaskeskittymät sijaitsevat Helsingissä, Vaasassa ja Porvoossa. ABB:n Drives-liiketoimintayksikkö kehittää ja valmistaa taajuusmuuttajia ja niihin liittyviä ohjelmistotyökaluja kaikkiin sovelluksiin ja teollisuudenaloille maailmanlaajuisesti.

Helsingissä Pitäjänmäen Drives-yksikössä työskentelee noin 1 300 henkilöä ja maailmanlaajuisesti ABB:n taajuusmuuttajaliiketoiminta työllistää kuutisen tuhatta henkilöä yli 80 maassa.

Sataservicen osaaminen vakuutti

ABB kilpailutti Drives -toimintojen tehdaskunnossapidon palvelutarjoajat perusteellisesti.

- Haimme palveluntarjoajaa vastaamaan taajuusmuuttajatehtaan tuotanto-, testaus ja laboratorioprosessien kunnossapidosta ja tuotantotehokkuuden kehittämisestä kokonaisvaltaisella, kustannustehokkaalla, joustavalla ja asiakasarvoa lisäävällä tavalla, ABB Oy Drivesin hankinnan Sourcing Manager Mervi Moldakainen perustelee.

- Sataservice vakuutti muun muassa laajalla osaamisellaan ja asiakaslähtöisyydellään, hän kiteyttää valintakriteerit.

Kimppa laajenee automaatioon

Sataservicen toimitusjohtaja Thomas Luther ja Etelä-Suomen aluejohtaja  Mikko Marjakoski ovat erittäin tyytyväisiä nyt tehdystä sopimuksesta.

-Sataservice tunnetaan asiakaslähtöisenä ja ketteränä toimijana, joka pystyy palvelemaan asiakkaitaan kyvykkäällä paikallisella organisaatiollaan. Nämä vahvuudet olivat myös niitä ratkaisevia tekijöitä, miksi ABB valitsi meidät yhteistyökumppanikseen Pitäjänmäen Drives-tehtaalle, kommentoi Marjakoski.

-Tämä on merkittävä yhteistyö Sataservicelle monessakin mielessä. ABB:n Drives-yksikkö on alansa johtava toimija ja jaamme toiminnassamme samat arvot niin työturvallisuuden, kuin tuottavuuden osalta. Tulemme myös laajentamaan yhteistyötämme ABB:n kanssa esimerkiksi automaatiotuotteiden osalta, joita jo käytämmekin monissa kohteissamme, Luther sanoo.

Sataservice on toiminut teollisuuden kunnossapidon erikoisosaajana jo 15 vuotta. Yritys toimii pääosin Länsi- ja Etelä-Suomen alueilla tarjoamalla asiantuntevat käynnissä- ja kunnossapidon palvelut takaamaan prosessien toimivuuden.

Sataservicen toiminnassa työturvallisuus on avainasemassa. Yrityksessä työskentelee kaiken kaikkiaan lähes 400 tuottavuuden tekijää.

www.sataservice.com

Markku Pervilä

Uusimmat artikkelit

Suomessa on otollinen kulttuuri yhdessä kehittämiselle

– Suomi on raskaan prosessiteollisuuden ja konerakentamisen Piilaakso, Pauli Järvinen sanoo.

Hänen mukaansa uusien teknologioiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden, akateemisten laitosten ja jopa samalla toimialalla kilpailevien yritysten kesken on Suomessa helpompaa kuin monessa muussa maassa.

17.12.2018 | Tutkimus ja koulutus

Vanhan kaivostoiminnan vaikutukset luonnonympäristöön huolestuttavat edelleen Kolarissa

Tietoa vanhojen kaivosten ympäristön nykyisestä tilasta, erityisesti niiden vaikutuksista pinta- ja pohjaveteen sekä maaperään ja luonnontuotteiden käytettävyyteen kaivataan nykyistä enemmän, osoittaa tuore tutkimus.

13.12.2018 | Alan Uutiset

Fortum valmistautuu Kivenlahden uuteen biolämpölaitokseen rakentamalla uuden kaukolämpölinjan

Fortum kertoo aloittavansa kaukolämpölinjan rakennustyöt Kivenlahdesta Puolarmetsään Espoossa. Putkiyhteydellä valmistaudutaan Kivenlahteen rakennettavaan biolämpölaitokseen, joka tulee vähentämään merkittävästi Espoon hiilidioksidipäästöjä. Vuonna 2020 aloittava uusi biolämpölaitos tulee korvaamaan osan Espoon hiilipohjaisesta lämmöntuotannosta. Polttoaineena uudessa laitoksessa käytetään puuperäisiä polttoaineita, kuten hakkuutähteitä ja metsäteollisuuden sivutuotteita.

Mikkeli lähtee hyödyntämään biohiiltä hulevesien käsittelyssä

Mikkelin kaupunki panostaa uusien biohiiliratkaisujen käyttöönottoon. Kaupunkiin Pitkäjärvelle rakennetaan alkuvuoden 2019 aikana biohiiltä hyödyntävä hulevesien käsittelyjärjestelmä, joka toimii samalla ainutlaatuisena hulevesien suodatinratkaisujen tutkimus- ja kehittämisympäristönä tutkimustoimijoille ja yrityksille. Uusi ympäristö vahvistaa osaltaan alueen vesiosaamista.

Elcolinen kunnianhimoinen lupaus: 100 miljoonan liikevaihto 2023 mennessä

Elcoline Group kertoo haluavansa tuottaa erinomaisia teknisiä urakointi- ja kunnossapitopalveluita teollisuusyrityksille ja olla toimialallaan maailman ykkönen. Tavoitteet vaativat määrätietoista kasvua ja siirtymistä yrityksenä seuraavaan kokoluokkaan. Elcolinen kohdalla se tarkoittaa 1 000 työntekijää ja 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Liikevaihtotavoitteen Elcoline aikoo saavuttaa orgaanisen kasvun ja yrityskauppojen avulla.  

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.