https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Siemens Gamesa rakentaa valtavan tuuliturbiinin

Uusiutuvan energian ratkaisuista tunnettu Siemens Gamesa Renewable Energy tuo markkinoille maailman suurimman offshore -tuuliturbiinin. Teholtaan yli 10 megawatin jättiläinen tuottaa vuodessa tarpeeksi energiaa lähes 10 000 eurooppalaiseen kotitalouteen.

siemens

Koolla on merkitystä myös tuuliturbiineissa. Siemensin yli 10 MW:n tuuliturbiini tuottaa isompien lapojensa ja aiempaa suuremman generaattorinsa ansiosta noin kolmanneksen enemmän sähköä kuin yhtiön aiemmat mallit. Jättiturbiinin halkaisija on 193 metriä ja sen jokaisen lavan pituus on 94 metriä eli noin jalkapallokentän verran.

Roottorin pyyhkäisyala on kokonaista 29 300 neliömetriä eli melkein kolme hehtaaria, minkä avulla uusi kuudennen sukupolven turbiinimalli tuottaa vuosittain noin 30 prosenttia enemmän energiaa kuin Siemens Gamesan aikaisemmat suuret, 7 MW:n mallit.

Jätit rakennetaan Saksan Cuxhavenissa

Siemens Gamesan insinöörien laskelmissa 20 näin suuren turbiiniyksikön offshore -tuulipuisto tuottaisi riittävästi sähköä vaikkapa englantilaisen Liverpoolin kokoisen kaupungin vuositarpeiksi.

Saksalais-espanjalainen energiayhtiö aikoo koota ensimmäisen jättiturbiininsa, mallinimeltään SG 10.0-193 DD, jo tämän vuoden aikana. Yhtiö ei vielä paljasta prototyypin tulevaa sijaintipaikkaa.

- Uudessa turbiinissa yhdistyvät kaikista viidestä aiemman sukupolven tuuliturbiineista saadut kokemukset. SG 10.0-193 DD -malli tulee nopeasti markkinoille ja tuottaa riskittömästi paljon uusiutuvaa energiaa merituulen voimalla, SGRE:n eli Siemens Gamesa Renewable Energyn toimitusjohtaja Markus Tacke sanoo yhtiön nettisaitilla.

Jättiturbiinien kaupallinen käyttö on tarkoitus aloittaa vuonna 2022. Turbiinien navat eli nasellit kootaan Siemens Gamesan offshore -tuuliturbiinitehtaalla Cuxhavenissa Pohjois-Saksassa. Cuxhavenin tuotantolaitos on alallaan maailman suurin.

Siemens Gamesa rakensi lajissaan ensimmäisen offshore -tuulipuiston vuonna 1991 ja yhtiö on siitä lähtien kuulunut tuulienergian eturivin valmistajiin sekä merellisissä offshore -bisneksissä että maapuolen uusiutuvan energian ratkaisuissa.

Yhtiö on rakentanut 90 gigawatin verran tuulienergian ratkaisuja ja sen tilauskirjoissa on nykyisin noin 22,8 miljardin euron verran uusien tuulivoimayksiköiden tilauksia. Siemens Gamesa Renewable Energyn pääkonttori sijaitsee Espanjassa ja yhtiön osakkeet on listattu Madridin pörssissä.

Markku Pervilä

 

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.