https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Siemens ja VTT lähtevät yhdessä kehittämään digitaalista metsäteollisuutta

Siemens ja VTT ovat sopineet Digital Fiber -yhteistyöstä, jossa kehitetään digitaalista metsäteollisuutta. Kehitysyhteistyö sisältää ekosysteemien rakentamisen, metsäteollisuuden uudenlaisten prosessien kehittämistä, teknologiaratkaisuja sekä VTT:n Bioruukki-pilotointikeskuksen modernisointia. 

siemens

Siemensin ja VTT:n yhteistyöhankkeessa muodostetaan ekosysteemi, jonka tarkoituksena on kehittää digitaalista metsäteollisuutta. Ekosysteemiin kutsutaan mukaan metsäyhtiöitä sekä prosessiosaajia kuten konsulttiyhtiöitä, startupeja sekä OEM-teollisuusyrityksiä. Tarkoituksena on luoda menestyvä teollisuusekosysteemi, jossa uusia ideoita voidaan kehittää ja kaupallistaa ketterästi.

- Suomessa on ylivoimaista metsäteollisuusosaamista, ja olemme edelläkävijä digitalisaatiossa. Pienessä maassa on myös aina yhdistetty voimavaroja ja osaamista, josta kaikki hyötyvät. Tämä ymmärrys luo hyvän pohjan ekosysteemin kehittämiselle. Uskon, että voimme tuottaa arvoa, joka hyödyttää ekosysteemiä avaamalla mahdollisuuksia myös kansainvälisille markkinoille, sanoo Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Öhman.

Metsäteollisuus on voimakkaassa muutosvaiheessa. Metsästä saatavan puukuidun uudet käyttökohteet, biomassan jalostus ja kierrätys edellyttävät uudenlaisia prosesseja ja niitä tukevia teknologiaratkaisuja. Hankkeessa kehitetään muuttuvan toimintaympäristön vaatimia prosessimalleja, joista hyötyy Suomen koko metsäteollisuus.

Merkittävä investointi VTT:n Bioruukki-pilotointikeskukseen

Kehityshankkeen testiympäristönä toimii muun muassa VTT:n Bioruukki, joka on tutkimustarkoituksiin perustettu pilotointikeskus Kivenlahdessa. Lisäksi VTT tuo hankkeeseen osaamisensa metsäteollisuuden prosesseista. VTT:n kehittämiä prosessimalleja hyödynnetään laajasti tehtaiden ja prosessien suunnittelussa.

- Kehitämme Bioruukista maailman eturivin bio- ja kiertotalouden kehitysympäristöä ja haluamme siitä kehittyvän myös eturivin IoT:tä ja muuta modernia tietotekniikkaa, kuten simulointia, optimointia ja data-analytiikkaa, hyödyntävän ympäristön. Yksi tärkeimmistä visioistamme on uudistaa teollisuutta tietotekniikan avulla, sanoo VTT:n liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Manninen.

Siemens tuo yhteistyöhankkeeseen teknologiaratkaisut, joita ovat Comos-prosessien elinkaaren hallintaohjelmisto sekä avoin MindSphere IoT -ratkaisu. Lisäksi Siemens voi toimia kansainvälisenä myyntikanavana hankkeessa kehitetyille ratkaisuille.

Comos-suunnitteluohjelmiston avulla suunnittelua voidaan nopeuttaa ja tehostaa ja optimoida prosessin tehokkuutta koko elinkaaren ajan kilpailukyvyn lisäämiseksi. MindSphere IoT -käyttöjärjestelmän avulla data siirtyy prosessimallin ja varsinaisen prosessin välillä. Prosessimalli on varsinaisen prosessin virtuaalinen kopio, digitaalinen kaksonen, joka mahdollistaa prosessien suunnittelutiedon hyödyntäminen koko elinkaaren ajan, sekä optimoinnin ja simuloinnin. Datan omistaa tyypillisesti prosessin omistaja eli loppuasiakas, joka myös päättää datan jakamisesta muille toimijoille.

Täysin avoimena IoT-ratkaisuna MindSphere toimii helppokäyttöisenä alustana ekosysteemeille, jotka voivat kehittää digitaalisia palveluita, sovelluksia ja uusia liiketoimintamalleja.

Digitaalinen talous on tulostaloutta, jossa tuotteiden ja palvelujen sijasta myydään tulosta tai arvoa, mikä väistämättä muuttaa liiketoimintamalleja.

- Kutsumme erikokoisia yrityksiä liittymään Digital Fiber -ekosysteemiin tuottamaan ohjelmistoja, sovelluksia ja palveluja digitalisoituvalle metsäteollisuudelle. Tämän yhteistyön kautta on mahdollista luoda uusia työpaikkoja ekosysteemiin, Öhman toteaa.

www.vtt.fi

www.siemens.com

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.