https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Sinebrychoff kerää jatkossa panimolämmön talteen

Sinebrychoff aloittaa lämmönkeruun Keravan tuotantolaitoksessa syksyllä 2016. Lämmönkeruu lisää oluenvalmistuksen ympäristöystävällisyyttä entisestään, tuo tehokkuutta energiankäyttöön ja siten lisää kotimaisen panimotuotannon kilpailukykyä.

sinebrychoff

 

Elo- ja syyskuun aikana panimon ammoniakkikiertoon sekä jätevesisäiliöön asennetaan laitteisto, jonka lämpöpumppujen avulla Sinebrychoff saa kerättyä talteen jopa 15 000 megawattituntia vuodessa. Se vastaa useiden satojen tuhansien eurojen lämmityskustannuksia.

– Hukkalämpöä syntyy eniten kesällä, silloin kun lämmitystä ei tarvita. Kymmeniä gigawattitunteja on hävinnyt vuodessa taivaan tuuliin – mutta se loppuu nyt, kertoo Sinebrychoffin tuotantojohtaja Bo Ranta.

Oluen jäähdyttämistä varten panimolla on 6 000 kiloa ammoniakkia jatkuvassa kierrossa.  Prosessissa, jolla olut viilennetään, ammoniakki myös kuumenee voimakkaasti. Tämä lämpö kerätään jatkossa talteen. Toinen lämmönlähde on jätevesi, jota syntyy juomanvalmistuksen yhteydessä noin 600 000 kuutiota vuodessa. Jätevesi on keskimäärin 30-asteista, ja sen lämpö napataan talteen jätevesisäiliöstä.

Sveitsistä tuttua teknologiaa

Vastaava järjestelmä on jo käytössä Carlsbergin Feldschlösschenin panimolla Sveitsissä, mutta se on ulkopuolisen energiayhtiön asentama laitteisto. Sinebrychoffille tuleva järjestelmä on siis Carlsberg-konsernin ensimmäinen oma lämmönkeruujärjestelmä, joka ei varmasti jää ainoaksi.

– Kierrätettävä lämpö ohjataan ilmanvaihtoon, patteriverkoston lämmitykseen, veden lämmittämiseen ja kennopesureihin. Jatkamme energiatehokkuutemme parantamista jatkuvasti. Näin parannamme kilpailukykyämme. Parannuksien löytäminen energiasta ja käyttöhyödykkeistä menee aina vaikeammaksi, mutta vielä niitä löytyy, lupaa Sinebrychoffin tekninen päällikkö Michael Slotte.

Sinebrychoff sai kesäkuussa ISO50001-energiasertifikaatin, jonka mukaan panimon energiankäyttö on tehokasta ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavaa. Vuonna 2008 Suomen Luonnonsuojeluliitto kartoitti kotimaisten elintarvikkeiden MIPS-arvoja* ja kotimainen olut, peruna ja omena olivat kolmen kärjessä eli vähiten rasittamassa suomalaisten ”ekologista selkäreppua”.

Yrityksestä

196-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on The Coca-Cola Companyn lisenssiyhteistyökumppani Suomessa ja osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.

www.sinebrychoff.fi

 

* http://www.sll.fi/mita-me-teemme/kohtuutalous/mips/mips-lukuja/Elintarvikkeet

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.