https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Sinebrychoff kerää jatkossa panimolämmön talteen

Sinebrychoff aloittaa lämmönkeruun Keravan tuotantolaitoksessa syksyllä 2016. Lämmönkeruu lisää oluenvalmistuksen ympäristöystävällisyyttä entisestään, tuo tehokkuutta energiankäyttöön ja siten lisää kotimaisen panimotuotannon kilpailukykyä.

sinebrychoff

 

Elo- ja syyskuun aikana panimon ammoniakkikiertoon sekä jätevesisäiliöön asennetaan laitteisto, jonka lämpöpumppujen avulla Sinebrychoff saa kerättyä talteen jopa 15 000 megawattituntia vuodessa. Se vastaa useiden satojen tuhansien eurojen lämmityskustannuksia.

– Hukkalämpöä syntyy eniten kesällä, silloin kun lämmitystä ei tarvita. Kymmeniä gigawattitunteja on hävinnyt vuodessa taivaan tuuliin – mutta se loppuu nyt, kertoo Sinebrychoffin tuotantojohtaja Bo Ranta.

Oluen jäähdyttämistä varten panimolla on 6 000 kiloa ammoniakkia jatkuvassa kierrossa.  Prosessissa, jolla olut viilennetään, ammoniakki myös kuumenee voimakkaasti. Tämä lämpö kerätään jatkossa talteen. Toinen lämmönlähde on jätevesi, jota syntyy juomanvalmistuksen yhteydessä noin 600 000 kuutiota vuodessa. Jätevesi on keskimäärin 30-asteista, ja sen lämpö napataan talteen jätevesisäiliöstä.

Sveitsistä tuttua teknologiaa

Vastaava järjestelmä on jo käytössä Carlsbergin Feldschlösschenin panimolla Sveitsissä, mutta se on ulkopuolisen energiayhtiön asentama laitteisto. Sinebrychoffille tuleva järjestelmä on siis Carlsberg-konsernin ensimmäinen oma lämmönkeruujärjestelmä, joka ei varmasti jää ainoaksi.

– Kierrätettävä lämpö ohjataan ilmanvaihtoon, patteriverkoston lämmitykseen, veden lämmittämiseen ja kennopesureihin. Jatkamme energiatehokkuutemme parantamista jatkuvasti. Näin parannamme kilpailukykyämme. Parannuksien löytäminen energiasta ja käyttöhyödykkeistä menee aina vaikeammaksi, mutta vielä niitä löytyy, lupaa Sinebrychoffin tekninen päällikkö Michael Slotte.

Sinebrychoff sai kesäkuussa ISO50001-energiasertifikaatin, jonka mukaan panimon energiankäyttö on tehokasta ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavaa. Vuonna 2008 Suomen Luonnonsuojeluliitto kartoitti kotimaisten elintarvikkeiden MIPS-arvoja* ja kotimainen olut, peruna ja omena olivat kolmen kärjessä eli vähiten rasittamassa suomalaisten ”ekologista selkäreppua”.

Yrityksestä

196-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on The Coca-Cola Companyn lisenssiyhteistyökumppani Suomessa ja osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.

www.sinebrychoff.fi

 

* http://www.sll.fi/mita-me-teemme/kohtuutalous/mips/mips-lukuja/Elintarvikkeet

Uusimmat artikkelit

Olkiluodon vuosihuollot on tehty - löytyi myös kehitettävää

Olkiluodon vuosihuollot ovat tämän vuoden osalta ohi. Ne päättyivät 24. kesäkuuta kello 22.06, kun Olkiluoto 2 -laitosyksikkö kytkettiin valtakunnan verkkoon.

25.6.2025 | Alan Uutiset

Konwell osti Energytech Finlandin

Konwell tarjoaa teollisuuden höyry- ja energiakaasujärjestelmien palveluita sekä tuote- ja järjestelmäratkaisuja. Energytech Finland on erikoistunut teollisuuden energiajärjestelmien toimituksiin, valvontaan, huoltoon ja asennuksiin.

Työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön törkeästä turmelemisesta ehdollista vankeutta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kauhavalaisen yrityksen törkeästä ympäristön turmelemisesta ja työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon ja rikoshyödyn menettämiseen. Laiminlyönnit paljastuivat työsuojelutarkastuksessa.

HSY uusi laitos jalostaa biojätteen lannoitteeksi pelloille

Biojätteen käsittelyssä siirrytään tehokkaampaan tapaan hyödyntää pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kerättyä biojätettä.

Aalto-yliopistosta valmistuu avoimen automaation osaajia

"Oppiminen on sujunut parhaiten silloin, kun opiskelijoilla ei ole ennakko-oletuksia oikeasta tai väärästä tavasta tehdä automaatiota," tekniikan professori Valeriy Vyatkin toteaa. 

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.