https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Stora Enso investoi 80 miljoonaa euroa Imatran tehtaiden puunkäsittelyyn

Metsäjätti Stora Enso kertoo investoivansa Imatran tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen. 80 miljoonan euron investoinnilla parannetaan Stora Enson korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä. 

stora

Yhtiön mukaan investointi tukee konsernin strategiaa, jonka mukaisesti Stora Enso tavoittelee pakkausmateriaalisegmentin vastuullista kannattavaa kasvua vahvoissa asiakassegmenteissä. Investoinnin on tarkoitus alkaa vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana ja valmistua vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana.

Imatran tehtailla tuotetaan korkealaatuisia pakkauskartonkeja elintarvikkeille, juomille ja luksustuotteille. Investoinnin tarkoituksena nykyaikaistaa Imatran tehtaiden puunkäsittelyprosessia ja keskittää se yhteen paikkaan. Projektiin kuuluu kolmannen kuorintalinjaston asentaminen, puuhakkeen käsittelyjärjestelmien parantaminen sekä muutoksia nykyisen puunkäsittelyalueen infrastruktuuriin.

Keskitetty ja nykyaikaisempi puunkäsittely parantaa prosessin vakautta ja tehokkuutta. Lisäksi uusi, tehokkaampi kuorintalinjasto vähentää prosessin vedenkulutusta ja pienentää ympäristövaikutuksia.

- Stora Enson pakkausmateriaalivalikoima nojaa suurten ja vahvojen integraattien, kuten Imatran tehtaiden, kilpailukykyyn. Imatran tehdas on yksi maailman suurimmista nestepakkauskartonkien valmistajista, ja palvelee asiakkaita maailmanlaajuisesti. Tehokas ja vakaa puunkäsittely on perusedellytys sekä sellun että kartongin tuotannolle, kertoo Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen.

Imatran tehtaiden Kaukopään ja Tainionkosken tuotantoyksiköissä tuotetaan korkealuokkaisia pakkauskartonkeja elintarvikkeille, juomille ja luksustuotteille. Pakkauskartongin vuotuinen tuotantokapasiteetti on 1 195 000 tonnia. Tehdas työllistää noin 900 henkilöä. Stora Enso on viime vuosina investoinut Imatran tehtaaseen yli 200 miljoonaa euroa.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.