https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Stora Enson Oulun tehtaan uudelle tuotannolle myönnettiin ympäristölupa

Investoinnin myötä tehtaan tuotantokapasiteetti kasvaa. Tästä huolimatta ympäristövaikutukset muuttuvat suhteellisen vähän.

8907a7b02e13b205_800x800ar

Kuva: Stora Enso

Stora Enso Oulu Oy on saanut Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta päivitetyn ympäristöluvan, joka kattaa käynnissä olevassa investointiprojektissa rakennettavan uuden tuotannon ja siihen liittyvät muutokset. Stora Enso muuntaa käytöstä poistetun paperikonelinjan suuren mittaluokan kuluttajapakkauskartonkilinjaksi. Investointi tukee konsernin uusiutuvien pakkausten kasvustrategiaa lisäämällä kapasiteettia kasvavissa pakkaussegmenteissä.

Kuulemisaikana lupapäätöksestä ei jätetty valituksia ja ympäristölupa on voimassa toistaiseksi. Tuotanto uudella kartonkikoneella käynnistetään alkuvuoden 2025 aikana.

Investoinnin myötä tehtaan tuotantokapasiteetti kasvaa. Tästä huolimatta ympäristövaikutukset muuttuvat suhteellisen vähän. Stora Enso laajentaa ja parantaa jätevesien käsittelyä minkä ansiosta ravinnepäästöt ja lämpökuormitus Oulujokisuistoon eivät kasva. Selvitysten perusteella vaikutukset ilmanlaatuun ovat varsin pienet ja ilmasta mitattavat pitoisuudet ovat edelleen selvästi ohje- ja raja-arvoja pienempiä.

– Olemme tyytyväisiä, että tehtaalla on nyt ympäristölupa tuotannon aloittamiseksi uusilla tuotantoprosesseilla. Vuoteen 2019 verrattuna Oulun tehtaan ympäristökuormitus on vähentynyt huomattavasti. Esimerkiksi tuotannon fossiiliset hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet yli 90 %. Jatkamme toiminnan kehittämistä edelleen kohti fossiilitonta tehdasta, Oulun tehtaan ympäristöpäällikkö Ismo Lappalainen toteaa tyytyväisenä.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.