Sulzer tuo markkinoille huipputehokkaan HSR-turbokompressorin

Uusi korkean hyötysuhteen HSR-turbokompressorisarja on suunniteltu öljyttömän paineilman tuotantoon prosesseissa, joissa ilman on oltava ehdottoman puhdasta. HSR hyödyntää tehokasta turbo- ja magneettilaakeritekniikkaa, jonka etuja ovat korkea hyötysuhde ja vähäinen huollon tarve.

HSR_full (1) (3)

HSR:n suurin etu on, ettei se sisällä lainkaan öljyä. Tämän ansiosta laite tuottaa 100-prosenttisen puhdasta paineilmaa prosesseihin, joissa ilma ei saa sisältää epäpuhtauksia. Tällaisia prosesseja ovat esimerkiksi kuitumaisten materiaalien, lääkeaineiden sekä elintarvikkeiden ja juomien valmistus.

Tuotteen ydinteknologialla, aktiivisilla magneettilaakereilla, vältetään mekaaninen kitka ja kuluminen. Värähtelemätön rakenne takaa kompressorille pitkän käyttöiän. Näiden ominaisuuksien ansiosta laite säilyttää suorituskykynsä ilman merkittäviä huoltoja yli 20 vuoden ajan.  

- Yleensä kerrotaan mitä uusi tuote sisältää. HSR:n kohdalla on aivan yhtä tärkeää kertoa mitä se ei sisällä. Suoran käytön ja magneettilaakereiden ansiosta laitteessa ei ole mekaanisia vaihteita, laakereita eikä tiivisteitä. Laitteessa ei ole lainkaan öljyä eikä muita nestemäisiä voiteluaineita. Kuluvia osia ei ole, öljyä ei tarvitse lisätä eikä jäteöljyä hävittää. Mitä laitteessa ei ole ei voi mennä epäkuntoon. Tämä vähentää huollon ja ennakoivan kunnossapidon tarvetta, yhtiö kertoo lehdistötiedotteessa.

HSR-kompressori on vesijäähdytteinen. Tämän ansiosta sekä puristuksen tuottama lämpö että käytön mahdolliset hävikit voidaan ottaa talteen käyttöenergiaksi. Vesijäähdytys varmistaa optimaalisen suorituskyvyn ja pidentää myös komponenttien käyttöikää.

HSR-turbokompressorin rakenne on optimoitu. Kaksi- tai kolmivaiheinen puristus maksimissaan 4.5 tai 9 barin ylipaineeseen toteutetaan uusinta teknologiaa edustavilla virtausosilla, joita käytetään nopeakäyntisellä, kestomagneetteja hyödyntävällä moottorilla. Riittävän nopeuden saavuttamiseksi ja ilmavirran säätämiseksi moottoria ohjataan yhdellä tai kahdella taajuusmuuttajalla. Laitteen hyvin laajaa virtausaluetta voidaan kasvattaa säädettävillä diffuusorisiivillä. Virtausta voidaan lisäksi säätää 0-100 prosenttia moduloivilla ohipuhallusventtiileillä. 

Lue aiheesta lisää  sulzer.com/hsr

Uusimmat artikkelit

25.3.2019 | Alan Uutiset

SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalle autoteollisuuden IATF 16949:2016 -sertifiointi

DNV GL sertifiointilaitos on arvioinut SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan toimintaa. Tehtaalle on myönnetty autoteollisuuden IATF 16949:2016 – sertifikaatti. IATF 16949:2016 -standardissa määritellään autoteollisuuden laadunhallintajärjestelmän vaatimukset.

Fortumin ratkaisu nostaa akkujen kierrätysasteen yli 80 prosenttiin

Yhteiskunnan sähköistyminen lisää tulevaisuudessa merkittävästi tarvetta akuille. Fortum on kehittänyt ratkaisun, jonka ansiosta yli 80 prosenttia sähköauton akusta pystytään jatkossa kierrättämään. Ratkaisu palauttaa akussa olevat arvokkaat metallit kiertoon ja pienentää sähköauton akkujen ympäristörasitusta vähentämällä koboltin, nikkelin sekä muiden harvinaisten metallien louhinnan tarvetta.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.