Sulzer tuo markkinoille huipputehokkaan HSR-turbokompressorin

Uusi korkean hyötysuhteen HSR-turbokompressorisarja on suunniteltu öljyttömän paineilman tuotantoon prosesseissa, joissa ilman on oltava ehdottoman puhdasta. HSR hyödyntää tehokasta turbo- ja magneettilaakeritekniikkaa, jonka etuja ovat korkea hyötysuhde ja vähäinen huollon tarve.

HSR_full (1) (3)

HSR:n suurin etu on, ettei se sisällä lainkaan öljyä. Tämän ansiosta laite tuottaa 100-prosenttisen puhdasta paineilmaa prosesseihin, joissa ilma ei saa sisältää epäpuhtauksia. Tällaisia prosesseja ovat esimerkiksi kuitumaisten materiaalien, lääkeaineiden sekä elintarvikkeiden ja juomien valmistus.

Tuotteen ydinteknologialla, aktiivisilla magneettilaakereilla, vältetään mekaaninen kitka ja kuluminen. Värähtelemätön rakenne takaa kompressorille pitkän käyttöiän. Näiden ominaisuuksien ansiosta laite säilyttää suorituskykynsä ilman merkittäviä huoltoja yli 20 vuoden ajan.  

- Yleensä kerrotaan mitä uusi tuote sisältää. HSR:n kohdalla on aivan yhtä tärkeää kertoa mitä se ei sisällä. Suoran käytön ja magneettilaakereiden ansiosta laitteessa ei ole mekaanisia vaihteita, laakereita eikä tiivisteitä. Laitteessa ei ole lainkaan öljyä eikä muita nestemäisiä voiteluaineita. Kuluvia osia ei ole, öljyä ei tarvitse lisätä eikä jäteöljyä hävittää. Mitä laitteessa ei ole ei voi mennä epäkuntoon. Tämä vähentää huollon ja ennakoivan kunnossapidon tarvetta, yhtiö kertoo lehdistötiedotteessa.

HSR-kompressori on vesijäähdytteinen. Tämän ansiosta sekä puristuksen tuottama lämpö että käytön mahdolliset hävikit voidaan ottaa talteen käyttöenergiaksi. Vesijäähdytys varmistaa optimaalisen suorituskyvyn ja pidentää myös komponenttien käyttöikää.

HSR-turbokompressorin rakenne on optimoitu. Kaksi- tai kolmivaiheinen puristus maksimissaan 4.5 tai 9 barin ylipaineeseen toteutetaan uusinta teknologiaa edustavilla virtausosilla, joita käytetään nopeakäyntisellä, kestomagneetteja hyödyntävällä moottorilla. Riittävän nopeuden saavuttamiseksi ja ilmavirran säätämiseksi moottoria ohjataan yhdellä tai kahdella taajuusmuuttajalla. Laitteen hyvin laajaa virtausaluetta voidaan kasvattaa säädettävillä diffuusorisiivillä. Virtausta voidaan lisäksi säätää 0-100 prosenttia moduloivilla ohipuhallusventtiileillä. 

Lue aiheesta lisää  sulzer.com/hsr

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.