https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Suomalainen valokeksintö mullistamassa leipomoteollisuuden uunien puhdistuksen

Salolainen valaistusteknologian erikoisyhtiö Led Tailor on kehittänyt menetelmän leipomoteollisuudessa käytettävien uunien puhdistamiseksi sinisen valon avulla. Yhtiö on hakenut patenttia maailman ensimmäiselle itsedesinfioituvalle ja täysin ilman ulkoista lämmönlähdettä toimivalle nostatusuunille. 

Led-Tailor3

Yksi leipomoteollisuuden suurimmista ongelmista on nostatusuunien puhtauden ylläpitäminen, sillä uunien sisällä vallitsevat olosuhteet ovat erittäin otolliset mikrobien, homeiden ja bakteereiden kasvulle. Alan teollisuudessa joudutaankin heittämään mittavat määrät valmistusaineita pois pilaantumisen vuoksi. Samaan aikaan keinot nostatusuuninen mikrobisaastumisten hallitsemiseksi ovat vaikeutuneet jatkuvasti.

Nostatusuuneihin ei ole aiemmin asennettu siniseen valoon perustuvia fotonidesinfiointijärjestelmiä.Uuden menetelmän ansiosta leivontahiivalla leivottuja leivonnaisia voidaan nostattaa tavanomaista huomattavasti nopeammin ilman ulkoista lämmönlähdettä ja tasaisemmalla lopputuloksella. Lisäksi uudessa PiTKO-nostatusuunissa on desinfioiva ohjelma, jolla koko uunin sisäpuoli pystytään puhdistamaan haitallisista mikrobeista.

– Sinisellä valolla pystytään hallituissa määrin stressaamaan mikrobeja, jolloin niiden aineenvaihdunta kiihtyy. Leivontahiivan kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että hiiva tuottaa taikinaan kiivaammin hiilidioksidia energia-aineenvaihdunnan yhteydessä. Samalla voidaan tuottaa laadukkaampia ja ennen kaikkea turvallisempia elintarvikkeita, kertoo Led Tailorin mikrobiologisesta testauksesta vastaava asiantuntija Maria Leino.

Leinon mukaan testit osoittivat, että sininen valo kykenee nostattamaan taikinan nopeammin ja tasaisemmin kuin perinteiset menetelmät. Leipomotuotteiden tekstuuri oli lisäksi paiston jälkeen tasaisempi ja taikina kauttaaltaan tasaisemmin kypsynyt kuin verrokkina olleiden leipomotuotteiden.

- PiTKO-nostatusuunissa on intensiiviset erittäin tarkan sinisen aallonpituuden ledit ja optisesta materiaalista kehitetyt valotehoa lisäävät sisäpinnat. Nyt julkistettavalla menetelmällä pystytään säästämään leipomoteollisuudessa kallisarvoista työaikaa ja keventämään energiankulutusta.

Uusi PiTKO-nostatusuuni julkistetaan Leipuripäivillä Tampereella lauantaina 12. elokuuta.

www.ledtailor.fi

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.