Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

metallituloste1_s

Teollinen 3D-tulostus ja additiivinen valmistus ovat kasvava teknologian ala Suomessa ja muualla Pohjoismaissa. 

– Tällä hetkellä yksi alan kiinnostavimmista osa-alueista on kyky yhdistää erilaisia tekniikoita, kuten esimerkiksi additiivista valmistusta, EDM-lankaleikkausta ja nopeaa jyrsintää. Näin saadaan seuraavan tason tuloksia ja voidaan luoda osia, joita ei yksinkertaisesti voitu aiemmin valmistaa. EOS:n koneilla on merkittäviä mahdollisuuksia tällä osa-alueella, kertoo Tamsparkin omistaja Jussi Tammisalo.

Messuilla Tamspark esittelee ratkaisuja erilaisille osille, sekä sarjatuotannossa että yksilöllisesti valmistettaville. Additiivisen valmistuksen teknologiaa ja EOS-koneita esittelemällä he haluavat nostaa esille teollisen 3D-tulostuksen etuja.

– Keskitymme additiiviseen valmistukseen, lankakipinätyöstöön, laserteknologiaan ja automaatioon ja erilaisten reaalimaailman sovellusten esille tuomiseen. Toivomme, että voimme käydä mielenkiintoisia keskusteluja ja vaihtaa tietoja ja ideoita messukävijöiden kanssa, erityisesti vielä perinteistä valmistusta käyttävien yritysten kanssa, Jussi Tammisalo kertoo.

Maailman johtava metallien ja polymeerien teollisen 3D-tulostuksen teknologiatoimittaja EOS näkee Suomen kasvavana markkina-alueena.

– Turusta käsin toimivan EOS Oy:n palvelukseen on kuulunut jo lähes 20 vuoden ajan maailman johtavia metallien 3D-tulostuksen asiantuntijoita, ja yhdessä heidän kanssaan pystymme palvelemaan erittäin suurta teollisen 3D-tulostuksen asiakaspotentiaalia Suomessa, kertoo EOS:n Pohjoismaiden ja Baltian maiden aluejohtaja Christer Bengtsson.

Uusimmat artikkelit

20.3.2019 | Alan Uutiset

Tekoäly uudistaa teollisuuden palveluita, kunnossapitoa ja työturvallisuutta

Uusi Teollisuus ja Advanced Engineering -tapahtumat alkavat tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja ovat avoinna kävijöille keskiviikosta torstaihin 20.−21.3.2019.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

Finavia kasvattaa aurinkovoiman tuotantoa tuntuvasti

Helsinki-Vantaan terminaalin katolle asennetaan parhaillaan uusia aurinkopaneeleja. Ne kuuluvat Finavian aurinkovoimalaan, jonka ensimmäinen osa otettiin käyttöön vajaat kaksi vuotta sitten. Paneeleja tulee lisää myös ensi vuonna avattavan parkkitalon julkisivuun.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.

VR investoi tavaraliikenteen toimintavarmuuteen ja kasvuun

VR Group ostaa 60 uutta dieselveturia Stadlerilta. Uudet veturit tulevat käyttöön pääosin tavaraliikenteeseen. Ne tehostavat ratapihoilla tehtävää vaihtotyötä sekä sähköistämättömien rataosien junaliikennettä. Lisäksi veturit ovat huomattavasti nykyistä dieselkalustoa ympäristöystävällisempiä ja varmatoimisempia.