Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

metallituloste1_s

Teollinen 3D-tulostus ja additiivinen valmistus ovat kasvava teknologian ala Suomessa ja muualla Pohjoismaissa. 

– Tällä hetkellä yksi alan kiinnostavimmista osa-alueista on kyky yhdistää erilaisia tekniikoita, kuten esimerkiksi additiivista valmistusta, EDM-lankaleikkausta ja nopeaa jyrsintää. Näin saadaan seuraavan tason tuloksia ja voidaan luoda osia, joita ei yksinkertaisesti voitu aiemmin valmistaa. EOS:n koneilla on merkittäviä mahdollisuuksia tällä osa-alueella, kertoo Tamsparkin omistaja Jussi Tammisalo.

Messuilla Tamspark esittelee ratkaisuja erilaisille osille, sekä sarjatuotannossa että yksilöllisesti valmistettaville. Additiivisen valmistuksen teknologiaa ja EOS-koneita esittelemällä he haluavat nostaa esille teollisen 3D-tulostuksen etuja.

– Keskitymme additiiviseen valmistukseen, lankakipinätyöstöön, laserteknologiaan ja automaatioon ja erilaisten reaalimaailman sovellusten esille tuomiseen. Toivomme, että voimme käydä mielenkiintoisia keskusteluja ja vaihtaa tietoja ja ideoita messukävijöiden kanssa, erityisesti vielä perinteistä valmistusta käyttävien yritysten kanssa, Jussi Tammisalo kertoo.

Maailman johtava metallien ja polymeerien teollisen 3D-tulostuksen teknologiatoimittaja EOS näkee Suomen kasvavana markkina-alueena.

– Turusta käsin toimivan EOS Oy:n palvelukseen on kuulunut jo lähes 20 vuoden ajan maailman johtavia metallien 3D-tulostuksen asiantuntijoita, ja yhdessä heidän kanssaan pystymme palvelemaan erittäin suurta teollisen 3D-tulostuksen asiakaspotentiaalia Suomessa, kertoo EOS:n Pohjoismaiden ja Baltian maiden aluejohtaja Christer Bengtsson.

Uusimmat artikkelit

Fortumin Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto 2019 alkaa, vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen vuosihuolto alkaa sunnuntaina 18. elokuuta laitoksen kakkosyksiköstä, minkä jälkeen huolletaan ykkösyksikkö. Tänä vuonna molemmilla laitos yksiköillä on vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Vuosihuoltojen arvioidaan kestävän yhteensä noin 35 vuorokautta.

14.8.2019 | Alan Uutiset

Vinkkejä lastuamisnesteiden käsittelyn tehostamiseen ja muita tärppejä Kunnossapidon osto-oppaasta

Tehostamalla lastuamisnesteiden käsittelyä voidaan saavuttaa runsaasti hyötyjä. Näin voidaan esimerkiksi vähentää suunnittelemattomia käyttökatkoja ja pidentää työkalujen ja koneiden käyttöikää. Noudattamalla Fuchs Oil Finland Oy:n vinkkejä voit pitää tuotannon tehokkaana ja tasaisena. Lue aiheesta lisää tästä

SSAB:n Raahen tehtaalla testattiin onnistuneesti fossiilisen hiilen korvaamista biohiilellä

SSAB:n Raahen terästehtaalla on testattu viimeksi kuluneen vuoden aikana kahteen otteeseen biohiilen käyttöä masuunin raaka-aineena. Testeissä fossiilisesta injektiohiilestä eli PCI-hiilestä korvattiin ensin 4 prosenttia ja sitten 10 prosenttia biohiilellä. Testien perusteella biohiilen 10 prosentin osuus on mahdollinen, mikä vähentäisi fossiilisesta hiilestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 100 000 tonnia vuodessa. 

Tuore selvitys sen vahvisti: hyvä johtaminen lisää kannattavuutta

Hyvä johtaminen ja esimiestyö lisäävät selkeästi yritysten kannattavuutta. Teknologiateollisuuden työhyvinvointihankkeessa tehty selvitys osoitti, että kannattavuudessa voi olla jopa useiden prosenttiyksiköiden eroja johtamisesta riippuvista syistä. Hyvällä johtamisella on myönteinen vaikutus myös työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen.

26.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konesali törrötti keskellä rakennustyömaata, 5000 opiskelijan LAMK nousi ympärille

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK:in neljä erillistä kampusta yhdistyivät saman katon alle syksyllä 2018. Uusi kampus saneerattiin vanhan huonekalutehtaan tiloihin ja se palvelee viittätuhatta tekniikan, designin, liiketalouden, matkailun ja sote-alan opiskelijaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.