https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tehdaslogistiikan automatisoinnista Euroopan pk-teollisuudelle uusi digiloikka

Euroopan komission tukema uusi L4MS (Logistics for Manufacturing SMEs) -kiihdytysohjelma vauhdittaa pk-teollisuuden tehtaiden automatisointia. Tavoitteena on digitalisoida tehtaiden sisäinen logistiikka-automaatio täysin. Ohjelma avaa pk-teollisuuden yrityksille mahdollisuuksia hyödyntää robotiikkaa ja edistyneitä teknologioita kuten tekoälyä ja virtualisointia.

industrial factory_2

Tyypillisessä tehtaassa osien ja komponenttien kuljetukseen osallistuu 25 prosenttia työntekijöistä, tehtaan lattiapinta-alasta on käytössä 55 prosenttia ja tuotantoajasta kuluu 87 prosenttia. Suuret valmistajat ottavat vauhdilla käyttöön mobiilirobotteja kasvattaakseen tuottavuutta ja joustavuutta, mutta vain alle 2 prosenttia Euroopan pk-teollisuudesta käyttää huipputekniikkaa valmistuksessaan. Euroopan kaikista valmistavista yrityksistä 98 prosenttia on pieniä ja keskisuuria. Euroopan teollisuus on vaarassa jäädä jälkeen, jos näitä yrityksiä ei saada mukaan digitalisaation kehitykseen.

L4MS (Logistics for Manufacturing SMEs) on kiihdytysohjelma, jota johtaa Teknologian tutkimuskeskus VTT. Ohjelma tarjoaa pk-teollisuudelle edullista ja joustavaa logistiikka-automaatiota, joka ei edellytä infrastruktuurin muutoksia, tuotantokatkoja eikä erikoisosaamista.

- Käyttöönottokustannukset ja -aika pienentyvät 10-kertaisesti. Se tulee tarjoamaan pk-teollisuudelle ennennäkemätöntä joustavuutta ja ketteryyttä piensarjatuotannossa ja tuplaamaan niiden tuottavuuden, sanoo L4MS-koordinaattori Ali Muhammad VTT:ltä.

Kaksiosainen logistiikka-automaation IoT-alusta

L4MS tarjoaa yrityksille pilvipalveluna toimivan esineiden internetin (IoT)-alustan, jonka nimi on OPIL (Open Platform for Innovations in Logistics) ja siihen liitetyn 3D-simulaattorin. Näitä hyödynnetään tehtaan logistiikan virtualisointiin. Sen sisältämät uusimmat navigointi-, lokalisointi-, kartoitus- ja liikenteenhallintapalvelut mahdollistavat nopeiden ja kustannustehokkaiden logistiikkaratkaisujen käyttöönoton. OPIL myös auttaa automaatiotoimittajia kehittämään ja tarjoamaan optimaalisia ratkaisuja yrityksille. Lisäksi virtuaaliset tehtaat avustavat päätöksenteossa yrityksiä valitsemaan parhaat ratkaisut.

- Pk-teollisuudelle avautuu nyt ainutlaatuinen mahdollisuus soveltaa robotiikkaa, päästä mukaan tekoälyn maailmaan ja verkottua Eurooppa-tasolla, sanoo VTT:n tutkimusjohtaja Kalle Kantola .

L4MS:ssä on keskitetty palvelupiste, josta Euroopan pk-teollisuuden yritykset voivat hankkia täydellisen palvelupaketin. Se kattaa uusimman teknologian (OPIL ja 3D-simulaattori), teknisen tuen, liiketoiminnan mentoroinnin, työntekijöiden koulutuksen ja rahoituksen tuotannon nykyaikaistamiseen. Kaikki nämä palvelut ovat pk-teollisuuden yrityksille paikallisesti saatavissa L4MS:ään liittyvän alueellisten digitaalisten innovaatiohubien verkostosta.

Ohjelman kesto on 3,5 vuotta ja budjetti 8,8 miljoonaa euroa.

Lisätietoa L4MS-ohjelmasta ja siihen osallistumisesta on osoitteessa  www.L4MS.eu  .

Uusimmat artikkelit

Olkiluodon vuosihuollot on tehty - löytyi myös kehitettävää

Olkiluodon vuosihuollot ovat tämän vuoden osalta ohi. Ne päättyivät 24. kesäkuuta kello 22.06, kun Olkiluoto 2 -laitosyksikkö kytkettiin valtakunnan verkkoon.

25.6.2025 | Alan Uutiset

Konwell osti Energytech Finlandin

Konwell tarjoaa teollisuuden höyry- ja energiakaasujärjestelmien palveluita sekä tuote- ja järjestelmäratkaisuja. Energytech Finland on erikoistunut teollisuuden energiajärjestelmien toimituksiin, valvontaan, huoltoon ja asennuksiin.

Työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön törkeästä turmelemisesta ehdollista vankeutta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kauhavalaisen yrityksen törkeästä ympäristön turmelemisesta ja työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon ja rikoshyödyn menettämiseen. Laiminlyönnit paljastuivat työsuojelutarkastuksessa.

HSY uusi laitos jalostaa biojätteen lannoitteeksi pelloille

Biojätteen käsittelyssä siirrytään tehokkaampaan tapaan hyödyntää pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kerättyä biojätettä.

Aalto-yliopistosta valmistuu avoimen automaation osaajia

"Oppiminen on sujunut parhaiten silloin, kun opiskelijoilla ei ole ennakko-oletuksia oikeasta tai väärästä tavasta tehdä automaatiota," tekniikan professori Valeriy Vyatkin toteaa. 

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.