https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Teollisuuspomo, varmista tuotannon kunto pikaisesti ja tarkasti

Teollisuuslaitoksen tuotannon taso ja määrä riippuvat suoraan laitteiden kunnosta. Jos kunnossapito ei ole tarkoituksenmukaista tai jos se on suorastaan retuperällä, seurauksena on hallitsemattomia ongelmia myös tuotannossa. Suunnitelmallinen ja tehokas kunnossapito tunnistaa prosessien kriittiset paikat ja korjaa ne.

Leipomon_tehdashierarkia_Maintpartner_2

Maintpartnerin visualisointi järjestelmätason kriittisyyksistä; keskellä Joutsenon tehdas, ulkoreunoilla tehdashierarkian komponentit ja laitteet.

Perinteisillä malleilla kriittisyysluokittelu vie yleensä useita kuukausia. Maintpartner on kehittänyt oman simulaation, jonka avulla toimintojen kriittisyys voidaan luokitella jopa viidessä päivässä.

- Simulaatio päivittää samalla laitoksen ennakoivan huolto-ohjelman,  kehityspäällikkö Toni Räisänen sanoo. Hän kuuluu Maintpartnerin tuottavuus- ja digitaalisia ratkaisuja teollisuudelle kehittävään tiimiin.

Historiatiedot ja hierarkiadata tarpeen

Pikapäivityksessä tehdas simuloidaan kunnossapitojärjestelmän hierarkiadatan ja kohteesta kerätyn historiatiedon kera. Hierarkiadata kertoo kunkin laitteen merkityksen tuotannon jatkuvuudelle. Simulointi selvittää suuresta määrästä kohteita kaikkien epäluotettavimmat ja heikoimmin käytettävimmät.

- Pikapäivitys on kehittämämme visuaalinen tapa esittää muutokset kriittisyyksissä nopeasti. Siitä selviää myös, miten aiemmin tehdyt ennakoivat huolto-ohjelmat ovat purreet ja esiintyykö poikkeamia, joita ei ennen ole huomattu, Toni Räisänen kertoo.

Maintpartner setvi leipomon pullonkaulat

Yksi analysoiduista asiakkaista on Lantmännen Unibaken leipomo Joutsenossa. Simuloinnista selvisi, että koko tehtaan yli 2 000 laitteesta päivitystarve on vain noin viidellä prosentilla; juuri tästä osasta löytyvät suurimmat säästöt ja nopeimmat mahdolliset hyödyt.

- Visualisoimme tulokset, jolloin värien perusteella näemme heti, missä kohtaa laitosta on eniten punaista eli tarvetta toimenpiteille. Kaikkia laitteita ei ole pakko analysoida tarkasti. Keskitymme muutokseen ja aloitamme valitsemalla 30 kriittisintä kohdetta, Räisänen kuvailee.

Valituille kohteille tehdään vikavaikutusanalyysi samalla kun niiden ennakkohuolto-ohjelmia tarkennetaan.

Pikapäivityksiä voi tehdä vaikkapa vuoden välein ja tarkastaa, että kaikki on niin kuin pitää ja kunnossapidossa on tehty oikeita asioita. Sama malli käy kaikille toimialoille.

Markku Pervilä

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.