https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Terrafamen kunnossapitojohtaja: ”Kilpailukyky lisääntyy yritysten välisellä keskustelulla”

Vuoden ajalle osuu muutamia selkeitä ruuhkaviikkoja, jolloin teollisuusyritysten tarve kunnossapidon osaajille on kova. Suomen teollisuuden kilpailukyvyn kannalta seisokkien sujuvuudessa ovat avainasemassa suunnittelu, resurssit ja avoin keskustelu teollisuusyritysten välillä.

elcoline

Elcolinen tuoreen selvityksen mukaan kiireisimmät seisokkiviikot sijoittuvat keväällä viikolle 19 ja syksyllä viikolle 41. Tällöin suurin tarve on sähkö- ja automaatioasentajille, mekaanisille asentajille sekä hitsaajille.

– Vaativimmat kunnossapitoseisokit ajoittuvat meillä kevääseen ja syksyyn. Keväällä seisokin ajankohtaa määrittävät sulamisvedet ja kesälomakauden alku. Toinen seisokki on syksyllä juuri ennen pakkasia, sillä haluamme saada tehtaan talvikuntoon, eikä kaikkia huoltotoimenpiteitä voida tehdä alle 5 asteen lämpötilassa. Tiedän, että monet muutkin teollisuusyritykset haluavat ajoittaa seisokkinsa saman kaavan mukaisesti, kommentoi selvitykseen osallistuneen Terrafame Oy:n kunnossapitojohtaja Matti Rautiainen.

Informaation lisäämisellä kustannustehokkuutta

Kunnossapitoseisokit voitaisiin toteuttaa tehokkaammin ja tuottavammin, kun teollisuusyritysten välillä käytäisiin avoimempaa keskustelua.

– Kun teollisuusyritykset käyvät keskinäistä keskustelua seisokkien ajankohdista, riittää osaamista ja resurssia kaikille. Meidän tulisi myös yhä enemmän jakaa toisillemme kokemuksia hyvistä menetelmistä, sillä teollisuuden haasteet ovat kaikille yhteiset, ja näin voisimme parantaa Suomen teollisuuden kilpailukykyä, Rautiainen kuvailee.

Myös Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen korostaa keskustelun tärkeyttä eri teollisuudenalojen välillä.

– Aiomme tulevaisuudessa laajentaa näitä selvityksiä, sillä jo pintaraapaisulla nähdään viitteitä siitä, että pelkällä informaation lisäämisellä saataisiin aikaan paljon parannusta. Kunnossapidon kumppanina haluamme tarjota yrityksille resursseja laajasti eri teollisuuden alojen osaajista, sekä luoda keskustelua ja kehittää omalta osaltamme Suomen teollisuuden kustannustehokkuutta, kertoo Räisänen.

Sujuva seisokki vaatii suunnittelua ja resursseja

Rautiaisen mukaan kunnossapitoseisokin tarkoituksena on ennaltaehkäistä rikkoontumisia ja välttää näin suurempia kustannuksia.

– Kunnossapidon kustannukset luonnollisesti nousevat seisokin ajaksi. Kaikkein kalleimmaksi kuitenkin tulevat suunnittelemattomat seisokit ja korjaava kunnossapito. Seisokkien tarkoituksena onkin mahdollistaa mahdollisimman tehokas tuotanto suunniteltujen seisokkien välillä, Rautiainen kommentoi.

Keskustelun lisäksi kunnossapitoseisokkien sujuvuus vaatii suunnittelua ja riittäviä resursseja. Sekä Rautiainen että St1:n kunnossapitoinsinööri Henry Laitinen pitävät tällä hetkellä resurssien saatavuutta haasteena. Varsinkaan spesiaaliosaamista ei aina riitä kaikkien tarpeisiin.

– Suunnittelemalla seisokkityöt tarkasti ja ajoissa, voidaan ratkoa joitain seisokkeihin liittyviä haasteita, mutta kaikkea ei voi etukäteen suunnitella. Ennalta suunniteltujen huoltotoimenpiteiden lisäksi seisokin aikana tehdään kuntotarkastuksia, joissa voi paljastua jotain yllättävää. Erikoisosaamista ei aina silloin ole saatavilla, Laitinen kertoo.

Terrafamen pyrkimyksenä on keskittää kunnossapidon yhteistyökumppaneiden puitesopimuksia yrityksille, joilla on tarjota laaja-alaista teollisuuskokemusta sekä riittävästi resursseja seisokkitöiden hoitamiseen.

– Toimintatapa kartuttaa kumppanin kokemusta ja osaamista, jolloin yhteistyö helpottuu jatkossa, Rautiainen kiteyttää.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.