https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Terrafamen kunnossapitojohtaja: ”Kilpailukyky lisääntyy yritysten välisellä keskustelulla”

Vuoden ajalle osuu muutamia selkeitä ruuhkaviikkoja, jolloin teollisuusyritysten tarve kunnossapidon osaajille on kova. Suomen teollisuuden kilpailukyvyn kannalta seisokkien sujuvuudessa ovat avainasemassa suunnittelu, resurssit ja avoin keskustelu teollisuusyritysten välillä.

elcoline

Elcolinen tuoreen selvityksen mukaan kiireisimmät seisokkiviikot sijoittuvat keväällä viikolle 19 ja syksyllä viikolle 41. Tällöin suurin tarve on sähkö- ja automaatioasentajille, mekaanisille asentajille sekä hitsaajille.

– Vaativimmat kunnossapitoseisokit ajoittuvat meillä kevääseen ja syksyyn. Keväällä seisokin ajankohtaa määrittävät sulamisvedet ja kesälomakauden alku. Toinen seisokki on syksyllä juuri ennen pakkasia, sillä haluamme saada tehtaan talvikuntoon, eikä kaikkia huoltotoimenpiteitä voida tehdä alle 5 asteen lämpötilassa. Tiedän, että monet muutkin teollisuusyritykset haluavat ajoittaa seisokkinsa saman kaavan mukaisesti, kommentoi selvitykseen osallistuneen Terrafame Oy:n kunnossapitojohtaja Matti Rautiainen.

Informaation lisäämisellä kustannustehokkuutta

Kunnossapitoseisokit voitaisiin toteuttaa tehokkaammin ja tuottavammin, kun teollisuusyritysten välillä käytäisiin avoimempaa keskustelua.

– Kun teollisuusyritykset käyvät keskinäistä keskustelua seisokkien ajankohdista, riittää osaamista ja resurssia kaikille. Meidän tulisi myös yhä enemmän jakaa toisillemme kokemuksia hyvistä menetelmistä, sillä teollisuuden haasteet ovat kaikille yhteiset, ja näin voisimme parantaa Suomen teollisuuden kilpailukykyä, Rautiainen kuvailee.

Myös Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen korostaa keskustelun tärkeyttä eri teollisuudenalojen välillä.

– Aiomme tulevaisuudessa laajentaa näitä selvityksiä, sillä jo pintaraapaisulla nähdään viitteitä siitä, että pelkällä informaation lisäämisellä saataisiin aikaan paljon parannusta. Kunnossapidon kumppanina haluamme tarjota yrityksille resursseja laajasti eri teollisuuden alojen osaajista, sekä luoda keskustelua ja kehittää omalta osaltamme Suomen teollisuuden kustannustehokkuutta, kertoo Räisänen.

Sujuva seisokki vaatii suunnittelua ja resursseja

Rautiaisen mukaan kunnossapitoseisokin tarkoituksena on ennaltaehkäistä rikkoontumisia ja välttää näin suurempia kustannuksia.

– Kunnossapidon kustannukset luonnollisesti nousevat seisokin ajaksi. Kaikkein kalleimmaksi kuitenkin tulevat suunnittelemattomat seisokit ja korjaava kunnossapito. Seisokkien tarkoituksena onkin mahdollistaa mahdollisimman tehokas tuotanto suunniteltujen seisokkien välillä, Rautiainen kommentoi.

Keskustelun lisäksi kunnossapitoseisokkien sujuvuus vaatii suunnittelua ja riittäviä resursseja. Sekä Rautiainen että St1:n kunnossapitoinsinööri Henry Laitinen pitävät tällä hetkellä resurssien saatavuutta haasteena. Varsinkaan spesiaaliosaamista ei aina riitä kaikkien tarpeisiin.

– Suunnittelemalla seisokkityöt tarkasti ja ajoissa, voidaan ratkoa joitain seisokkeihin liittyviä haasteita, mutta kaikkea ei voi etukäteen suunnitella. Ennalta suunniteltujen huoltotoimenpiteiden lisäksi seisokin aikana tehdään kuntotarkastuksia, joissa voi paljastua jotain yllättävää. Erikoisosaamista ei aina silloin ole saatavilla, Laitinen kertoo.

Terrafamen pyrkimyksenä on keskittää kunnossapidon yhteistyökumppaneiden puitesopimuksia yrityksille, joilla on tarjota laaja-alaista teollisuuskokemusta sekä riittävästi resursseja seisokkitöiden hoitamiseen.

– Toimintatapa kartuttaa kumppanin kokemusta ja osaamista, jolloin yhteistyö helpottuu jatkossa, Rautiainen kiteyttää.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.