https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tiedolla johtamisella ja tiimityöllä lisäarvoa teolliseen kunnossapitoon

Siilinjärveläinen perheyritys KP-ServicePartner on ohituskaistalla teollisuuden kunnossapidon liiketoimissaan. Yhtiön liiketoimintaan kuuluvat teollisuuden kunnossapito, älykkäät laitteet ja järjestelmät sekä teollisuusnosturit ja nostureiden elinkaaripalvelut.

kpserviceOy

Yhtiö on hiljattain hankkinut STAHL CraneSystemsin prosessi- ja erikoisnosturit vahvistamaan jo ennestään laajaa nostureiden ja nostimien tuotevalikoimaansa, johon kuuluvat muun muassa ABUS Crane Systems -nostolaitteet.

Teollisuuden kunnossapidon kantavana teemana on jo pitkään ollut käyttövarmuuden ja tuotannon tehokkuuden maksimointi, olipa kyse sitten ulkoistuksista tai palvelusopimuksista nykyisten ja uusien asiakkaiden kanssa.

Toimitusjohtaja Pekko Herolan mukaan KP-ServicePartnerilla on havaittu, että tyytyväisetkin asiakkaat kaipaavat aina uutta lisäarvoa kunnossapidon palveluilleen.

– Kunnossapito ei ole enää pelkkä kustannustekijä, vaan parantunut käyttövarmuus ja tehostunut tuotanto ovat integroitujen kunnossapitoratkaisujen muita olennaisia näkökulmia. Juuri näitä integroituja ratkaisuja varten olemme luoneet toimintamallin, jossa eri alojen osaajamme toimivat kehitystiimeissä yhdessä asiakkaiden kanssa, Herola kertoo.

Hänen mukaansa asiakkaiden kehitystiimien toimialakohtainen osaaminen tuo kunnossapitoon tehokkaan toimintamallin, jossa myös asiakkaiden parhaat käytännöt otetaan huomioon, ja vieläpä niin, että perinteisen mallisten ulkoistusten ja palvelusopimusten turhilta päällekkäisyyksiltä vältytään.

– Kehitystiimien avulla haluamme tuottaa asiakkaille parhaan lisäarvon ja olla heidän halutuin kumppaninsa. Haluamme kehittää toimintaa yhdessä niin, että asetetut tavoitteet saavutetaan mahdollisimman nopeasti, Herola summaa.

KP-ServicePartnerin aluepäällikkö Aki Miettunen on Herolan kanssa yhtä mieltä siitä, että palvelujen osuus edustaa jo yli puolta koko yrityksen liikevaihdosta ja on lisääntymään päin.

– Kunnossapidon palvelut kasvavat koko ajan eikä lakipistettä ole vielä läheskään saavutettu, Miettunen sanoo.

– Palveluihin kuuluu muun muassa seuranta koneiden ja laitteiden todellisista käyttöajoista sekä laitteiden elinkaaren tilanteesta. Näillä mittauksilla asiakkaat saavat merkittäviä säästöjä. Kunnossapidon johtamisjärjestelmää ei hinnoitella erikseen, vaan palvelusopimusten avulla asiakkaiden on helppo saavuttaa hyvä kunnossapidon perustaso suunnitelmallisuuden ja tiedolla johtamisen myötä, Miettunen lisää.

Omia kunnonvalvonnan älyratkaisuja

Nykyään kaikki nostavat esille digitaaliset ratkaisut ja niiden mahdollisuudet kunnossapidossa. Miettusen mukaan KP-ServicePartner on valinnut oman tiensä ja luonut omat ohjelmistonsa ja laitteensa merkittävän tiedon keräämiseksi ja analysoimiseksi kustannustehokkaimmalla tavalla.

– Nämä kunnossapidon älykkäät ratkaisut perustuvat laitteiden elinkaaren hallintaan niin, että käytettyjen materiaalien, energian ja työvoiman määrien vaikutukset optimoidaan, Miettunen kertoo ja sanoo uusien digitaalisten välineiden helpottavan tiedon keräämistä ja poikkeavuuksien havaitsemista.

Miettusen mukaan älykäs kunnossapito minimoi jopa asiakkaan tuotannosta johtuvia ympäristövaikutuksia eli älylaitteet antavat eväitä myös kestävän kehityksen päämäärien saavuttamiseksi.

Etävalvonnasta kilpailuetua

Betoniyhtiö Parma Consoliksen Oulun tehtaiden kunnossapidosta vastaava KP-ServicePartner Oy:n Oulun yksikönpäällikkö Mika Ekholm vahvistaa Pekko Herolan ja Aki Miettusen näkemykset.

Ekholm aprikoi, että tekoälyn ja muiden uusien teknologioiden rooli kasvaa tulevina aikoina myös teollisuuden kunnossapidossa päätöksenteon tukena.

kpserviceOy2

Mika Ekholm tarkastelee Oulun Rajavillen tehtaan betonisekoittimen värähtelymittausten tuloksia tehdaspäällikkö Hannu Rannanjärven kanssa.

– Olemme Oulussa jo vuosien ajan hyödyntäneet KP-ServicePartnerin älykkäitä ratkaisuja. Trendionin kunnonvalvontajärjestelmä otettiin käyttöön viisi vuotta sitten ja uusia kunnonvalvonnan online-palveluja on lisätty tarpeiden mukaan.

Hänen mukaansa esimerkiksi online-pohjalta toimivat värähtelymittaukset ja muut laitteiden kuntoon perustuvat neljännen sukupolven mittausmenetelmät tuovat selkeitä säästöjä laitteiden omistajille.

– KP-ServicePartnerilla on moneen muuhun verrattaessa selkeä kilpailuetu aidossa digitalisaatiossa. Olemme usein jopa laitevalmistajia pidemmällä laitteiden kunnon tosiaikaisessa arvioinnissa. KP-ServicePartner toimittaa kustannustehokkaan kokonaisratkaisun laitetiedon keräämiseen, tiedon analysoimiseen, tiedolla johtamiseen ja oikeiden konkreettisten toimenpiteiden toteuttamiseen laitteilla ja prosessissa. Visio ja konseptit ovat kohdallaan, Ekholm sanoo.

Kasvu-ura jatkuu Stahlin myötä

Kuten sanottu, vuonna 2003 perustettu siilinjärveläinen perheyhtiö on viime vuosien aikana kasvanut vauhdikkaasti. Vuonna 2016 KP-ServicePartner hankki omistukseensa ABB Industrial Cranesin kunnossapidon liiketoiminnot, joista jättiyhtiö samalla luopui.

Lokakuussa KP-ServicePartner vahvisti jo entuudestaan laajaa nostolaitteiden tuote- ja ratkaisuvalikoimaansa hankkimalla Abus Crane Systemsin rinnalle toisen tunnetun saksalaisyhtiön, nostureita jo 140 vuoden ajan rakentaneen STAHL CraneSystemsin prosessi- ja erikoisnosturituotteet.

– Stahlin edustus toi meille merkittävästi uusia asiakkaita, mutta heidän tarkka määränsä on toistaiseksi luottamuksellista tietoa, Pekko Herola sanoo.

Teollisen kunnossapidon tulevaisuudesta Herola sanoo sen verran, että tekoälyn ja lisätyn todellisuuden ratkaisut kasvavat nopeasti. Ne yritykset, jotka kykenevät käyttämään uusia teknologioita parhaiten hyödykseen, menestyvät varmasti myös tulevaisuudessa.

Teksti: Markku Pervilä
Kuvat: KP-Servicepartner Oy

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.