https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tietotekniikkaongelmista miljoonalasku teollisuudelle

Tietotekniikkaan liittyvät ongelmat ovat varsin yleisiä monilla työpaikoilla. Menetetystä työajasta tulee suomalaisten yritysten tuottavuudelle kymmenien miljoonien eurojen kustannukset, kun suuri joukko työntekijöitä käyttää työajastaan vähintään 15 minuuttia kuukausittain it-ongelmien parissa painien.

Vaivaton pääsy yrityksen liiketoimintaa koskevaan dataan säästää yrityksen johdon, it-osaston ja työntekijöiden aikaa. Samalla se lisää työn tekemisen tuottavuutta merkittävästi.

- Kokemuksemme mukaan vain noin 5 prosenttia työntekijöistä raportoi it-osastolle koneen toimimattomuudesta, vaikka kyseessä olisi työntekoa selvästi viivästyttävä asia, kertoo 3 Step IT:n Suomen toimitusjohtaja Marko Tarkiainen.

Tarkiaisen mukaan kolme yleisintä ongelmaa organisaatioiden it-laitteiden toimimattomuudessa on tietokoneiden ja ohjelmistojen säännöllinen kaatuminen, tietoturvapäivitysten ajantasaisuus sekä tietokoneiden hidas käynnistyminen. Vaikka kyseessä olisi työt täysin keskeyttävä asia, 3 Step IT:n mukaan ainoastaan vajaa neljännes työntekijöistä raportoi ongelman eteenpäin it-osastolle asti. Työnteon voi keskeyttää esimerkiksi koneen tai sähköpostin kaatuminen pitkäksi aikaa tai verkkoyhteyden katoaminen kokonaan.

- Kun suurella joukolla työntekijöitä on haasteita laitteiden toimivuuden kanssa, on vaikuttavuus tuottavuuteen selkeästi osoitettavissa. Kun käyttäjiä on tuhansia, tuntihinta it-ongelmien parissa kuukausitasolla kuluvaan aikaan nousee nopeasti suureksi summaksi. Lisäksi päälle on hyvä laskea it-osaston tehoton työskentely ja työntekijöiden turhautuminen hitaasti toimiviin laitteisiin, Tarkiainen toteaa.
 

It-ongelmat eivät saavuta tietohallintojohtoa  

Tieto it-ongelmista jää usein it-osastolta kuulematta, koska työntekijät jättävät raportoimatta it-ongelmia.

Yleisimmät syyt ongelman raportoimatta jättämiseen:
•    Ajatus siitä, että raportin kirjoittamiseen menee liikaa aikaa ja vaivaa.
•    Ongelmaa pidetään yksittäisenä tapauksena, joka korjaantuu itsestään.
•    It-ongelmien raportointiin ei kannusteta.
•    It-tukea tai -osastoa ei haluta vaivata.

Yksi raportointiaktiivisuuteen merkittävästi vaikuttavista tekijöistä löytyy yrityskulttuurista.

- Ohjelmistojen ja laitteiden toimivuuteen panostamisen lisäksi tuottavuus saadaan nousuun johdon sitoutumisella it-asioihin. Työntekijöitä voidaan esimerkiksi kannustaa raportoimaan it-ongelmistaan tai laitteita voidaan monitoroida tiedon saamiseksi.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.