https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tommi Tuovila, Neste: Digitalisaatio tuo kemian alalle uudet toimintatavat

Digitalisaatio etenee kemian alalla kiihtyvällä vauhdilla ja tuo isoja muutoksia yritysten liiketoimintaan.

neste_tommi_tuovila_007sp

Valokuva: Sini Pennanen / Sininen Kuva

- Automaation, esineiden internetin ja tekoälyn kaltaiset uudet teknologiat parantavat tuotannon tehokkuutta. Ne myös parantavat toimintavarmuutta, laatua ja toimitusketjun hallintaa, sanoo Nesteen tietohallintojohtaja Tommi Tuovila.

- Yritysten toimintatavat voivat muuttua todella rajusti tulevina vuosina. Perusasia tuskin kuitenkaan katoaa mihinkään. Kemian alan yritykset jalostavat jatkossakin molekyylejä isossa ja pienessä mittakaavassa erilaisiksi kemiallisiksi yhdisteiksi, joita tarvitaan erilaisiin tuotteisiin ja materiaaleihin.

Tuovila vetää Kemianteollisuus ry:n digiryhmää, jossa pohditaan digitalisaation vaikutuksia toimialaan ja kannustetaan jäsenyrityksiä kiinnittämään aiheeseen yhä enemmän huomiota.

- Muiden toimialojen tavoin myös kemianteollisuudessa yritykset kulkevat digitalisaatiossa eri tahtiin. Etenkin kasvuhakuiset yritykset hyödyntävät aktiivisesti uusien asioiden tuomaa kilpailuetua. Toisessa ääripäässä ovat yritykset, jotka vasta tekevät ensimmäisiä kokeilujaan tällä alueella.

Tuotannon automatisointia kemianteollisuudessa on jo tehty pitkään, mutta esimerkiksi robotisaatio tehostaa toimintaa edelleen. Digitalisaatio tarkoittaa myös, että älykkyys tulee moniin yksinkertaisiinkin laitteisiin. Se helpottaa esimerkiksi tiedon keräämistä tuotantoprosesseissa ja toimitusketjuissa asiakkaille.

Teksti: Matti Remes

Artikkeli on alun perin julkaistu www.kemianteollisuus.fi  -verkkosivustolla

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.