https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tuulivoimainvestoinnit kattavat yli viidenneksen teollisuuden kiinteistä investoinneista 2021

Kuluvana vuonna Suomeen rakennetaan noin 1 000 megawatin edestä uutta tuulivoimaa. Määrä tulee kasvattamaan Suomen tuulivoimakapasiteettia 40 prosenttia. Investointeina tämä tarkoittaa noin 1,2 miljardia euroa, mikä vastaa 23 prosenttia kaikista tälle vuodelle arvioiduista teollisuuden kiinteistä investoinneista. Vuosien 2022 - 2023 aikana tuulivoimainvestointien määrä tulee olemaan vielä korkeampi, ja sijoittajat uskovat kiinnostuksen puhtaaseen sähköntuotantoon säilyvän myös jatkossa.

iStock-1224521955

iStock

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) tuoreen investointitiedustelun mukaan vuoden 2021 teollisuuden kiinteiden investointien määrä on arviolta 5,2 miljardia euroa. Suomeen valmistuu tänä vuonna yhteensä 992 megawattia uutta tuulivoimaa. Tuulivoimahankkeisiin tehdyt 1,2 miljardin investoinnit kattavat kaikista teollisuuden kiinteistä investoinneista 23 prosenttia.

Tuleville vuosille julkaistujen investointipäätösten perusteella voidaan sanoa, että tuulivoima-alan investointien määrä pysyy vähintään samassa suuruusluokassa myös lähivuodet. Tähän päivään mennessä vuodelle 2022 on julkaistu tuulivoimahankkeiden investointipäätöksiä yli 1 300 megawatin edestä, mutta lisää investointipäätöksiä saattaa vielä tulla. Myös vuodelle 2023 odotetaan vähintään saman verran investointeja. Euroina vuosien 2022 - 2023 investointien määrä on yhteensä vähintään 3,1 miljardia. Tämä tarkoittaa myös, että vuosien 2021 - 2023 aikana Suomen tuulivoimakapasiteetti yli kaksinkertaistuu vuoden 2020 loppuun valmistuneesta kapasiteetista. Suomen sähkönkulutuksesta voidaan kattaa vuonna 2024 jo 20 prosenttia tuulivoimalla.

Sijoittajat uskovat tuulivoimaan

Edullinen ja puhdas sähköntuotanto kannustaa investoimaan suomalaiseen tuulivoimaan. Suomen suurimpiin tuulivoiman omistajiin kuuluva suomalaisten eläkesijoittajien omistama Exilion näkee tuulivoimaan sijoittamisen kiinnostavana myös tulevaisuudessa.

-  Sen lisäksi, että tuulivoiman lisääminen tulee yhteiskuntamme hiilineutraaliustavoitteita, on sen tuottama sähkö yksinkertaisesti edullisinta markkinalta saatavaa tuotantoa. Sijoittajan on tällöin helppo olla mukana rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta tuulivoimahankkeisiin sijoittamisen myötä, summaa Exilionin Investment Manager Pasi Valasjärvi.

- Suomi on tällä hetkellä yksi wpd:n tärkeimmistä markkina-alueista, kertoo maa- ja merituulivoimahankkeita kehittävän wpd Finland Oy:n toimitusjohtaja ja Suomen Tuulivoimayhdistyksen puheenjohtaja Heikki Peltomaa.

- Teknologian nopea kehitys on mahdollistanut markkinaehtoiset tuulivoimainvestoinnit ja nostanut tuulivoiman yhdeksi merkittävimmäksi investointikohteeksi Suomessa. Osa yrityksistä on jo tehnyt pitkäaikaisia sähkönosto- eli PPA-sopimuksia ja kun niiden edut tulevat vielä laajemmin tietoisuuteen, saadaan Suomeen lisää investointeja ja yrityksille markkinoiden halvinta sähköä, Peltomaa jatkaa.

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.