https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Työhyvinvointi lisää yrityksen tulosta; hyvät esimiestaidot palkitaan

STTK haastoi huhtikuun alussa suomalaiset työpaikat panostamaan työhyvinvointiin sekä jakamaan parhaat ideansa myös muiden käyttöön. Haaste on poikinut runsaasti keskustelua työhyvinvoinnista sekä lukuisia yhteydenottoja haasteeseen tarttuneista suomalaisyrityksistä.

tyohyvinvointi-kannattaa

© Työterveyslaitos ja Guy Ahonen

STTK:n #6euroatakaisin -työhyvinvointihaasteen taustalla on Sosiaali- ja terveysministeriön arvio menetetyn työpanoksen aiheuttamista kustannuksista työpaikoille ja yhteiskunnalle. Kustannukset ovat arviolta 24 miljardia euroa vuodessa. Kustannuksia kertyy muun muassa sairauspoissaoloista, työskentelystä sairaana, työkyvyttömyyseläkkeistä, työtapaturmista ja ammattitaudeista. Työterveyslaitos puolestaan on arvioinut, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

– Monet työpaikat vakuuttuivat työhyvinvoinnin tuotoista. Hyviä kehittämisideoita ja toimia saatiin runsaasti jakoon. Jaetut vinkit liittyivät esimerkiksi fyysisen ja henkisen työhyvinvoinnin parantamiseen, parempaan johtamiseen ja esimiestyöhön sekä työkyvyn ennakoivaan edistämiseen. #6euroatakaisin -kampanja jatkuu koko kevään ajan. Toivomme, että haasteeseen tarttuu vielä lisää työpaikkoja, STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto kertoo.

Työnantajille velvoite panostaa johtamiseen

STTK:n esittää työnantajalle velvoitetta varmistaa johtajien ja esimiesten riittävä osaaminen.

– Suomessa on paljon työhyvinvoinnillaan tulosta parantavia työpaikkoja. Ongelman muodostavat ne, joissa asiaa ei ole vielä tiedostettu. Haluamme työnantajille lakisääteisen velvoitteen tarjota esimiestehtävissä työskenteleville mahdollisuus osallistua koulutukseen esimiestaitojen kehittämiseksi, Murto esittää.

Murron mukaan työpahoinvoinnin kustannukset kansantaloudelle ovat niin suuret, että tilanteen korjaamiseksi pitää etsiä velvoittavia keinoja.

– Työhyvinvointia edistämällä työnantaja panostaa samalla kilpailukykyyn ja parempaan tuottavuuteen. Näin tehdään parempaa tulosta, mikä tuottaa työnantajalle ja Suomelle selvää rahaa.

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.