https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

UPM:n Kalson höyrykattilalaitos siirtyy IoT-aikaan

UPM ja Vapo ovat solmineet sopimuksen, jonka perusteella UPM-Kalson Vuohijärvellä sijaitseva höyrykattilalaitos siirretään 1.3.2018 lähtien Vapon Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan käyttökeskuksen ympärivuorokautiseen ja ympärivuotiseen ohjaukseen.

ael

Allekirjoitettu käyttö- ja kunnossapitosopimus on voimassa toistaiseksi. Ennen laitoksen siirtoa Vapon ohjaukseen laitoksen tietoliikenneyhteydet ja automaatiojärjestelmät päivitetään kaikilta osilta yhteensopiviksi Vapon Tikkurilan käyttökeskuksen kanssa. Automaation ja etäkäytön avulla minimoidaan kustannukset ja päästöt sekä parannetaan höyrykattilalaitoksen toimintavarmuutta kaikissa kuormatilanteissa.

UPM Plywood Kalson kuusiviilua tuottava tehdas käyttää vuodessa höyryä noin 45-50 GWh:ta, mikä vastaa noin 2 000 omakotitalon vuotuista lämmitysenergian tarvetta. Laitoksen vaatima höyry tuotetaan pääosin vuonna 1999 rakennetulla kiinteän polttoaineen kattilalla, jonka polttoaineena käytetään kuorta sekä viilutehtaan sivuvirtoja eli pääasiassa viiluntuotannossa syntyvää reunaviilua. Kattilan teho on 10,6 MW. Varalaitoksena tehtaalla on kevyttä polttoöljyä käyttävä 9,3 MW:n höyrykattila.

Vapo Oy:n tuotantojohtaja Jouko Latvakankaan mukaan nyt solmittu käyttö- ja kunnossapitosopimus on malliesimerkki siitä, kuinka digitalisaatiota voidaan hyödyntää myös prosessiteollisuuden vaativissa kohteissa.

- Kun laitokset automatisoidaan ja käytöstä kerääntyvää dataa hyödynnetään laitoksen ajon optimoinnissa, saadaan poikkeuksetta merkittäviä säästöjä aikaan. Säästöjä syntyy käyttö- ja kunnossapitokustannusten alenemisen ja energiatehokkuuden paranemisen kautta. Optimaalinen käyttö minimoi myös päästöt. Hyvin suunniteltu, huollettu ja käytetty laitos myös kestää kauemmin ja säilyttää arvonsa paremmin, Latvakangas sanoo.

Lisätietoa: www.vapo.fi

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.