https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

UPM:n Kalson höyrykattilalaitos siirtyy IoT-aikaan

UPM ja Vapo ovat solmineet sopimuksen, jonka perusteella UPM-Kalson Vuohijärvellä sijaitseva höyrykattilalaitos siirretään 1.3.2018 lähtien Vapon Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan käyttökeskuksen ympärivuorokautiseen ja ympärivuotiseen ohjaukseen.

ael

Allekirjoitettu käyttö- ja kunnossapitosopimus on voimassa toistaiseksi. Ennen laitoksen siirtoa Vapon ohjaukseen laitoksen tietoliikenneyhteydet ja automaatiojärjestelmät päivitetään kaikilta osilta yhteensopiviksi Vapon Tikkurilan käyttökeskuksen kanssa. Automaation ja etäkäytön avulla minimoidaan kustannukset ja päästöt sekä parannetaan höyrykattilalaitoksen toimintavarmuutta kaikissa kuormatilanteissa.

UPM Plywood Kalson kuusiviilua tuottava tehdas käyttää vuodessa höyryä noin 45-50 GWh:ta, mikä vastaa noin 2 000 omakotitalon vuotuista lämmitysenergian tarvetta. Laitoksen vaatima höyry tuotetaan pääosin vuonna 1999 rakennetulla kiinteän polttoaineen kattilalla, jonka polttoaineena käytetään kuorta sekä viilutehtaan sivuvirtoja eli pääasiassa viiluntuotannossa syntyvää reunaviilua. Kattilan teho on 10,6 MW. Varalaitoksena tehtaalla on kevyttä polttoöljyä käyttävä 9,3 MW:n höyrykattila.

Vapo Oy:n tuotantojohtaja Jouko Latvakankaan mukaan nyt solmittu käyttö- ja kunnossapitosopimus on malliesimerkki siitä, kuinka digitalisaatiota voidaan hyödyntää myös prosessiteollisuuden vaativissa kohteissa.

- Kun laitokset automatisoidaan ja käytöstä kerääntyvää dataa hyödynnetään laitoksen ajon optimoinnissa, saadaan poikkeuksetta merkittäviä säästöjä aikaan. Säästöjä syntyy käyttö- ja kunnossapitokustannusten alenemisen ja energiatehokkuuden paranemisen kautta. Optimaalinen käyttö minimoi myös päästöt. Hyvin suunniteltu, huollettu ja käytetty laitos myös kestää kauemmin ja säilyttää arvonsa paremmin, Latvakangas sanoo.

Lisätietoa: www.vapo.fi

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.