https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

VTT tuo älyä painetun elektroniikan pilottitehtaaseen

VTT:n painetun elektroniikan pilottitehtaaseen on asennettu ensimmäisenä maailmassa teollista internetiä hyödyntävä ratkaisu. Tuotantokoneella voi nyt seurata muun muassa herkkään rullalta-rullalle -tuotantoon vaikuttavia ympäristöolosuhteita ja tehdä lämpötila-, kosteus- ja painemittauksia.

tehdas_vtt

Lähde: VTT

VTT kertoo, että pilottitehtaassa mittaustiedot kerätään uudella ratkaisulla langattomasti pilvipalveluun, jossa niitä voidaan analysoida ja havainnollistaa käyttäjien mobiililaitteissa. Näin uudet tuotteet ja palvelut saadaan yhä nopeammin ja riskittömämmin markkinoille.

Oulussa sijaitseva pilottitehdas soveltuu muun muassa terveydenhuolto- ja hyvinvointialan diagnostiikan, puettavan elektroniikan, älyvalaisun sekä teollisuuden ja rakennusten teollisen internet (IoT) -teknologian tutkimukseen ja kehittämiseen.

– Pilottitehdas ja yllättävän moni muukaan elektroniikan tuotantolinja eivät ole hyödyntäneet IoT-huipputeknologiaa aiemmin. Halusimme muuttaa tämän kehittämällä elektroniikan tuotantolinjalle helposti jälkiasennettavan anturointi- ja visualisointijärjestelmän, joka mahdollistaa dataan liittyvät lisäarvopalvelut ulos avattujen rajapintojen kautta, kertoo johtava tutkija Marko Jurvansuu VTT:ltä.

Ainutlaatuinen tutkimusympäristö

Pilottitehdas tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen tutkimusympäristön, jossa uusia anturointi- ja IoT-ratkaisuja voidaan räätälöidä ja testata ”todellisessa” tuotantoympäristössä. Näin yritysten kynnys aloittaa käytännön toteutus omassa ympäristössään alenee ja tuotteiden käyttöönotto nopeutuu.

– Teollisen internetin ratkaisun ansiosta saadaan jatkuvaa reaaliaikaista tietoa valmistusprosessin, laitteen, tuotantolinjan ja koneen toiminnasta ja kunnosta. Poikkeamiin voidaan reagoida nopeasti ja näin parantaa prosessin laatua sekä pienentää riskejä vaikkapa ennakoimalla ja ajoittamalla laitehuoltoja entistä järkevämmin, toteaa tiiminvetäjä Kari Rönkä.

Ratkaisu mahdollistaa myös isot toimintatavan muutokset, sillä esimerkiksi painokoneen kunnon seuranta ja ennakoiva huolto voidaan myös osin ulkoistaa mittausdatan avulla.

Ensimmäinen VTT:n ratkaisua hyödyntävä yritys on Offcode, jonka ADN IoT-alusta on integroitu mukaan. Järjestelmä yhdistää kerätyn sensoridatan, jolloin kukin osapuoli voi poimia siitä itseään kiinnostavan osan.

– Teollisen internetin malli on se, jossa teolliset yritykset jatkossa toimivat. Liiketoiminta on muuttumassa suuntaan, jossa palveluista ja datasta saadaan suurempi lisäarvo kuin varsinaisista fyysisistä tuotteista. Järjestelmä avaa ovia tähän maailmaan”, Jurvansuu sanoo.

Jatkossa painokoneesta tuleva data avataan pilvipalvelun kautta yrityksille, jotka tarjoavat datan käsittelyyn liittyviä palveluitaan. Kun painotarkkuus on kymmenien mikrometrien luokkaa, niin pienetkin asiat vaikuttavat lopputulokseen.

Pilottitehtaaseen kehitetty järjestelmä on jo itsessään monistettava prototyyppituote painetun elektroniikan tuotantolinjoille kautta maailman.

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt pitkäjänteisesti painetun elektroniikan tuotantoa yli 15 vuoden ajan. VTT myy maailmanlaajuisesti yrityksille palveluja painetun elektroniikan tuotteiden ja niiden tuotannon kehittämiseen.

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.