https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valmistavan teollisuuden kilpailukykyä nostetaan Business Finlandin uudella ohjelmalla

Business Finland käynnistää Sustainable Manufacturing Finland -ohjelman, joka tähtää valmistavan teollisuuden alan yritysten uudistumiseen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen kestävällä tavalla. Ohjelma tukee erityisesti pk-yritysten liiketoiminnan kehitystä ja viennin kasvua.

RR

Kuva: Rolls Royce

Valmistavalla teollisuudella on keskeinen merkitys Suomen kansantaloudelle: Yli puolet Suomen viennistä tulee valmistavasta teollisuudesta. Ala työllistää noin kolmanneksen Suomen työvoimasta ja tuottaa yli 28 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Valmistava teollisuus on Suomessa viennin veturi, mutta sitä ei ole tuettu omalla kansallisella ohjelmalla yli kymmeneen vuoteen.

- Sustainable Manufacturing Finland -ohjelmalla tavoitellaan innovaatiotoiminnan ja tuotannon vahvistumista, mikä edistää alan viennin kasvua entisestään. Tästä välillisenä vaikutuksena Suomeen voi syntyä jopa 20 000 uutta työpaikkaa teollisuuden pk-yrityksiin. Näin ovat arvioineet yritykset, jotka ovat saaneet aiemmin rahoitusta cleantech-hankkeisiin, kertoo Business Finlandin Bio-, kierotalous- ja cleantech-teeman johtaja Jarmo Heinonen.

- Valmistavaan teollisuuteen ei ole juurikaan investoitu Suomessa 2008 taantuman jälkeen. Nyt tavoitteena on saada sekä kotimaisten yritysten investointeja että ulkomaista rahaa ja toimijoita Suomeen. Myös viennin lisäarvon kasvattaminen on tärkeää, jotta saamme suomalaiset yritykset ylemmäs teollisuuden globaaleissa arvoketjuissa, Heinonen jatkaa.

Uutta osaamista, uusia toimintatapoja

Tuotantoa on mahdollista tehostaa digitalisaation avulla ja kehittämällä liiketoimintamalleja ja kansainvälistymisosaamista.

- Emme pysty kilpailemaan halvoilla hinnoilla – kilpailukyvyn pitää tulla muualta, kuten osaamisesta, vastuullisuudesta ja koulutetusta työvoimasta, sanoo ohjelman valmistelusta vastannut Business Finlandin asiantuntija Jarmo Raittila.

Business Finland pyrkii vaikuttamaan myös siihen, että teollisuuden imago ja edellytykset tuotannollisen toiminnan kasvattamiseksi Suomessa paranevat.

Valmistavalla teollisuudella tärkeä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä

Ilmastopolitiikka vaikuttaa valmistavan teollisuuden toimintaan. Valmistavan teollisuuden on vastattava lainsäädännön, rahoittajien ja ylemmällä arvoketjussa olevien yritysten ja loppuasiakkaiden kiristyviin vaatimuksiin.

- Vähähiilisyys, kiertotalous ja resurssitehokkuus ovat keskeisiä kasvun ajureita ja globaalin kysynnän moottoreita. Suomalaisten yritysten valmiuksia vastata tähän kysyntää pitää kehittää. Tämä on tärkeä osa uutta ohjelmaamme, joka etsii myös ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan, korostaa Business Finlandin cleantech-ohjelmien johtaja Kaisa Hernberg.

Sustainable Manufacturing Finland kestää vuoteen 2023 asti. Business Finland tulee rahoittamaan ohjelmaan osallistuvien yritysten ja tutkimusorganisaatioiden t&k&i-hankkeita 150 miljoonalla eurolla.

Sustainable Manufacturing Finland -ohjelman verkkosivut

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.