https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valon Kone lisäsi kapasiteettiaan PEMA:n robottihitsausasemalla

Kansainvälisesti toimiva Valon Kone nykyaikaisti tuotantoteknologiansa kotimaisella PEMA robottihitsausasemalla. Investointi lisäsi tuottavuutta, laatua, kapasiteettia sekä mahdollistaa raskaiden työkappaleiden hitsauksen nyt yrityksen sisällä. 

VK

Lähde: Valon Kone.

Valon Kone Oy on kansainvälisesti toimiva sahateollisuuden puunkuorimakoneiden valmistaja, joka on ollut kuorinnan edelläkävijä jo 1940-luvulta lähtien. Yritys on kuudenkymmenen vuoden aikana kasvanut pienestä konepajasta maailman johtavaksi roottorikuorimakoneiden toimittajaksi. VK-koneiden tuotanto on keskitetty Lohjalle nykyaikaiseen tehtaaseen, jossa on tuotantotilaa noin 6 500 neliömetriä.

– Valon Koneella on robottihitsauksesta aika pitkä kokemus. Meillä on edelleen käytössä jo pitkään jatkoajalla elänyt toisen valmistajan hitsausrobotti, jonka kanssa on ollut viime vuosina korkeasta käyttöiästä johtuvia haasteita, kertoo yhtiön tuotantojohtaja Jukka Jurvanen

Jurvasen mukaan nyt toteutuneen investoinnin taustalla on pitkä suunnitteluhistoria, joka alkoi jo viisitoista vuotta sitten. Robottihitsausasema oli tarkoitus uusia jo vuosina 2008–2009, mutta tuolloin tapahtunut nopea suhdanteiden heikentyminen sekä myöhemmin tuotantotiloihin tehtyjen muiden investointien läpi vieminen siirsivät hitsausaseman hankintaa myöhemmäksi.

Alun perin suunnitelmissa ollut ratkaisu oli jonkin verran vaatimattomampi, mutta hitsausasema kasvoi vuosien mittaan suuremmaksi ja monipuolisemmaksi. Tehty investointi istuu yrityksen tämänhetkiseen strategiseen tilanteeseen: modernilla robottiasemalla haetaan suurempaa mittakaavaa omaan valmistamiseen. Vaihtoehtona olisi ollut siirtää lisää tuotantoa alihankintaan.

Tehokkuutta tuotantoon

– Meillä oli useita toimittajavaihtoehtoja, hyvin erilaisia vaihtoehtoja niin hinnaltaan kuin kooltaan. Edellisen hitsausrobottimme toimittajan tarjous oli jonkin verran halvempi, mutta asema olisi ollut pääosin ulkomaista alkuperää. Katsoimme, että PEMA:n kotimaisuus on merkittävä etu, toteaa Jurvanen.

Toteutetun investoinnin tavoitteena oli lisätä tuottavuutta, parantaa hitsattavien osien laatua ja nostaa oman kapasiteetin käyttöastetta. Muutamien erityyppisten työkappaleiden kanssa tehtyjen simulointien perusteella robottiasemassa päästiin kymmenien prosenttien tuottavuusparannukseen käsinhitsaukseen verrattuna. Koeajoissa simulointien on todettu pitävän paikkansa myös todellisuudessa. Suunnitelmissa on käyttää uutta robottiasemaa kahdessa vuorossa ja alkuvaiheessa kaksinkertaistaa robottihitsauksen tuntimäärä aikaisemmasta noin tuhannesta tunnista vuodessa.

– Tässä vaiheessa, kun robottiasema on asennettu ja vastaanotettu sekä henkilökunta koulutettu, tuntuu siltä, että teimme oikean ratkaisun. Vakuutuimme myös Pemamekin vahvasta osaamisesta prosessin aikana, sanoo Jurvanen.

Valon Koneen robottiasema on Pemamekin kanssa yhdessä suunniteltu ja toteutettu ratkaisu, jolla on mahdollista hitsata tehokkaasti ja joustavasti pienimmistä kulutusosista suurimpiin koneen rungon osiin. 

Lue lisää: http://www.pemamek.com/fi/valon-kone-lisasi-kapasiteettiaan-peman-robottihitsausasemalla

www.valonkone.com

http://www.pemamek.com/fi/

Uusimmat artikkelit

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.