https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valon Kone lisäsi kapasiteettiaan PEMA:n robottihitsausasemalla

Kansainvälisesti toimiva Valon Kone nykyaikaisti tuotantoteknologiansa kotimaisella PEMA robottihitsausasemalla. Investointi lisäsi tuottavuutta, laatua, kapasiteettia sekä mahdollistaa raskaiden työkappaleiden hitsauksen nyt yrityksen sisällä. 

VK

Lähde: Valon Kone.

Valon Kone Oy on kansainvälisesti toimiva sahateollisuuden puunkuorimakoneiden valmistaja, joka on ollut kuorinnan edelläkävijä jo 1940-luvulta lähtien. Yritys on kuudenkymmenen vuoden aikana kasvanut pienestä konepajasta maailman johtavaksi roottorikuorimakoneiden toimittajaksi. VK-koneiden tuotanto on keskitetty Lohjalle nykyaikaiseen tehtaaseen, jossa on tuotantotilaa noin 6 500 neliömetriä.

– Valon Koneella on robottihitsauksesta aika pitkä kokemus. Meillä on edelleen käytössä jo pitkään jatkoajalla elänyt toisen valmistajan hitsausrobotti, jonka kanssa on ollut viime vuosina korkeasta käyttöiästä johtuvia haasteita, kertoo yhtiön tuotantojohtaja Jukka Jurvanen

Jurvasen mukaan nyt toteutuneen investoinnin taustalla on pitkä suunnitteluhistoria, joka alkoi jo viisitoista vuotta sitten. Robottihitsausasema oli tarkoitus uusia jo vuosina 2008–2009, mutta tuolloin tapahtunut nopea suhdanteiden heikentyminen sekä myöhemmin tuotantotiloihin tehtyjen muiden investointien läpi vieminen siirsivät hitsausaseman hankintaa myöhemmäksi.

Alun perin suunnitelmissa ollut ratkaisu oli jonkin verran vaatimattomampi, mutta hitsausasema kasvoi vuosien mittaan suuremmaksi ja monipuolisemmaksi. Tehty investointi istuu yrityksen tämänhetkiseen strategiseen tilanteeseen: modernilla robottiasemalla haetaan suurempaa mittakaavaa omaan valmistamiseen. Vaihtoehtona olisi ollut siirtää lisää tuotantoa alihankintaan.

Tehokkuutta tuotantoon

– Meillä oli useita toimittajavaihtoehtoja, hyvin erilaisia vaihtoehtoja niin hinnaltaan kuin kooltaan. Edellisen hitsausrobottimme toimittajan tarjous oli jonkin verran halvempi, mutta asema olisi ollut pääosin ulkomaista alkuperää. Katsoimme, että PEMA:n kotimaisuus on merkittävä etu, toteaa Jurvanen.

Toteutetun investoinnin tavoitteena oli lisätä tuottavuutta, parantaa hitsattavien osien laatua ja nostaa oman kapasiteetin käyttöastetta. Muutamien erityyppisten työkappaleiden kanssa tehtyjen simulointien perusteella robottiasemassa päästiin kymmenien prosenttien tuottavuusparannukseen käsinhitsaukseen verrattuna. Koeajoissa simulointien on todettu pitävän paikkansa myös todellisuudessa. Suunnitelmissa on käyttää uutta robottiasemaa kahdessa vuorossa ja alkuvaiheessa kaksinkertaistaa robottihitsauksen tuntimäärä aikaisemmasta noin tuhannesta tunnista vuodessa.

– Tässä vaiheessa, kun robottiasema on asennettu ja vastaanotettu sekä henkilökunta koulutettu, tuntuu siltä, että teimme oikean ratkaisun. Vakuutuimme myös Pemamekin vahvasta osaamisesta prosessin aikana, sanoo Jurvanen.

Valon Koneen robottiasema on Pemamekin kanssa yhdessä suunniteltu ja toteutettu ratkaisu, jolla on mahdollista hitsata tehokkaasti ja joustavasti pienimmistä kulutusosista suurimpiin koneen rungon osiin. 

Lue lisää: http://www.pemamek.com/fi/valon-kone-lisasi-kapasiteettiaan-peman-robottihitsausasemalla

www.valonkone.com

http://www.pemamek.com/fi/

Uusimmat artikkelit

4.2.2025 | Alan Uutiset

Caverion laajentaa tuulivoimaloiden huoltopalvelunsa Poriin

Caverion ostaa paikallisen Huolto-Lepistön tuulivoimaliiketoiminnan.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.