https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Vesivoimalan uusiminen hyödyttää vesistöä

Savon Voima Oyj on valinnut VEO:n huolehtimaan Vieremällä sijaitsevan Salahmin 1MW:n vesivoimalaitoksen koneistojen kokonaisuusinnasta. Uudistuksessa entiset pienemmät potkuriturpiinit korvataan yhdellä isommalla säädettävällä turpiinilla, jonka avulla vesistön virtaama pystytään pitämään tasaisempana ja voimalan hyötysuhdetta saadaan parannettua.

salahmi_saannostelypato

Lähde: Savon Voima

VEO ja Savon Voima Oyj ovat neuvotelleet hankkeen läpiviemiseksi selkeän työnjaon: VEO vastaa kokonaistoimituksesta, joka käsittää turpiini- ja generaattoritoimitukset sekä automaatiojärjestelmän ja sähköistyksen. VEO on sitoutunut hyödyntämään hankkeessa mahdollisimman pitkälle laitoksen nykyistä laitteistoa, jotta rakenteellisia muutostöitä tarvitaan mahdollisimman vähän. Näin hanke voidaan toteuttaa minimiajassa ja pienemmillä kokonaiskustannuksilla. Hanke valmistuu maaliskuun 2019 loppuun mennessä, eli vuoden kuluessa sopimuksen allekirjoituksesta. Savon Voima Oyj vastaa itse tarvittavista rakennusteknisistä muutostöistä.

- VEO toteutti Salahmin vesivoimalaitoksen automaation 90-luvulla, joten pystymme nyt hyödyntämään aiempaa työtämme ja rakenteitamme tässä uudistuksessa todella tehokkaasti, kertoo VEOn Voimantuotannon projektipäällikkö Juha Mäki.

Savon Voima Oyj:llä on toimialueellaan 11 vesivoimalaitosta ja VEO on ollut vuosien varrella yhteistyökumppanina niistä useissa. Savon Voiman kunnossapitopäällikkö Juha Räsänen kertoo, että yhteistyökumppanin valinnassa vaikuttivat teknisesti onnistuneet aikaisemmat toimitukset, kokemus VEOlta saadusta tuotetuesta sekä VEOn vankka, lähes 30-vuotinen historia useista toimivista turpiinien ja voimalaitosten automaatiojärjestelmien kokonaistoimituksista Suomessa.

- Luotamme, että nyt valittu kokonaisratkaisu on teknisesti ja taloudellisesti paras vaihtoehto Salahmin saneerauksen toteutukseen”, kommentoi kunnossapitopäällikkö Räsänen.

 

Säädettävyys tasapainottaa vesistön olosuhteita

Vesivoimalan koneiston täydellinen uusinta on mittava hanke, joka aiheuttaa pienen Salahmin voimalaitoksen toiminnassa viiden kuukauden täydellisen seisakin. Uudistustahti on kuitenkin Mäen mukaan valtakunnallisesti piristymään päin, sillä koneistot tulevat käyttöikänsä päähän ja uusien hyödyt ovat selvät.

Salahmin voimalaitokselle on valittu hyvän hyötysuhteen omaava täyssäätöinen Kaplan-turpiini, joka on aikaisempaan verrattuna selkeästi ympäristöystävällisempi. Tämä tarkoittaa voimalaitoksen yläpuolisen Salahmin järven ja alapuolisen Murennusjoen vedenkorkeuksissa ja virtaamissa tasaisuutta ja pienempiä vuorokausivaihteluja. Uuden turbiinin tehoa ja samalla virtaamaa pystytään säätämään portaattomasti 20 prosentista 100 prosenttiin. Entinen turpiiniratkaisu mahdollisti vain karkean on/off -tyyppisen ajotavan täysi- tai puoliteholla. Hyvän hyötysuhteen ja laajan säädettävyyden avulla pystytään nyt paremmin mukailemaan vesistön luonnollista virtaamaa ja samalla lisäämään myös sähköenergian vuosituotantoa.

 

 VEO toimittaa automaatio- ja sähköistysratkaisuja energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön maailmanlaajuisesti. Yhtiön pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Vaasassa. VEOlla on toimipisteet myös Ruotsissa, Norjassa ja Isossa-Britanniassa. Konsernin palveluksessa on 450 henkilöä. VEO-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 88 miljoonaa euroa, josta viennin osuus on 70 prosenttia.

www.veo.fi

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.