https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Virtuaalista etäneuvontaa teollisuuteen ja kiinteistöalalle VR/AR-laseilla

Delete osallistuu projektiin, jossa ratkotaan kiinteistöjen ja teollisuuden kunnossapidon haasteita yhdessä järjestelmätoimittajien ja toimialajärjestöjen sekä kunnossapidon toimijoiden ja asiakasyritysten kanssa. Hanke on osa hallituksen Kiradigi-kärkihanketta ja sen puitteessa luodaan ratkaisu, jossa asiantuntija näkee VR-lasien tai MR-lasien avulla kentällä olevan huoltohenkilön näkymän, kuten olisi itse läsnä. 

delete_vr

Hankkeen tavoitteena on luoda järjestelmä, jossa etänä oleva asiantuntija kykenee joustavasti tukemaan kohteessa työskentelevää asentajaa. Lisäksi onnistuneet asennuksen ja kunnossapidon toimet tallentuvat virtuaalitodellisuuteen malleiksi aloitteleville työntekijöille. Tavoitteena on, että puhelimessa annettujen ohjeiden sijaan asiantuntija näkee neuvoja tarvitsevan asentajan kädet asennuskohteessa ja asentaja näkee neuvovan asiantuntijan virtuaalikädet edessään, kuten tämä olisi paikan päällä antamassa neuvoja kädestä pitäen. 

Neuvonnan puute hidastaa oppimista ja johtaa turhiin ja epäonnistuneisiin huoltokäynteihin, pitkiin käyttökatkoksiin ja virheisiin, joiden kustannukset voivat olla mittavia. Laadukkaan virtuaalitodellisuutta käyttävän etäneuvonnan uskotaan parantavan käyttövarmuutta merkittävästi ja kustannustehokkaasti. Hyödyt halutaan varmistaa kokeilulla.

Julkaistussa hankkeessa toteutetaan ratkaisu, jossa asiantuntija näkee VR-lasien tai MR-lasien avulla kentällä olevan huoltohenkilön näkymän, kuten olisi itse läsnä. Kuva välitetään huoltohenkilön pitämien AR-lasien kameran avulla. VR/MR-lasien käyttäjä voi osoittaa käsillään omaa näkökenttäänsä samalla, kun antaa ohjeita puhumalla. Asiantuntijan kädet välitetään huoltohenkilön näkökenttään haamukäsien näköisinä lisätyn todellisuuden tekniikalla.

Hankkeeseen sisältyy viisi työpajaa, joissa osallistujat kokeilevat vaihtoehtoisia VR- ja AR-laseja, kunnossapidon kannalta hyödyllisiä käyttötapoja, harjoittelevat asennusohjeiden nauhoittamista ja edellä kuvattua etäneuvontaa. Sovelto toteuttaa etäneuvontaan liittyvän sovelluksen ja osallistujien koulutuksen. Hankkeen kumppaneina HP, Microsoft ja Trimble tuovat työpajoihin oman osaamisensa ja RAKLI sekä Kunnossapitoyhdistys Promaint ry kokeilun varsinaisten osallistujien lisäksi laajan näkemyksensä toimialojen tarpeista.

– Delete haluaa olla toimialansa edelläkävijä innovatiivisten teknologioiden mahdollistamissa työmenetelmissä. Olemme tunnistaneet lukuisia aihioita, joissa Delete voi hyödyntää virtuaali- ja laajennettua todellisuutta parantaakseen muun muassa asiakaskokemusta, työturvallisuutta ja työn tehokkuutta. Olemme innolla mukana hankkeessa ja uskomme, että saamme tämän seurauksena tuotua toimivia ratkaisuja ja käytäntöjä eri liiketoimintoihimme, sanoo Deleten kehitys- ja EHSQ-johtaja Markku Salminen.

– Työelämän osaamisvaatimukset ovat suuressa murroksessa. Uuden oppiminen ja osaamisen siirto ovat kilpailukykymme keskeisiä tekijöitä. Sovelto toteuttanut jo vuodesta 2013 Suomi 2.0 -ohjelmassa tutkimus- ja kehityshankkeita, joiden tavoitteena on kaksinkertaistaa henkilötyön tuottavuus ja valmentaa suomalaisia tulevaisuuteen. Osaamisvajeen ei tarvitse enää olla kasvun ja kehityksen este. Päämäärämme on, että suomalaiset ovat maailman tuottavin ja rennoin kansa." Taustoittaa Sovelton toimitusjohtaja Sanna Varpukari.

Hankkeeseen osallistuvat edellä mainittujen lisäksi: Helen Oy, Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy, Kemira Oyj, Maintpartner Oy, RTK-Palvelu Oy, Skanska Oy ja Suomenlinnan hoitokunta.

Hankevalmistelun osana on tehty laaja esiselvitys, johon linkki: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/134927/Linturi_Anni.pdf

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.