https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Wirepas auttaa langattomat laitteet yhteistyöhön missä vain milloin tahansa

Tamperelainen Wirepas toimii digitaalisuuden, tarkemmin sanoen esineiden internetin, ytimessä. Yrityksen uniikilla ratkaisulla saadaan kerättyä sensoreista dataa kustannustehokkaasti ja luotettavasti. Team Finland on ollut hyvänä apuna kasvussa.

wirepassWEB

Kuva: Wirepas

Wirepas on vuonna 2010 perustettu teknologiayritys, joka sai alkunsa spin-offina Tampereen teknillisestä yliopistosta. Pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Tampereella. Liikevaihdon arvellaan nousevan miljoonaan euroon tänä vuonna. Viime vuodesta yrityksen henkilömäärä on kasvanut kymmenestä 16:sta ja lisää palkataan koko ajan.

– Wirepasin kehittämä protokolla Pino ratkaisee monia esineiden internetin eli IoT-laitteiden kytkentäongelmia. Nykyisissä langattomissa järjestelmissä on se ongelma, että esimerkiksi sensorien ja pilvipalvelujen yhteydet eivät ole riittävän luotettavia. Ratkaisumme on ainoa maailmassa, joka ei tarvitse minkäänlaista infrastruktuuria, kuten reitittimiä, verkolleen. Pino integroidaan suoraan radiopiiriin, joten jokainen laite on itsessään verkko. Aloitimme sähkömittareista, missä olemme lyhyessä ajassa nousseet Pohjoismaiden markkinajohtajiksi. Jo yli 1,5 miljoonaa mittaria kytketään Wirepasin teknologialla, kertoo toimitusjohtaja Teppo Hemiä.

Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi älymittarit sähkön, veden ja kaasun kulutuksen seurantaan sekä tavaroiden varustaminen sensoreilla ja seuranta logistiikassa. Myös rakennusautomaatio, kuten olosuhteiden seuranta toimitiloissa tai vuokra-asunnoissa onnistuu.

– Täysin vastaavaa teknologiaa ei ole. Muut samoilla markkinoilla olevat langattomat ratkaisut toimivat ainoastaan mobiiliteknologioiden (2G, 3G, LTE) ja Bluetoothin päällä ja niiden välimaastossa. Meidän teknologiamme on ainoa rajattomasti skaalautuva. Sitä voidaan siis käyttää missä päin maailmaa tahansa, missä vain on jonkinlainen IP-yhteys.

– Olemme saaneet Tekesiltä rahoitusta niin tuotekehitykseen kuin markkinoiden avaamiseen. Ilman Tekesin tukea tuotteen kehittäminen ja kaupallistaminen ei olisi ollut mahdollista. Oikea-aikainen rahoitus on elintärkeää korkean teknologian yrityksille ennen kuin tulorahoitus riittää jatkokehitykseen. Lisäksi juuri nyt olemme Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitusohjelmassa, jonka turvin voimme rakentaa kansainvälistä organisaatiota sekä avata markkinoita. Olemmekin perustaneet toimistot Ranskaan ja USA:n itärannikolle.

Wirepas on saanut myös merkittävää apua muilta Team Finland -verkoston toimijoilta. Yhteiset messuhankkeet ja yritysdelegaatiot ovat tärkeitä työkaluja ovien avaamiseen kansainvälisillä markkinoilla. Yritys on juuri nyt menossa Brasiliaan tapaamaan paikallisia sähköyhtiöitä Finpron avustuksella. Lisäksi Wirepas on saanut Finnveralta lainaa.

Vuoden 2020 tavoitteena Wirepasilla on olla globaali johtava langattomien ratkaisujen toimittaja IoT- markkinassa.

Lisätietoja: www.wirepas.com

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.