https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Wirepas auttaa langattomat laitteet yhteistyöhön missä vain milloin tahansa

Tamperelainen Wirepas toimii digitaalisuuden, tarkemmin sanoen esineiden internetin, ytimessä. Yrityksen uniikilla ratkaisulla saadaan kerättyä sensoreista dataa kustannustehokkaasti ja luotettavasti. Team Finland on ollut hyvänä apuna kasvussa.

wirepassWEB

Kuva: Wirepas

Wirepas on vuonna 2010 perustettu teknologiayritys, joka sai alkunsa spin-offina Tampereen teknillisestä yliopistosta. Pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Tampereella. Liikevaihdon arvellaan nousevan miljoonaan euroon tänä vuonna. Viime vuodesta yrityksen henkilömäärä on kasvanut kymmenestä 16:sta ja lisää palkataan koko ajan.

– Wirepasin kehittämä protokolla Pino ratkaisee monia esineiden internetin eli IoT-laitteiden kytkentäongelmia. Nykyisissä langattomissa järjestelmissä on se ongelma, että esimerkiksi sensorien ja pilvipalvelujen yhteydet eivät ole riittävän luotettavia. Ratkaisumme on ainoa maailmassa, joka ei tarvitse minkäänlaista infrastruktuuria, kuten reitittimiä, verkolleen. Pino integroidaan suoraan radiopiiriin, joten jokainen laite on itsessään verkko. Aloitimme sähkömittareista, missä olemme lyhyessä ajassa nousseet Pohjoismaiden markkinajohtajiksi. Jo yli 1,5 miljoonaa mittaria kytketään Wirepasin teknologialla, kertoo toimitusjohtaja Teppo Hemiä.

Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi älymittarit sähkön, veden ja kaasun kulutuksen seurantaan sekä tavaroiden varustaminen sensoreilla ja seuranta logistiikassa. Myös rakennusautomaatio, kuten olosuhteiden seuranta toimitiloissa tai vuokra-asunnoissa onnistuu.

– Täysin vastaavaa teknologiaa ei ole. Muut samoilla markkinoilla olevat langattomat ratkaisut toimivat ainoastaan mobiiliteknologioiden (2G, 3G, LTE) ja Bluetoothin päällä ja niiden välimaastossa. Meidän teknologiamme on ainoa rajattomasti skaalautuva. Sitä voidaan siis käyttää missä päin maailmaa tahansa, missä vain on jonkinlainen IP-yhteys.

– Olemme saaneet Tekesiltä rahoitusta niin tuotekehitykseen kuin markkinoiden avaamiseen. Ilman Tekesin tukea tuotteen kehittäminen ja kaupallistaminen ei olisi ollut mahdollista. Oikea-aikainen rahoitus on elintärkeää korkean teknologian yrityksille ennen kuin tulorahoitus riittää jatkokehitykseen. Lisäksi juuri nyt olemme Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitusohjelmassa, jonka turvin voimme rakentaa kansainvälistä organisaatiota sekä avata markkinoita. Olemmekin perustaneet toimistot Ranskaan ja USA:n itärannikolle.

Wirepas on saanut myös merkittävää apua muilta Team Finland -verkoston toimijoilta. Yhteiset messuhankkeet ja yritysdelegaatiot ovat tärkeitä työkaluja ovien avaamiseen kansainvälisillä markkinoilla. Yritys on juuri nyt menossa Brasiliaan tapaamaan paikallisia sähköyhtiöitä Finpron avustuksella. Lisäksi Wirepas on saanut Finnveralta lainaa.

Vuoden 2020 tavoitteena Wirepasilla on olla globaali johtava langattomien ratkaisujen toimittaja IoT- markkinassa.

Lisätietoja: www.wirepas.com

Uusimmat artikkelit

Olkiluodon vuosihuollot on tehty - löytyi myös kehitettävää

Olkiluodon vuosihuollot ovat tämän vuoden osalta ohi. Ne päättyivät 24. kesäkuuta kello 22.06, kun Olkiluoto 2 -laitosyksikkö kytkettiin valtakunnan verkkoon.

25.6.2025 | Alan Uutiset

Konwell osti Energytech Finlandin

Konwell tarjoaa teollisuuden höyry- ja energiakaasujärjestelmien palveluita sekä tuote- ja järjestelmäratkaisuja. Energytech Finland on erikoistunut teollisuuden energiajärjestelmien toimituksiin, valvontaan, huoltoon ja asennuksiin.

Työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön törkeästä turmelemisesta ehdollista vankeutta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kauhavalaisen yrityksen törkeästä ympäristön turmelemisesta ja työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon ja rikoshyödyn menettämiseen. Laiminlyönnit paljastuivat työsuojelutarkastuksessa.

HSY uusi laitos jalostaa biojätteen lannoitteeksi pelloille

Biojätteen käsittelyssä siirrytään tehokkaampaan tapaan hyödyntää pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kerättyä biojätettä.

Aalto-yliopistosta valmistuu avoimen automaation osaajia

"Oppiminen on sujunut parhaiten silloin, kun opiskelijoilla ei ole ennakko-oletuksia oikeasta tai väärästä tavasta tehdä automaatiota," tekniikan professori Valeriy Vyatkin toteaa. 

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.