https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.1.2020

Anssi Laukkasesta ensimmäinen laskennallisen materiaalitieteen tutkimusprofessori

Tekniikan tohtori Anssi Laukkanen nimitettiin VTT:n ensimmäiseksi laskennallisen materiaalitieteen ja -informatiikan tutkimusprofessoriksi.

Anssi_laukkanen_VTT

Anssi Laukkasesta ensimmäinen laskennallisen materiaalitieteen tutkimusprofessori.

Digitaalinen, laskennallinen materiaalitutkimus mahdollistaa valmistavalle teollisuudelle kestävämmät ja tehokkaammat materiaaliratkaisut. Teollisuuden uudistuminen edellyttää myös uusia näkökulmia ja liiketoimintamalleja, joissa huomioidaan kiertotalouden mahdollisuudet.

- Kun materiaalikentässä tapahtuu jotain merkittävää, se ravistelee koko tutkimus- ja teollisuuskenttää ja luo suuria taloudellisia mahdollisuuksia. Olen todella iloinen Anssin professuurista. Hän tuo materiaalitutkimuksen terävimmän tieteellisen kärjen hyödyttämään yrityksiä ja yhdistää ratkaisuissa VTT:n monialaista osaamista, materiaalien ja komponenttien elinkaarihallinnan ratkaisuja VTT:llä johtava Tarja Laitinen sanoo.

Materiaalihaasteita tulee lähestyä laaja-alaisesti. VTT:n soveltava tutkimus tarkoittaa tiivistä yhteistyötä yritysmaailman ja muiden tutkimusorganisaatioiden kanssa.

- Merkittävä rooli on uusilla avauksilla esimerkiksi kiertotalouden ja kestävien materiaaliratkaisujen suhteen, jotka tarjoavat yhteiskunnallisia ja taloudellisia mahdollisuuksia. Myös laskennallisen materiaalitekniikan kentän ja laskenta-alustojen laajempi kehitys on elinehto, jotta uusia näkökulmia saadaan jalkautettua kotimaiseen teollisuuskenttään, Anssi Laukkanen kertoo.

Uusi materiaalitutkimuksen professuuri lähestyy materiaalikenttää kolmesta näkökulmasta. Yhtäältä tutkimuksessa tähdätään mallinnusavusteiseen uusien materiaalien luomiseen. Tässä muun muassa tekoälyn rooli on suuri, ja tuloksena ovat tuotekohtaisten tarpeiden mukaisesti räätälöidyt materiaalit. Toiseksi tutkimuksessa keskitytään materiaaliratkaisujen optimointiin ja systemaattiseen kehittämiseen teollisuuden tarpeisiin. Kolmas aihealue keskittyy suoraan monimutkaisten ja monitasoisten materiaali-ilmiöiden hallintaan, eli materiaalihaasteisiin, jotka kokeellisesti ovat monimutkaisuutensa tai toiminnallisten vaatimusten johdosta muutoin vaikeita, elleivät jopa mahdottomia lähestyä.

Tulevaisuudessa materiaaleja luodaan suoraan tarpeeseen

VTT:llä on materiaalimallinnuksessa kansainvälisesti kilpailukykyisiä tieteellisiä kärkiosaamisen alueita, kuten mikromekaaninen mallinnus, metallien ainetta lisäävän valmistuksen mallinnus ja erilaisten pinnoitteiden ja komposiittien materiaalimallinnus.

Tuoreen professorin mukaan tulevaisuudessa materiaalit keksitään, kehitetään ja tuoteominaisuudet optimoidaan tapauskohtaisesti. Digitalisaatio ja uudet valmistusmenetelmät mahdollistavat kohdennetut materiaalit, jotka luodaan systemaattisesti materiaalihierarkioita hyödyntäen aina atomitasolta varsinaiseen tuotteeseen.

- Tämä tullaan tekemään suurilta osin tekoälyä hyödyntäen. Laskentamenetelmiemme pohjalta luodut digitaaliset kaksoset ohjaavat täysin integroituina autonomisia fyysisiä valmistus, karakterisointi ja testaustoimintoja. Kokonaisuus toimii käytännössä reaaliajassa uusia materiaaleja ja materiaaliratkaisuja luoden ja optimoiden, Laukkanen kuvailee.

- Viime vuosina tekoälyn ja koneoppimisen merkityksen lisääntyminen mahdollistaa laskennalliselle materiaalitutkimukselle hyvinkin villejä visioita ja mahdollisuuden luoda disruptiota perinteisiin ongelmiin, uusien materiaalien ympärillä olevista mahdollisuuksista puhumattakaan.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.