COVID-19: Ahlstrom-Munksjö laajentaa hengityssuojamateriaalien tuotantoa Italiassa ja Suomessa
Ahlstrom-Munksjö kasvattaa suojakangastuotevalikoimansa kapasiteettia tukeakseen terveydenhuoltoalaa. Yhtiö laajentaa myös kankaiden valmistusta tuotantolinjoille, joita yleensä käytetään muiden kuitupohjaisten materiaalien valmistukseen.
Maaliskuun alussa Ahlstrom-Munksjö laajensi hengityssuojamateriaalien tuotannon italialaiselle hienokuitujen tuotantolinjalle Torinossa. Kyseistä tuotantolinjaa käytetään yleensä teollisuuden suodatinmateriaaleihin.
- Materiaalien valmistuksessa käytettävä tekniikka on ainutlaatuinen, ja se luo hyvän suojan ja hengittävyyden lääketieteelliseen käyttöön. Materiaali on hyväksytty käytettäväksi kirurgisissa hengityssuojaimissa. Käytetyn tekniikan etuna on sen kestävyys, jos verrataan yleisesti saataviin sähköstaattisesti varautuneisiin materiaaleihin. Staattisesti varautuneet materiaalit menettävät suojaustehokkuutensa, kun suodatinmateriaali kostuu, kun taas mekaanisen suodatinmateriaalin suojausteho pysyy ennallaan ajan kuluessa, kertoo Ahlstrom-Munksjö lehdistötiedotteessa.
Ensimmäiset tilaukset saatiin maaliskuun puolivälissä, ja yhtiö pyrkii nyt lisäämään materiaalien valmistusta yli 20 miljoonaa hengityssuojaimeen kuukaudessa.
Ahlstrom-Munksjö kertoi lisäksi aloittavansa huhtikuussa hengityssuojamateriaalituotannon myös Tampereen linjallaaan, jota yleensä käytetään teollisuuden suodatinmateriaaleihin.
- Materiaali soveltuu tällä hetkellä hyvin kevyempiin hengityssuojaimiin normaalikäytössä. Pisaratestit ovat osoittaneet, että materiaalin hyötysuhde on yli 90 prosenttia 3 mikronilla ja yli 85 prosenttia 1 mikronilla, mikä on lähellä kirurgisten hengityssuojainten vaatimustasoa, yhtiö kertoo lehdistötiedotteessa.
Tuotekehitys Tampereella jatkuu lääketieteelliseen käyttöön tarkoitettujen kirurgisten hengityssuojainten materiaalivaatimusten täyttämiseksi.
- Kun otetaan huomioon meneillään oleva tuotanto, Tampereen tehdas kykenee lyhyellä varoitusajalla toimittamaan materiaaleja noin 10 miljoonaan hengityssuojaimeen kuukaudessa.