Alan Uutiset | 6.11.2017

Caverion valottaa sijoittajille digiharppaustaan

Teollisuuden palveluita ja kiinteistötekniikkaa tarjoava Caverion julkistaa pääomapäivänään 7. marraskuuta uuden strategiansa ja uudet taloudelliset tavoitteensa. Vuoteen 2020 ulottuva strategia pohjautuu vahvaan tuloksentekokykyyn ja toimialan digitalisoitumiseen. 

- Päivitetyn vision mukaisesti Caverion haluaa olla asiakkaiden, työntekijöiden ja alan kumppaneiden ykkösvalinta digitalisoituvassa ympäristössä, toimitusjohtaja Ari Lehtoranta summaa.

Lehtorannan mielestä digitalisaatio mullistaa koko toimialan ja Caverionin kaltaiset yhtiöt hyötyvät tästä kehityksestä. 

- Olemme jo tällä hetkellä digitalisaation edelläkävijöitä, ja teknologia on tarjontamme ja kilpailukykymme ytimessä. Ainutlaatuinen palvelutarjontamme kattaa koko elinkaaren: suunnittelun ja toteutuksen, teknisen huollon ja kunnossapidon sekä palvelujen johtamisen, toimitusjohtaja sanoo ja arvioi, että markkinatilanne on juuri nyt hyvä ja näkymät suotuisat. 

Digitalisaatio vaatii kovaa tuloskuntoa

Ennen digitaaliseen kasvuun vahvasti investoimista Caverionin on kuitenkin parannettava nykysuoritustaan. Tämän vuoksi uusi strategia on jaettu kahteen vaiheeseen eli kuntoon ja kasvuun. Tästä tulee myös uuden strategian ytimekäs nimi eli kunnossa kasvuun.

Onnistuneen kuntoon -vaiheen toteutuksen jälkeen Caverion siirtyy strategiansa kasvuvaiheeseen vuosina 2019–2020. Tällöin päätavoitteena on palveluiden kasvun vauhdittaminen edelleen.  Caverion on asettanut erityiset tavoitteet liikevaihtonsa jakaumalle liiketoiminnoittain, ja yli vuoden 2020 ulottuvan pitkän aikavälin tavoitteena on tuottaa yli kaksi kolmasosaa konsernin liikevaihdosta teollisuuden palveluiden liiketoiminnalla.

Lisäksi Caverion on määrittänyt jatkuvaa huomiota ja parantamista vaativia alueita. Tällaisia ovat turvallisuus, laatu ja kestävä kehitys. Nämä toiminnot onkin määritelty uudessa strategiassa peruskiveksi (must-have).

Caverion Oyj on Helsingissä kotipaikkaansa pitävä pörssiyhtiö, joka suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää kiinteistötekniikkaa sekä teollisuuden palveluita. Yhtiö toimii 12 maassa Pohjois- ja Keski-Euroopassa.

Uusimmat artikkelit

Posti ja Vaisala keräävät tekoälyllä tietoa teiden kunnosta

Suomen Posti ja Vaisala yhdistävät voimansa teiden ja katujen kuntoa mittaavan tekoälylaitteiston käyttöönotossa ja kaupallistamisessa. Vaisalan kehittämä RoadAI -järjestelmä antaa tiestön kunnosta ja liikenneoloista tosiaikaisen tilannekuvan Postin jakeluautojen kameroiden ja Vaisalan antureiden kautta. Pitkällä tähtäyksellä kimppa kehittää älyliikennettä Suomessa.

HYBRIT-laitos tahkoaa terästä ilman fossiilisia polttoaineita

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sai lapionpistollaan kunnian avata fossiilittomasti terästä tuottavan HYBRIT -laitoksen pilottivaiheen rakentamisen tänään Luulajassa.

20.6.2018 | Alan Uutiset

Energiavirasto: Uusiutuvan sähkön tuotannon kilpailutus toteutuu syksyllä

Uusiutuvan sähkön tuotantoa kilpailutetaan syksyllä 2018. Energiavirasto järjestää marras-joulukuussa tarjouskilpailun, jonka perusteella uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä sähkön tuotantoinvestointeja hyväksytään preemiojärjestelmään.

Uusi teknologiakeskus avattu Kuopioon, kehittää uutta kromausmenetelmää Suomessa

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä. TripleHard-pinnoite on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. 

15.6.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen